maanantai 19. kesäkuuta 2017

HK2!Hakutreenit ovat menneet Myyltä viime aikoina ihan mukavasti ja tottiskin on kulkenut, joten olihan sitä osallistuttava oman seuran hakukokeeseen, kun sellainen kerran tässä lähellä, eli Lievestuoreella järjestetään. Viimeistelyt sujuivat samalla tavalla kuten aikaisemminkin. Pari päivää ennen koetta tankkasin Myytä piimävedellä. Viimeisellä viikolla ei tehty mitään treenejä. Uitiin ja lenkkeiltiin vaan... aika ahdistavaakin odotella päivien kulumista, seurailla tulevia säätietoja jne. Onneksi oli paljon muuta touhua niin ei ehtinyt liikaa panikoimaan. Koetta edeltävänä yönä heräsin kolmen jälkeen suunnittelemaan hakurataa. Lauantaina talkoiltiin todella helteisessä bh-kokeessa ja täytyy sanoa, että oli tuuria, että ilma viileni vähän sunnuntaille. 

Mutta tulihan se sieltä sitten! - HK2-koulari meinaan, vaikka oikein hyvät katastrofin ainekset sain tälläkin kertaa kasattua. 😆

Tottiksilla aloitettiin. Koiria oli kokeessa mukana viisi. Kaksi kolmosluokkalaista, me ainoina kakkosissa ja kaksi ykkösen koiraa. Keskimmäisenä koirakkona tein tottikset ykkösluokan kahden rotikan kanssa. Ilmoon mentiin kaikki kolme yhtä aikaa ja Myy oli koirista se, joka tuli kentältä välillä pois. Eli erittäin hyvä asia meille. Koira sai muutaman ylimääräisen rapsun ennen tulosten lukua. Myy otti selvästi painetta rotikoista ja tämä näkyi valitettavasti läpi tottiksen. Pomppuja ja ääntä oli. Paikkamakuusta rotikka lähti vielä tulemaan kohti, eikä tuomari heti huomannut tätä... Luulen, että tämä saattoi vaikuttaa Myyn seisomiseen, joka meni istumiseksi. Härdelli ja tauko oli juuri ennen tätä liikettä. Laukauksiin Myy reakoi melko voimakkaasti. Seuralla on uusi ase, jossa on aikaisempaa kovempi ääni ja tämä vaatii totuttelua. Paljon parannettavaa on ja sivulle kiekaisut ovat yhä voimissaan, vaikka treeneissä niitä ei enää tulekaan. Pito oli kuitenkin aiempaa parempi, joten siitä olen tosi tyytyväinen! Tehty työ on tuottanut viimeinkin tulosta. Heitot tosin eivät tällä kertaa ihan onnistuneet ja A-estekin kolisi. Eteenmeno oli Myyksi erinomainen, eikä paikkiksessakaan valittamista. Maahanmenossa ennakoi, mikä oli uutta, mutta myös jollain lailla odetettua kun sitä ei vielä ole koskaan ollutkaan. Tottiksesta pisteitä 87. Kiltti tuomari.


Esineruutuun mentiin seuraavaksi. Myy työskenteli aktiivisesti pysyen hyvin alueella. Valitettavasti kuitenkin vain yksi esine nousi. Kukaan kokeen koirista ei nostanut kahta esinettä... Painostava, vesisateinen keli, eikä tuulen virettäkään. Pisteitä esineistä 19. Väli esineruudusta henkilöetsintään jäi todella lyhyeksi, joten vähän oli pelkoa siitä miten koira jaksaa heti perään hakuradan... 

Henkilöetsintä 
Viimeisenä se ratkaisevin ja jännittävin osuus. Kostean painostava ilma, eikä tuuliapuja ollut. Maasto alkoi ikävimmällä mahdollisella tavalla! Myy teki valeilmaisun etukulmaan kiinteälle piilolle, joka oli tyhjä... Tämän jälkeen alkoi pikajuoksu kelloa vastaan. Olin varma, että koulari oli menetetty, eikä aikaa ole enää löytää kolmea maalimiestä. Eka maalimies löytyi jostain sadan metrin paikkeilta. Erinomainen näyttö ja rullan tuonti. Toinenkin maalimies löytyi aika pian tämän jälkeen ja kaikki meni tämänkin maalimiehen kanssa hyvin. Juoksin löydetyiltä maalimiehiltä keskilinjalle koiran juostessa vierellä. Jätin aika pitkän välin puolelle josta edellinen mm. löytyi, jatkaen aluetta reippaasti eteenpäin, koska aikaa ei ollut hukattavaksi. Pommitin niitä paikkoja, joissa uskoin viimeisen maalimiehen vielä lymyävän. Kaksi maalimiestä oli noussut melko nopeaan ja yksi siis vielä puuttui. 200 metrin merkki näkyi jo. Edellinen maalimies oli löytynyt oikealta ylärinteestä, joten olin varma, että viimeinen mm. löytyy alhaalta vasemmalta, ellei sitten ole jäänyt välille. Lähetys vasemmalle. Koira tuli rinnettä ylös ilman rullaa. Ei löytöä. Kävelin joitakin metrejä eteenpäin ja lähetin uudelleen. Alue loppui, joten lähes rukoilin, että näen Myyn tulevan takaisin rulla suussa. Ja se tuli!! Lujaa näytölle. Jälleen erinomaista työskentelyä Myyltä. Ja sehän oli sitten siinä. Aikaa jäi kuulema vielä kolme minuuttia. Myy sai tuomarilta paljon kehuja hyvästä työskentelystä, maalimiehellä olosta ja näytöille vienneistä. Onhan se todellakin hyvin energinen koira, eikä siltä puhti loppunut missään vaiheessa, vaikka olosuhteet olivat raskaat. Alun virhe meinasi kuitenkin maksaa kalliin hinnan. Vale laski työstentelyn tyydyttäväksi, vaikka muuten kaikki oli ollut erinomaista. Minun aikapaniikki lähinnä huvitti tuomaria, mutta olihan hyvä fiilis kun sain kuulla, että hyvä kakkostulos riittää helposti koulariin. Me tehtiin se Myyn kanssa! Tästä on hyvä jatkaa kohti kolmosluokkaa. 

Pisteet maastosta 177 p. ja tottis 87, eli yhteensä 264 p.

Jälkikokeeseenkin olimme myös tyrkyllä, mutta valitettavasti jäimme ensimmäiselle varasijalle... Virkkua siis selaamaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti