tiistai 19. lokakuuta 2010

Aamuisin esineitä ja tulossa mejää!Esineitä ollaan treenattu Romeon kanssa oikein onnistuneesti ja ennen kaikkea hyvin suurella innolla. =)

Harjoituksia on tehty kahtena peräkkäisenä aamuna; esine/per.aamu -treeninä ja näin on saatu aikaiseksi tähän lajiin selkeästi erittäin kova into. :) Koira olisi valmis jatkamaan harjoitusta vielä, mutta lopetetaan toistaiseksi treenit siihen kun ilo on ylimillään.

Isäntä on lomalla koko tämän viikon ja ollaan saatu hänet apulaiseksi aamuihin, jolloin Romeon ei ole tarvinnut odotella nyt yksin puuhun sidottuna hämärässä metsässä kun vien esinettä. Tämä on ollut Romeolle hyvä asia. Mukava on ollut nähdä myös Romeon into sen odotellesssa malttamattomana esineen vientiä.

Eilen treeni tehtiin pupulla. Pupu vietiin ruudun oikeaan yläkulmaan. Romeo irtosi upeasti. Tuodessa pupu muutaman kerran tipahti vauhdissa, ote oli siis vähän hepponen ja Romeo korjasi pupusta otetta välillä vähän lähmimällä sitä, mutta ihan nätisi toi perille. Vielä ihan pikkuisen lisää vauhtia voisi olla takaisinkin tulossa.

Namia ja wuballa leikkiä palkaksi.

Tänään esineenä lompakko ja nyt isäntä vei lompakon ruudun vasempaan yläkulmaan, kiertäen paikalle kauempaa oikealta. Romeo vinkui malttamattomana ja halusi kovasti päästä menemään ja seurasi hyvin tarkkaan isännän liikehdintää metsässä.

Irtosi jälleen täysillä, haki hyvin ja erittäin nopeasti hajulla lompakon ruudusta ja tuli lujaa takaisin. Lompakko pysyi nyt myös hyvin suussa, eikä pudonnut välille kovassakaan vauhdissa kuten joskus Romeolle tuppaa käymään... Ote oli nyt siis hyvä.

Oikein mukavat treenit... :)

Ensimmäinen voittajajälkitreeni tulossa!

Romeolle on tarkoitus tehdä huomenna ensimmäinen voittajajälkiharjoitus ja päästä ajamaan se torstaina, jolloin olen itsekin lomalla. Toivottavasti lumi ei sotke suunnitelmia! Maa on nyt sula, mutta loppuviikosta viilenee, joten kiirettä pukkaa harjoituksilla.

Romeo kohtaa silloin ensimmäisen kerran katkokulman, eli joutuu selvittämään myös jäljen verettömän osuuden eli veretys loppuu yllättäen, ja koiran tulee löytää itsenäisesti jatko. Koirat saattavat alkuun olla tästä ihmeissään, voivat ottaa paluujäljen tai mahdollisesti hukkaavat  koko jäljen...

Makaukset ovat jatkossa nyt myös suorilla kun ne avoluokassa ovat olleet kulmissa ja niitä on kahden sijasta matkan varrella neljä, alkumakauksen ja kaadon lisäksi.

Kokeessahan matka pitenee myös 300 metrillä, mutta Romeolle tehdään huomenna lyhyehkö jälki ja testatataan lähinnä sen kykyä selvittää katkokulma.

Toiveissa olisi saada yksi tai kaksi hyvää harjoitusta alle ennen talven tuloa ja koiralle luottamusta siihen, että jäljen jatko on löydettävissä kunhan vaan hakee riittävästi. Keväällä yksi- tai tilanteesta riippuen kaksi harjoitusta alle ja sitten kokeeseen...

Hyvin mielenkiintoista nähdä miten nuori hollantilainen ensimmäisestä voittajajäljestään selviää!

1 kommentti: