torstai 29. huhtikuuta 2010

Tottista

Tokokurssilla, osa 6

Tottista

Harjoittelimme tänään tokokurssilla tokon sijaan tottista. :)

Ilma oli vähän sateinen ja Romeo ei ihan niin hyvässä vireessä kun maanantain treeneissä. Alkuun Romeo sai leikkiä Lakka-tollerin kanssa. Jätkällä oli vaan SE yksi asia mielessä, (Lakalla ei ole tulossa juoksuja) joten eipä tuota oikein leikiksi voinut kutsua... :/ Voi noita onnettomia Äijiä...

Teimme eteenlähetystä, liikkeestä maahanmenoja ja -istumista ja hyppyä sekä luoksetuloja. Niin ja ensimmäistä kertaa kotitreenien jälkeen kokeiltiin myös sitä helvetin noutoa. :/ Noutoa olen tehnyt nyt ainoastaan sisällä ruokailun yhteydessä. Ruoka tulee kun haluttu esine on jaloissani. Sisällä toimii oikein moiteettomasti ja nyt siis eka kerta kapulan kanssa ulkona, tämän ns. taidon häviämisen jälkeen. Olin siis jopa vähän toiveikas. :)
Puoleen väliin Romeo tuo hyvin, mutta sitten samat ongelmat taas alkavat. Kapula ei edelleenkään "pysy" suussa ja R. putoilee/pudottaa, eikä tuo sitä perille, vaan jättää pokkana parin metrin päähän. Kapula vaihdetaan kokeeksi leluun ja matkaa lyhennetään. Sama juttu. Porsastelee yhä. Mokomakin possu. Lopulta saadaan kuitenkin väännettyä vihdoin ja viimein yksi onnistunut nouto, josta pääsen palkkaamaan. Meidän koutsi sanoi, että nyt on vaan aloitettava taas ulkotreenit, jotta koira oppii laukatessa pitämään kapulaa suussa niin, että se ei putoa. Pitää vaan olla tiukkis ja VAAAATIA!

Luoksetuloa harjoittelimme samoin kuin viimeksi. Yritin jättää Romeon maahan paikalleen ja jatkaa matkaa kentän toiseen päähän. Romeo ei suostunut jäämään makaamaan vaan pyrki nousemaan perääni. :/ Ei yllätys, kun ei olla harjoiteltu tätä näin. Kouluttaja otti Romeon ja pyysi maahan ja siltikin maahanmeno oli aika tuskaisaa. :/ Karjuin kentän toiselta puolelta, että MAA, jolloin R. lopulta meni maahan. Tänne-käsky ja Romeo tuli täyttä laukkaa ja iloisesti luokse, jossa revitin lelulla palkaksi. Hetki leikkiä ja lelun jättö maahan.
Romeon kanssa juostiin suoraa linjaa takaisin lähetyspaikkaan ja teimme eteenlähetyksen. Eteen-sanalla koira lelulle. Romeo empi hetken. Lelu oli aika kaukana, mutta muutaman epäröivän askeleen jälkeen lähti sitten juoksemaan lelulle. Hurjat kehut kun kosketti lelua, ja Romeo juoksi lelu suussa takaisin luokseni. Jes! Aika hyvä. :)

Hyppy

Romeo hyppää ihan nätisti, mutta varmuutta pitää saada paljon. Saattaa välillä kiertää esteen ja on oltava tarkka, että koira palutetaan heti takaisin, jotta ei päätä itse tuleeko välillä yli vai esteen vierestä. Muistettava olla tarkka myös, että hyppy-käsky annetaan silloin kuin koira on maassa, eikä siis ilmassa. Muuten aika hyvä ja R. tykkää kovasti hypätä. Voi kun päästäsiinkin joskus agilityyn kokeilemaan...
Liikkeestä istumista teimme niin, että kävelin hitaasti tepsutellen kaarrellen kentällä ja annoin istu-käskyn, koiran istuessa tamppasin samaan aikaan jaloilla eteenpäin, jotta koira tietää, että liike jatkuu yhä eikä ole tarkoitus seisahtua. Aika hyvä. Romeo on aika tarkka, että en "karkaa" liian kauas ja nousee helposti ylös.


Romeo saa ohjeita kouluttajalta

Liikkeestä maahanmenoa harjoittelimme samoin kun liikkeestä istumistakin. Eli maa-käsky ja paikalla kävelyä, jotta koira tietäisi, että liike jatkuu yhä. Maahan Romeo läjähtää tosi hyvin ja lentävä nami palkaksi jalkojen väliin. Maahanmeno sujuu Romeolta oikein hyvin ja on aika vahva liike. :)


Muutama seuraamiskuva treeneistä. Ei koko aikaa kovinkaan häävi kontakti, jätättää vähän ja keskittyminen on välillä vähän niin ja näin. :/

Joo. Maanantain tokon jälkeen odotin kai jotakin parempaa Romeolta. Varsinkin tuo nouto tympäisee tosi paljon, ja sen lisäksi tuo vähän huono vire ja kontakti. Nuorihan se on vielä, joten eiköhän se tästä. :)
Kuten kuvista näkee, niin jätkä alkaa muistuttamaan aikamoista hurttaa. :D Karvaa lähtee kerroksittain ja sitähän riittää. =)

1 kommentti: