perjantai 2. huhtikuuta 2010

Kevät ja aikuisuus

Kohti aikuisuutta
Romeo on aikuistumassa selvästi. Nuoren koiran epävarmuuden tilalle alkaa tulla enemmän rohkeutta ja levollisuutta. Näin keväällä myös narttujen hajut kiinnostavat enemmän kuin aiemmin ja lenkillä täytyy nuuskuttaa niitä entistä tarkemmin. Toisinaan Romeolla esiintyy myös pienoista tukkoisuutta korvissa, eikä yhdessä treenaaminen olla aina se kaikkein hauskin juttu. Yritän tehdä nyt lyhyitä ja mahdollisimman hauskoja treenejä sille niin, että treenamme kuitenkin mahdollisimman usein.
Tokoillen
Eilen harjoittelimme seuraamista, maahanmenoa ja noutoa. Perusasento on Romeolla lähes aina hyvä ja suora ja sillä on hyvä kontakti. Tätä harjoitelllaan päivittäin eli aina kun ruoka tulee. Kuppi kädessä, kävelen Romeon ruokapaikalle, käännyn miten milloinkin päin ja annan käskyn sivu. Olen ollut tosi tarkka siitä, että R.n asento on oikea eikä vähän sinnepäin. Romeo on siitä hauska koira, että se kokeilee usein sitä, että kelpaisiko sinulle esim. tämä tänään ja saattaa jäädä istumaan paljon taakse. Kun ruokaa ei siitä koskaan tule, niin se korjaa itse paikan ja tuleekin sitten tosi hyvään perusasentoon sivulle. Ei ole pötyä siis se kun sanotaan, että jos holsku osaa jo asian, sitä pitää myös vaatia tekemään se kunnolla. Muuten se mielellään velmuilee.

Seuraaminen joka on ollut Romeolla suhteellisen hyvä aiemmin, on hieman vaihdellut viime aikoina. Romeon vireystila treeneissä ei ole ollut aina paras mahdollinen ja vireen kohottamiseen ja ennenkaikkea ylläpitämiseen pitäisi kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Romeo tietää mitä siltä vaadin, mutta välillä se keskittyy aika huonosti ja muutaman kerran olen joutunut pyytämään sen takaisin sivulle, kun se vapauttaa itsensä ennen aikojaan lähtemällä haistelemaan tienvartta. :/ Parhaimmillaan se menee seuraamisen taas tosi hyvin, joten eiköhän se sieltä taas tule. Kevät ihanine hajuineen, houkuttelee sitä toisinaan kovasti. Kovin vaihtelevaa on nyt siis tuo ns. hyvä-seuraaminen.
Maahanmeno onnistuu hyvin ja vauhtiakin on ihan mukavasti.
Nouto sujuu ja ei suju. Välillä yrittää lähmiä lelua suussaan ja viskoa sitä. Treenaan noutoa flexin kanssa, jotta saan tarvittaessa lelun pois ja pystyn puuttumaan tuohon pureskeluun paremmin. Parhaiten homma sujuu niin, että harjoitellaan kahdella lelulla eli niin, että palkkana heiluu ihana lelu, jonka saamiseksi pitää tuoda ensin toinen.
Vieraita ihmisiä
Eilen Romeo sai taas paljon lisää hyvää kokemusta vieraista ihmisistä. Meillä kävi kylässä pariskunta, joita Romeo ei ole aiemmin nähnyt kun kerran ihan pentuna. Heillä on kotona dogo argentinauros Otto ja siis paljon koirakokemusta ja ennenkaikkea rohkeutta isoihin koiriin. Perheen mies ottikin tehtäväkseen tehdä Romeosta itselleen kaveri. :) Romeo haisteli vieraat eteisessä toisten koirien kanssa ja sovimme, että vieraat eivät alkuun koske koiriin, vaan antavat niiden rauhassa tutustua. Moore haistelikin vieraat pitkään ja haistoi selvästi vieraan uroksen hajut. Romeo nuuski miesvieraan ja vieraan mennessä kyykkyyn ja tarjotessa kättä, Romeo väisti ja lähti omiin oloihin eli etäämmälle muista. Näki, että Romeo vähän jännitti uusia ihmisiä ja oli hieman epävarma. Missään vaiheessa, se ei kuitenkaan haukkunut tai muuten puhissut vieraille. Illan mittaan Romeo kuitenkin tottui uusiin ihmisiin ja heidän läsnäoloon ja sitä alkoi selvästi kiinnostaa vieraat ja varsinkin kun se sai omaan tahtiin lähestyä heitä. Siinä vaiheessa kun miesvieras antoi Romeolle herkkuja, pyytäen Romeota ensin istumaan, Romeo oli jo rento ja innoissaan uudesta ystävästään, joka sai taputella ja silitellä jo oikein kivasti. Loppuillasta R. lojui selällään kaikkien rapsuteltavana ja paijattavana Nonon tavoin. Hieno mies! :)

2 kommenttia:

  1. Parempi myöhään kun ei milloinkaan, elikkä suuret onnittelut yksvee Romeolle, iso poika jo!! :)

    Terkuin Nina ja bortsu Romeo

    VastaaPoista
  2. Romeo kiittää ja laittaa terkut bortsu kaimalleen! :)

    VastaaPoista