keskiviikko 14. lokakuuta 2009

Romeo Keski-Suomen Mäyräkoirakerhon mejäharkoissa...

Romeon "lähes virallinen mejädebyytti" :)
Nyt on sitten "korkattu" Romeon "lähes virallinen mejädebyytti ":))).
Romeo lähti tänään mukaan Keski-Suomen Mäyräkoirakerhon mejäharkkoihin vaihtaen kisamaskotin roolin työkoiraksi...

Romeolle tehtiin avojälki 90-asteen kulmilla. (Jälki on vähän niin kuin U-kirjaimen muotoinen, mutta kulmat terävämmät. ) Kaksi makausta. Jälki vanheni vuorokauden. Pituus n. 100x100x100. Maasto helppoa kuivaa kangasmaastoa. Jäljellä oli pari polun ylitystä, jälki kulki lammen reunalla.

Romeo joutuikin heti vaikean paikan eteen. Kova tuuli teki jäljestämisestä monelle aloittavalle koiralle haastavan. Edellisenä päivänä tehdyt makaukset olivat tänään jäisiä ja kuivia.

Romeo lähti hyvin alun ja eteni jäljellä suoraan aina polun ylitykseen, jossa hukkasi hetkellisesti jäljen. Meni polkua oikealle ja sitten vasemmalle. Kova vastatuuli lammelta haittasi selvästi Romeota ja Romeo otti paluujäljen. Hieman autettuna matkaa jatkettiin. Jälki kulki lähellä kesämökkiä ja kuinka ollakaan, mökille tuli juuri silloin perhe ja koira... Koira haukkui mökin pihassa, mutta siitä Romeo ei ottanut häiriötä, vaan kulki hyvin jälkeä seuraten. Makauksia Romeo ei merkannut.

Ajoittain Romeo jäljesti tosi tarkasti jäljen päällä, sitten taas vähän jäi ihmettelemään vieraita ihmisiä, jotka seuraavat kaikkialle minne Romeo keksiikin heidät viedä. Pikku koiralle kummallinen juttu tämä. :) Käytin kehoituksia jonkin verran, jolloin Romeo oivalsi, mitä ollaan tekemässä...

Kaato löytyi ja sen Romeo nuoli ja merkkasi hyvin huolellisesti.

Arvio
Ihan hyvä fiilis jäi Romeon työskentelystä. Ajoittain hyvin tarkkaa jäljestystä. Vieraiden ihmisten mukana olo jäljellä haittasi vähemmän kuin alkuun epäilin ja loppua kohden Romeo ei enää mukana olevasta "seurueesta" niin piitannut, vaan keskittyi paremmin. Moorellekin vaihto omasta perheestä siihen, että jäljellä seuraa milloin minkäkin oloisia heppuja, oli alkuun vähän outoa, nythän Moorelle on ihan sama, vaikka armeija kulkisi sen perässä...

Omissa harkoissahan Romeon keskittyminen on ollut luonnollisesti parempaa, (...jopa hämmästyttävän hyvää, kun kyseessä on kumminkin vasta puolivuotias koira!!) ja makaukset merkattiin huolella. Nyt treenissä oli Romeolle paljon uusia elementtejä. Yli vuorokauden vanha vieraiden ihmisten tekemä jälki, uusi paikka, paljon vieraita ihmisiä mukana jäljellä, vieraat koirat ja sen lisäksi vielä vaikeat keliolosuhteet kovan tuulen takia.

Kaikesta huolimatta Romeo selvisi oikein hienosti! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti