sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Pentumätsärissä...MATCH SHOW PENNUILLE JA JUNIOREILLE Jyväskylässä Agoran P-hallissa...
Kävimme pyörähtämässä mätsärissä Romeon kanssa. Sijoitusta ei tänään tullut mutta ihan tyytyväinen olen Romeon päivään. =)
Kehän reunalla
Aamulla ennen kehään menoa, olin vetänyt Romeosta turhat höyryt pois kotimetsässä parin tunnin lenkillä terriereiden kanssa, joten toiveenani oli näyttelyyn suhteellisen rauhallinen koira. Tarkoitus oli olla koko ajan Romeon kanssa näyttelyalueella eli hallissa. Palkita koiraa säännöllisesti ja totutella sitä näyttelyhumuun ja siihen, että ympärillä on paljon koiria. Valmistaa Romeota samalla Jyväskylän tulevaan isoon näytelmään.
Näin myös olimme ja Romeo olikin sopivan rauhallinen. Joten lenkki ennen kehää oli ihan ok. Tosin lyhyempikin riittää. Silloin tällöin se alkoi pöristä jollekin, jolloin sanoin sille napaksti, että "riittää", jolloin se heti nätisti lopetti pörinän. Siitä palkkaa + kehut. Poika oli oikein hienosti. Asettui jopa jalkoihini makuulle hallin lattialle tuijottelemaan muita. =)
Kehässä
Luoksepäästävyys
Hampaat saatiin katsottua hienosti. Koira jalkojeni eteen ja kerroin sille, että "nyt katsotaan hampaat". Tuomari sai ne itse katsoa ja poika oli nätisti paikallaan. Pallitkin saatiin tutkittua. =) Olen yrittänyt opettaa Romeota "häntä"-sanalla siihen, että silloin tutkitaan takapäätä ja ne pallit. Parhaiten se sujuu kun otan Romeota vatsan alta kiinni ja pidän sitä paikalla, muuten se peruuttelee. Jätkää jännitti yhä kovasti, mutta häntä heilui ja "tutkimuksen" jälkeen Romeo kutsui tuomaria leikkiin takamus pystyssä... :O
Esiintyminen
Romeo harmittavasti "pompotti" kehässä juuri tuossa omassa esiintymisessään, vaikka kehän ulkopuolella harjoitellessa se kulki tosi hyvin ilman pompottelua. Syynä oli varmaan se, että keitin sille eilen naudan sydäntä superherkuksi näyttelyyn. Se tuoksui käsissäni ja myös tyhjää kättä piti yrittää tavoitella pomppien.
Ketjullinen kuristuspanta ja lyhyt näyttelytalutin olivat oikein mainio yhdistelmä. Koiraa oli mukava liikuttaa, kun hihnaa ei tarvinnut rullata monta kertaa käden ympäri. =)
Pikku arviointilappunenkin saatiin. Yhteistyöstä ja liikkeistä Romeo sai maininnan "erinomainen". =) Luonne "hyvä" ja kehäesiintyminen "kaipaa vielä harjoitusta". =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti