keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Osaa se :)


Olkkaritokoa
Terriereiden ollessa eilen iltalenkille, harjoittelimme Romeon kanssa paikalla oloa, seuraamista, liikkeestä istu- ja maahanmenoa, luoksetuloja, stoppeja ja kaukoja sekä kosketuspintaa eli targettia.
Paikalla olo alkaa vähitellen sujua yhä mukavammin. Jätän Romeon istumaan istu-käskyllä ja peruutan koirasta useita askeleita taakse tai sivulle ja palaan palkkaamaan. Hyvin Romeo pysyy paikallaan ja malttaa olla nousematta. Ilme Romeolla on oikein hyvä :). Katsekontakti on terävä ja juuri sellainen, että R. seuraa tosi tarkkaan mitä teen ja odottaa seuraavaa ohjetta. Käsky-sanaa en ole vielä ottanut tähän, kun ollaan harjoiteltu tätä vielä niin vähän mutta ehkä sen aika alkaa jo olla. Tätä reenataan nyt usein. Jes, toivottavasti tähän ei tule takapakkia, tää on niin hienoa tällä hetkellä. :) Jännä huomata, että kun aloitimme reenit tällä paikallaolo-liikkeellä ja tämä meni niin hyvin, innostuin itsekin kovasti reenamisesta ja se tarttui Romeoonkin, joka sekin oli täysillä mukana. Romeo oli syönyt hetkeä aiemmin runsaan liha-aterian ja juustonpalat saivat sen lähinnä röyhtäilemään kylläisenä. Mutta silti kummallakin oli kivaa ja reenaaminen sujui oikein mukavasti. :)
Seuraaminen sujuu ihan ok. Yritän pitää seurattavan matkan lyhyenä ja keskittyä vaan siihen, että koiran asento on oikea ja suora.
Liikkeestä istuminen ja maahanmenokin sujuu hyvin. Varsinkin maa-käskyllä koirassa on mukavasti vauhtia ja sitä kunnon pläjäystä maahanmenossa, jota siltä kovasti aiemmin toivoin.
Luoksetulossa harjoitellaan lähinnä vaan sitä, että saan sen oikeaan paikkaan eli riittävän eteen. Palkkaus alhaalta ja peruutus jos ei tule riittävän liki. Paranee koko ajan tämäkin, joten oikein hyvä suunta. Tänne-käskyä Romeo ei ole vielä koskaan elämässään kyseenalaistunut, joten muuten tämä toimii erittäin hienosti. Luoksetuleminen on aina yhtä vauhdikasta ja iloista. :)
Stopit sujuvat nekin oikein hienosti. Tokokurssin koutsi kehuikin tuon elukan ilmettä, samalla kun se pysähtyy kuin seinään, joten tää on yhä hyvä. Romeosta tämän harjoittelu on selvästi erittäin hauskaa ja hiukan se alkaa itsekin ennakoida pysähdystä. Stoppeja tehdään väliin kun huomaan, että koiran vire kaipaa hieman kohotusta.
Kaukoja tehtiin pentujumpan tapaan hissijumppana, eli maa-istu, maa-ylös tyyppisesti ilman käskysanaa. Ei ongelmaa näissä. Tosin tarkkana oltava, että asento pysyy suorana eikä koira rojahda yhtään lonkalle.
Kosketuspintaa harjoittelin rasian kannella. Eli kannelle nami ja koira koske-käskyllä kannelle syömään nami ja kehut. Ihan jees, menee oikein mielellään.
Kivat iltatreenit kun Romeo oli niin täysillä mukana. :) Alokasluokan liikkeet alkaisi olla suunnilleen hallinnassa, mutta sitä varmuutta kaikkeen tekemiseen tarvitaan paljon lisää ja tuon hyvän vireen ylläpito vaatii vielä paljon töitä. Mutta suunta on selvästi oikea ja eteenpäin on menty ihan mukavasti joten kyllä se reenaminen on vaan kannattanut. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti