sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Tokoilua...

Sunnuntain tokotreenit
Romeon kanssa käytiin tokoilemassa porukkatreeneissä kentällä. Lähtötunnelma oli oikein hyvä. Intoa puhkuttiin molemmat ja vire oli korkealla...

Palkkana tänään: nakki, juusto, kuivanami coctail, superina Whiskasta purkista + lelut, joita oli patukka, fleecenyöri, toimimaton vinkulelu, joka vielä vähän suhisee...

Tavoitteet
 • hauskanpito
 • sosiaalistaminen
 • luoksepäästävyys
 • "liikkeitä" jonkin verran sinne lihasmuistiin...
Toteutus
 • paljon leikkiä + palkkaa
 • toisia koiria saa katsoa -> palkka
 • kouluttaja kopeloi ja mahdollisesti katsoo jo ne hampaat...
 • perusasentoharjoittelua
 • liikkeestä istuminen, -maahanmeno, ja -seisominen
 • seuraamista
 • luoksetuloa niin, että koira istu-käskyllä kouluttajalle. Kävelen pois ja kutsun koiran luo.
 • lopuksi vielä lyhyt noutoharjoitus dummylla
Arvio
Luoksepäästävyys
Annan samaan aikaan Whiskasta purkista kun kouluttaja kopeloi ja kehun koiraa. Peruuttelee vähän. Pieni murahduksentapainen ääni kun tutkitaan palleja! Olisko tuo Whiskas sittenkin turhan hyvää herkkua annettavaksi samaan aikaan nälkäiselle koiralle? Saadaan kuitenkin kopeloitua vielä hyvin tuon jälkeen ja hampaitakin vähän kurkittua. Hyvään tulokseen siis lopetus.
Perusasento
Hyvä ja suora! Kontakti erinomainen! Ei mitään korjattavaa siinä tänään. :)
Liikkeestä istuminen, -maahanmeno ja -seisominen
Hyvin menee. Istuu käskyllä hyvin, maahanmeno sujuu myöskin liikkeestä sekä seisominen niin, että pysäytys kämmenellä.
Seuraaminen
Sujuu hyvin reippaassa liikkeessä, vähän edistää ja poikittaa hitaassa kävelyssä. Nakit kannattaa jättää käsistä pois, muuten alkaa pompottaa.
Luoksetulo
Jätän Romeon istu-käskyllä ohjaajalle. Kun lähden kävelemään pois, Romeo nousee ja vetää kovasti perääni. Käännyn ympäri riitävän matkan päässä ja pyydän Romeon istumaan kaukokäskyllä. Se istuu nätisti, jolloin kutsun sen luo. Iloinen ja vauhdikas luoksetulo. Palkkana dummyllä leikki. Oikein hyvä :)
Noutoharjoitus
Dummylla loppuun vielä noutoharjoitus, koska tuo kouluttajan dummy oli Romeosta hurjan kiva. Tuo hienosti, pudottaa kuitenkin ennen aikojaan...
Yhteenvetona
Treeneissä oli tänään paljon hyvää. "Liikkeet" sujuivat uskomattoman hyvin. Jossain vaiheessa oli vähän sellainen tunne, että se ei ole oppinut mitään ja kaikki nuo sen aiemmin osaamat jutut ovat siltä väliin olleet ihan hukassa. Jossakin piilossa (oikein hyvässä sellaisessa) tuo osaaminen on kuitenkin koko ajan ollut ja tänään esim. tuo kadoksissa ollut perusasento oli ihan täydellinen. Ei mitään korjattavaa.
Romeon (...ja kas kummaa, aina samoin silloin myös ohjaajan ;)) vireystila ja motivaatio oli tänään korkealla. Romeo syttyi tänään hyvin harjoitteluun ollen täysillä mukana treeneissä joka hetki. Tämänpäiväisen vireyden kun saisikin siihen aina! Romeo myös leikki todella innokkaana tehtävien väliin. Oikein tyytyväinen näiltä osin treeneihin. Fiksu otus tuolla höseltäjän pinnan alla kuitenkin sitten lopulta on :)) Se osaa :)
Se mikä vähän kaihertaa on, että "pörinä" toisiin koiriin on alkanut lisääntyä. Kentällä ja minun kanssa töitä tehdessä se keskittyy täysillä tekemiseen, eikä välitä muista koirista. Kentän ulkopuolella se sen sijaan yrittää vähän miehekkäästi pöristen esiintyä varsinkin isommille koirille. Joo, ikään kuuluvaa ja olen nyt yrittänyt saada tutuista kilteistä koirista sille leikkikavereita vapaana riekkumiseen, jotta saisin sen itseluottamusta lisättyä siltä osin. Nyt ainakin yksi kiltti Berninpaimenkoiranarttu on lupautunut nuorta herraa jossain vaiheessa leikittämään...
Kotona se on edelleen ihan tossun alla terriereiden kanssa. Tappelemaan siitä ei siis todellakaan ole, kunhan alkuun yrittää olla hieman miehekäs ;)
Toinen juttu on sitten tuo "murahduksentapainen" kun noita palleja kokeiltiin. Pallien katsomista on treenattu ja hyvin se sujuu kotona, kuten tuo hampaidenkin katsominen. Vieraat kopeloivat ihmiset kuitenkin jännittää Romeota, vaikka tänäänkin Romeo jopa nuolaisi kouluttajaa ja oli muuten erittäin ystävällinen. Toivotaan, että tuo jänskätys on vaan ihan ohimenevää.
Mukavat treenit. Tästä on hyvä taas jatkaa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti