torstai 5. marraskuuta 2009

Arkitreeniä...


Viikon varrelta...
Työt ovat pitäneet minut hyvin kiireisenä koko viikon mutta arjessa ollaan treenattu aina jotakin...

Maanantaina hihnaharjoituksia ja hallittuja (ja ei niin hallittuja ;)) kohtaamisia
Maanantaina harjoiteltiin kauniisti hihnassa kulkua ja toisten koirien ohituksia. Lenkille siis juuri silloin, kun tiedän kaikkien "koirankusettajien" olevan liikenteessä.

Naapurin tiibetinmastiffi Mörkö on koira, jota meidän koirista Moore ja Romeo eivät osaa ohittaa hirveästi rähjäämättä. Romeo rähjäsi siis niin paljon kuin kurkusta ääntä lähti, pomppi ja veti hihnaa kun ohitimme kaukaa Mörkön. Laihana lohtuna itselleni mainittakoon, että myös Mörkö pitää kovasti omasta äänestään ;). Siis oikein nimensä veroinen tämä Mörkö meidän koiruleille. =) Mainittakoon, että Nonosta Mörkö on vaan karmivan pelottava otus ja se pitää kiertää mahdollisimman kaukaa ja äänettömästi.

Seuraava vastaan tulija oli vanha jackrussel, joka taas puolestaan vihaa Nonoa ja Moorea. Tällä kertaa Romeon häntä heilui iloisesti ja ohittaminen sujui oikein mallikkaasti. =) Vastaan tuli vielä yksi pk collie ja jälleen ohitus sujui hienosti ilman minkäänlaista pörinää.

Yhteenvetona aika jees treeni. Lähes vetämättä mentiin hihnassa ja kohtaamiset sujuivat pääosin ihan mukavasti. Vain "Tapaus-Mörkö" aiheuttaa valtavan tunnekuohun...

Tiistaina hihnalenkki ja tokoa Roosan ja Nonon kanssa kentällä

Hihnalenkki
Roosa lähti Romeon ja minun lenkkikaveriksi Mooren kanssa ennen tokotreenejä. Romeo ja Moore ovat pari jota en kovin paljon suosi yhteislenkillä, jos kuljetaan tiellä juuri siitä syystä, että Moore on toisinaan aika kuuma Kalle toisille koirille, eikä ollenkaan hyvä esimerkki nuorelle murkkuikäiselle koiralle. Nono taas on. No päätimme kokeilla kuitenkin näitä miehiä yhdessä ja toivoimme, että emme kohtaisi tiellä paljoa koiria tai ainakaan Mörköä...=)

Voi Jestas sentään! Narttu Tina tuli omistajineen vastaan (Pikku Kakkosen Ransua muistuttava sekarotuinen koira). Tina on Moorelle ennestään tuttu, eikä aiheuta Mooressa mitään sen ihmeempiä tunteenpurkauksia. Romeo ei ole Tinaa aiemmin kohdannut ja Romeo nosti jostakin syystä aivan valtavat kierrokset Tinasta. Olisko syynä ollut, että Romeon piti vähän näyttää Moorelle, että kyllä täältäkin tarvittaessa pesee...En tiedä, ne miehet, ne miehet.

Joka tapauksessa Moorekin lähti touhuun mukaan ja alkoi ulvoa täyttä kurkkua säestäen Romeon raivoisaa haukkua. Voi P...., että hävetti kumpanenkin. :( Oikein Kulmakunnan Kingit siinä yhdessä huusivat kurkku suorana, hihnaa vetäen ja pomppien kun mitkäkin villieläimet. :(

Moore kotiin ja sitten harjoittelmaan vielä tokoa Romeon ja Nonon kanssa.

Tokoa
Harjoiteltiin perusasentoa, seuraamista ja maahanamenoa.

Perusasento
Aika ok. Pikkuisen jää taakse. Istuu kuitenkin suorassa ja hyvä kontakti. =)

Seuraaminen
Menee edellä kovasti hihnaa kiskoen. Korvia sillä ei ole tänään ollenkaan! Seurailee katseella mielummin Nonoa ja Roosaa ja heidän tekemisiä. Ei keskity ollenkaan. Niin surkeeta, että lopetamme harjoituksen tältä erää. :( Onko se joskus osannut seurata ?! : O....?

Maahanmeno
Tarvitsee aina vaan sen samperin käsimerkin ennenkö putoaa... Huokaus. Miten jotkut asiat voivat olla sille niin vaikeita? Taidan olla vaan oikeesti tosi huono koiranohjaaja. :(

Yhteenvetona. -Että näin tänään... Katsottiin hetki Roosan ja Nonon hienoa yhteistyötä ja poistuttiin kentältä.

Keskiviikkona metsässä ja kaupungilla
Ainoa työpäivä, jolloin pääsin valoisalla kotiin...=) IIhaanaa! Mars, metsään!

Rentoututtava pari tuntinen metsässä koirien kanssa samoillen ja raikkaasta ilmasta nauttien. Ei minkään sortin reenausta tänään. Pojat saivat olla kuin pellossa. Ja meillä kaikilla oli niin mukavaa. =)

Kotimatkalla ohitimme lastenrattaat ja rollaattorin. Ei mitään ääntä Romeolta, vaan oikein kauniisti ohi. Voi kun olin ylpeä siitä taas. =)

Illalla Romeo pääsi sitten vielä vierailemaan Rahulan Rehuun eli Jyväskyläläiseen eläinkauppaan. Romeo sai ketjullisen kuristavan näyttelypannan ja -hihnan sekä paljon luita ja raakaruokaa taas pakkaseen.

Kaupassa oli muitakin koiria samaan aikaan ja hyllyn takaa yhtä äkkiä eteen tupsahtanut tanskandoggi, sai Romeon vähän pörräämään.

Torstaina aamutokoa
Ennen töihinmenoa tehtiin lenkillä perusasentoharjoittelua ja seuraamista.

Perusasento
Pikkuisen korjailua ja aika täydellinen lopputulos =)

Seuraaminen
Voi että miten jätkä meni upeesti! Täydellistä seuraamista tänä aamuna! Oikea paikka, ei edistä, ei poikita ja kontakti oli kerrassaan upea. Kokeilin seuruuttaa hitaassa kävelyssä ja reippaassa kävelyssä eikä jätkällä ollut pienintäkään ongelmaa. Se siis oikeasti osaa seurata todella hienosti ja tietää mitä siltä pyydän. Aina sitä ei vaan niin huvita.

Aamuisin Romeo jotenkin vaan pursuaa intoa tehdä yhdessä "hommia". Tämä antaa kovasti intoa treenata sen kanssa. Jotakin on kuitenkin oikeasti opittu, vaikka välillä tuntuu, että Romeon opettaminen on aika haastavaa. Edistytään kuitenkin ihan selvästi! =)

Tästä taas on hyvä jatkaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti