sunnuntai 6. joulukuuta 2020

Eteenpäin, sanoi mummo lumessa!


Carun maavainun käyttö hakumetsässä on nyt ainakin toistaiseksi voitettu ja sekös ilahduttaa! Carun nenä pysyy nyt ylhäällä, eikä se ole hetkeen sortunut maavainun käyttöön. Jäljestys hakumetsässä on saatu hyvin yksinkertaisesti korjattua. Kaikki maalimiehet on sijoitettu tuulen puolelle ja huolehdittu siitä, että koiralle tulee haju maalimiehestä. Kunhan oikeanlainen toimintamalli vakiintuu Carulle, niin uskon, ettei jäljestys tule olemaan enää ongelma hakumetsässä.

Caru on erittäin motivoitunut etsimään ja löytämään hakumetsässä mikä on tietenkin hieno juttu, mutta se saisi viihtyä vielä paremmin maalimiehen kanssa. Nyt sillä on vähän kiireen tuntu etsimään jo seuraavaa maalimiestä. Maalimiesmotivaatiota on hyvä vielä nostaa leikin avulla, jotta ilmaisun kanssa ei tule myöhemmin ongelmia. Carulla voisi olla jo enemmän malttia esimerkiksi ilmossa ja keskittymistä pitääkin reilusti vaatia Carulta, varsinkin jos sen mielestä asiat ovat sillä hetkellä vaan niin superhybersiistiä...  

Myy on myös nauttinut ihan täysillä hakuilusta kun kerrankaan ei ole kuuma tai ötököitä liikkeellä. Hallintaa olen tehnyt Myyn kanssa sillä ajatuksella, ettei aluetta saisi edetä liian vauhdikkaasti eteenpäin. Mennään pala kerrallaan ja yhteistyössä minun kanssani. Myyn kanssa olen ajanut rataa irtorullilla, koska saan niillä vahvistettua hyvin oikeaa toimintamallia. Jos Myy ottaakin vähän painetta käskyistä, niin ei ainakaan sorru valeita/virheitä tekemään, koska se ei voi tehdä sitä irtorullien kanssa. Joku voisi sanoa, että irtorullien käyttö on ongelmien kiertoa, mutta itse koen, että koiran oikea toimintamalli vahvistuu hyvin irtorullien avulla. Irtorullat ovat mielestäni paras tapa kouluttaa herkkää koiraa ja käytän niitä usein Myyn treeneissä. 

Myy on edelleen hyvässä hakukunnossa kokeitakin ajatellen, enkä ole vielä päättänyt mitä sen kanssa tehdään lajin suhteen. Ei haittaa yhtään, vaikka talvi ei vielä tulisikaan tai jos talvi tulee, niin tervetuloa. Hyvän treenin jälkeen on mukava jäädä vaikka pienelle talvitauolle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti