torstai 9. toukokuuta 2019

Kontrollikäynti fyssarilla

Odotushuoneessa istutaan ryhdikkäänä... 
Maastolajit ovat pyörähtäneet kunnolla käyntiin ja nyt liikutaan paljon metsissä ja tottiskentillä. Myyn kanssa käytiin eilen kontrollikäynnillä fyssarin vastaanotolla. Kuukausi takaperin hoidettavaa löytyikin melko runsaasti, joten kontrolli olikin tarpeen. Myyllä oli silloin selkeästi takapään käyttö heikentynyt ja Myy oli vahvasti etuvetoinen. Talvella oli tullut myös jonkin verran liukasteluja, jotka olivat aiheuttaneet eri puolille kroppaa jumeja. Nyt kuitenkin lisääntyvä lämpö, sulamaa, runsas ja monipuolinen liikunta ja säännölliset jumpat ovat tehneet Myyn kropalle hyvää. Myy oli nyt selvästi paremmassa kunnossa, kuin mitä viime kerralla. Koko olemus on nyt jotenkin hyvin rento ja letkeä. Lapojen alueella oli pientä kireyttä, joka tulee todennäköisesti hyppyjen alastuloista. Sekin aukeni hyvin hoidolla. Painoa 24,9 kg, joka on vähän liikaa, joten pientä laihista tulossa... Myy sai taas kehuja kivasta luonteestaan.

ANAMNEESI: Myyn vointi ollut hyvä. Nyt treenattu normaalisti ja tekee hypyt hyvin, ponnistaa takaosalla hyvin. Jumppaa tehty aktiivisesti ja ne sujuneet hyvin. Omistajan mielestä käyttää nyt takapäätä selvästi paremmin. Lisäksi juossut paljon metsässä nyt vapaana. Lantion aluetta ei nyt ole juurikaan kirputtanut.
STATUS: Liikkuminen normaalia, ei ontumaa. Ravissa takapäätä käyttää nyt paremmin, samoin laukassa. Liike kauttaaltaan rennompaa. Seisoma-asennossa paino hyvin kaikilla raajoilla, painonsiirrot tulevat hyvin. Lihaksisto hyvä ja symmetrinen. Hieman ylipainoa on. Etu- ja takaraajojen nivelliikkuvuudet hyvät ja symmetriset. Rangassa ei palpaatioarkuutta. Lanneselän ja etureisien alueella ei enää kireyttä tunnu. Lievää lihaskireyttä molempien lapojen takana th4-7 alueella.
FYSIOTERAPIA: Tehdään ft-tutkimus. Myyn tilanne nyt hyvä eikä tällä hetkellä enää akuuttia fysioterapian tarvetta. Lapojen takana kireyttä nyt mutta se todennäköisesti seurausta normaalista treenaamisesta. Nyt laser lapojen alueelle ja manuaalinen käsittely, lihakset aukeavat hyvin käsittelystä. Takapää myös aiempaa paremmin käytössä, jumppaa kannattaa jatkaa, koska siitä selvästi ollut hyötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti