maanantai 13. tammikuuta 2020

Talvi peruttu


Lunta ei ole keskisessä suomessa oikeastaan juuri ollenkaan, joten maastolajit jatkuvat ainakin jossain muodossa. Hakua ei olla nyt ihan hetkeen tehty, mutta ruutua ja jälkeä sen sijaan ollaan. En muista, että olisin koskaan aiemmin tehnyt esineruutuja tai jälkeä koirille tammikuun puolivälissä. Nyt on kuitenkin ruutuiltu pitkien metsälenkkejen ohessa.

Myyn ja Romeon kanssa kokeilin vähän erilaista lähestymistapaa perinteisen esineruudun sijaana. Harmi, ettei tästä tullut videomateriaalia, koska tämä oli kokemuksena mielenkiintoinen ja selvästi hyvin motivoiva treeni. Romeo sai myös oikein loistaa tässä treenissä.

Molemmat paimenet olivat näkemässä esineiden viennin yhtä aikaa ja molemmat olivat jo tästä kovasti täpinöissään. Myy odotteli käskyn alla ja Romeota pidin pannasta, koska vanhojen koirien ei tarvitse totella vai miten se nyt meni? Paimenet pääsivät ruutuun samaan aikaan. Kuinka ollakaan Romeo nosti ensimmäisenä esineen ja toi sen hienosti, josta papalle vuolaat kehut ja leikittiin kunnolla. Myy oli hetken, että mitä helvettiä?! Myylle tämä Romeon "voitto" osui ja upposi ja se etsi apinan raivolla omaa esinettään, jonka se sitten löysikin ja toi kiireesti. Oikein hyvä nostatustreeni Myylle silloin tällöin käytettynä. Kannattaa muuten kokeilla tätä. Aika mielenkiintoisen näköistä touhua. 



Myös Caru on saanut tehdä esineruutuja. Olen tallannut sille syviä kapeita kaistaleita ja "esine" on aina syvällä. Pyrin välttämään turhaa ruudussa juoksentelua, joten esine on toistaiseksi vielä näytetty pennulle. Videolla Caru menee oikean kulman vähän yli, mutta korjaa itse. Jälkiruutuja olen tehnyt pari ja yhden jäljen, mutta jälki ei ole vielä oikein auennut pennulle. Omilla nappuloilla on menty toistaiseksi.

Caru on myös kasvanut kovasti ja se alkaa olla jo Myyn kokoinen! Ihan käsittämätöntä mihin se pikku pentu oikein katosi näin nopeasti! Carun kanssa elämä on nyt huomattavasti aiempaa helpompaa, johtuen siitä, että liikuntaa on lisätty. Olohuone ei ole enää iltaisin pelkkä Linnanmäki, kuten se oli vielä hetki sitten. Koostin Carusta pienen videon muistoksi pentuajoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti