maanantai 23. syyskuuta 2019

Fysioterapiassa



ANAMNEESI: Myy ollut omistajan mukaan nyt vielä jumisen oloinen, reagoinut aina kylmiin keleihin ja keli nyt viilentynyt äkkkiseltään ja sen takia saattanut nyt vetää jumiin. Treeneissä ei näy poikkeavaa mutta levossa vähän reagoi. Kirputtanut nyt jonkin verran selkää. Viime kerran jälkeen oli kuitenkin parempi.

STATUS: Liikkuminen normaalia, ei ontumaa. Painonsiirto onnistuu helpommin nyt oikealle, vasemmalle siirtäessä tassut raskaammat. Lihaksisto symmetrinen. Etu- ja takaraajojen nivelliikkuvuudet hyvät ja symmetriset. Rangassa ei palaatioarkuutta. Lihaskireyttä vielä tuntuu th4-7 alueella, viime kertaa kuitenkin hieman lievempänä. Oikealla puolella kireyttä on enemmän.

FYSIOTERAPIA: Tehdään ft-tutkimus. Myyllä edelleen lapojen takana kireyttä, viime kertaan nähden kuitenkin lievempänä. Keskustellaan omistajan kanssa, että voisi olla hyvä tässä jossain vaiheessa kuvauttaa selkä, jotta voi tarkistaa luuston tilanteen. Nyt laser selän alueelle ja kokeillaan akupunktiota: GV20, BL11, Bl22, BL23. Myy antaa laittaa neulat hyvin. Sovitaan omistajan kanssa, että seuraa tilannetta ja uutta aikaa tarpeen mukaan. Tänään hyvä pitää Myy rauhassa, ei fyysistä rasitusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti