perjantai 16. lokakuuta 2009

Romeo puussa...?

Sitä sun tätä...
Romeon kassa harjoiteltiin tänään hihnaharjoituksia, "puuharjoituksia" sekä pienimuotoista esineruutua ja tehtiinpä vielä vähän tokoakin. Oikea sekoitus siis vähän sitä sun tätä ;)

Mitä ihmeen Puuharjoituksia?!
Puuharjoitukset ovat sitä, että Romeo osaa olla rauhassa puuhun sidottuna. Romeo on mennyt paniikkiin siitä, että on joutunut puuhun sidotuksi, eikä ole päässyt minun perään. Romeo on vetänyt itsenäsä valjaista ulos silmäräpäyksessä. Kiva olisi, jos esim. esineruutua talloessa, koiran voisi sitoa puuhun odottamaan. Myös mahdollisesti tulevaisuudessa mejäkokeessa on tärkeää, että koira osaa olla rauhassa puuhun sidottuna laukauksensietotestissä.Tärkeä taito siis tuokin elämän varrella.

Luulen, että holskussa rotuna tässä tulee tämä alkukantaisuus esille. Monta koiraa on minulla ollut, yhdenkään kanssa ei ole koskaan puuharjoituksia tehty. Jos puuhun on sidottu, siinä sitten ollaan, eikä sitten muuta...

Näitä siis treenatiin tänään...

Hihnaharjoittelua
Hihnaharjoitukset sujuvat välillä hyvin ja välillä taas huonommin. Aamulla varhain yleensä kaikkein parhaiten. Silloin mennään tosi hienosti.

Lujille ottaa aina väliin se, että hihnassa ei vedetä. Varsinkin kun tienreunaa ovat juuri ennen Romeota menneet Nono ja Moore... ei ole reilu emäntä, ei.

Tänään siis lenkki Romeon kanssa Nonon ja Mooren jälkeen. Aina kun hihna kiristyy, eteenpäinmeno lakkaa. Vähän tuskainen oli Romeo, kun halu päästä nopeasti eteenpäin oli kova. Kauan kesti korttelin kierto, mutta lähes vetämättä se kuitenkin kierrettiin. :)

Palkinnoksi kovasta uurastuksesta, vein Romeon juoksemaan lenkin päätteeksi vapaana metsään. Annoin sen relata väliin ja sitten alkoivat puuharjoitukset...

Puuharjoitukset
Romeo kiinni puuhun. Panta olisi ollut hyvä, mutta valjaat olivat sillä, joten näin mentiin.

Nakkipussi käteen ja kävelen Romeon ulottumattomiin koko ajan sille jutellen ja sitä kehuen. Romeo vetää hihnaa ja huomaa, että ei voi seurata minua. Palaan heti Romeon luo, palkkaan ja vuolaasti kehun. Taas siirryn sen ulottumattomiin, juttelen, palaan, kehun ja palkkaan. Tätä toistan ja kuljen yhä kauemmaksi tarkkaillen Romeon käytöstä.

Romeo tempoo hihnaa mutta aina kun näkee minun lähestyvän, se rauhoittuu. Menen Romeon luo ja vapautan sen kehuen sitä. Iloista leikkiä väliin ja kepin hakua. :)

Uusi harjoitus
Romeo taas kiinni puuhun. Kävelen kauemmaksi, palaan ja kehun. Romeo ymmärtää pian idean, rauhoittuu eikä vedä enää niin kovasti. Se seuraa liikkeitäni hyvin tarkkaan. Aina säännöllisin välein käyn palkkaamassa sen ja sitten kuljen taas sen ulottumattomiin. Kokeilen kääntää sille selän, ei suurempaa paniikkia siitäkään. Tallaan sille samalla pientä esineruutua palkaksi...

Menen Romeon luo, vapautan sen ja väliin iloista leikkiä kepillä ja vapaanaoloa.

Oikein hyvä harjoitus, luulen, että tämä ei niin kovin vaikea juttu Romeolle sitten lopulta olekaan! :)

Esineruutu
Ehkä tätä juuri ja juuri voi esineruuduksi kutsua ;) Pienehkö tallattu alue, esineenä omasta jalasta villasukka... :)

Romeo vierelle. Suunta ruutuun ja sukan heitto. "Tuo" käskyllä lähetys kun "esine" on maassa. Menee suoraan esineelle, tuo vähän matkaa ja pudottaa. Uusi lähetys, sama lopputulos. Haetaan yhdessä esine ja heiluttelen sitä Romeolle houkuttelevasti. Uusi lähetys ja esine tulee niin lähelle, että pääsen palkkaamaan. Lopetus tähän.

Ihan ok. Vähänhän tuo Romeo tiputtelee noita esineitä ennen aikojaan, mutta eiköhän tuokin tuosta korjaannu ajan kanssa. Onhan se vielä niin pieni...

Lopetukseksi iloista leikkiä metsässä ja sitten hihnaan...

Ja vähän loppuun vielä tokoa...

Perusasento
Hihnassa kotimatkalla kokeiltiin vielä, että löytyisikö se oikea perusasento. Sehän löytyikin tänään hienosti. :) Täysin suora ja oikealla kohtaa. Kunnon palkka ja kehu ja vapautus leikkiin. Ei toistoja.

Seuraaminen
Kotimatkalla myös vähän seuraamista. Hyvin sujuu, kunhan on sitä vauhtia. Muuten tulee sitä edistystä ja poikitusta.

Kivat treenit tällaiset. :) Ei mitään paljon, kaikkea vähän ja onnistumisiin lopetus. Tuntuu sopivan Romeolle tämä tapa harjoitella. Motivaatio oli korkealla ja vireystila hyvä. "-Mitähän jännää se mamma seuraavaksi keksii...?" tuntui olevan Romeon mielessä ja tekeminen oli mukavan innokasta. Näin voisi harjoitella useammin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti