tiistai 13. kesäkuuta 2017

Romeo sairastaa...

Romeon terveys aiheuttaa huolta. Töistä tullessa jouduin todistamaan ihmeellistä kohtausta kun koira lähes tukehtui omiin karvoihinsa, joita repi lannerangan päältä suurina tuppoina ja söi. Oma veikkaukseni oli, että kipua on jossain lannerangan ja selän alueella, mutta eläinlääkärissä käynti ei tätä millään tavalla tukenut. Ihan pieniä alkavia juttuja selässä toki on, mutta ne ovat sen verran maltillisia, etteivät ell. mielestä aiheuta noin voimakkaita oireita. Syy kirputtamisella ja itsensä kalvamiselle on siis yhä mysteeri. Kutina ja kipu kulkevat käsi kädessä, joten viime kädessä on vaikea sanoa kummasta on kyse, kutinasta vai kovasta kivusta. Vaihtoehdoiksi ell. antoi minun valita hermokipulääkkeen tai lyhyt kortisonikuurikokeilu kutinaan. Valitsin jälkimmäisen, joka tuntui tässä vaiheessa turvallisemmalta vaihtoehdolta. Kortisonin kanssa ei voi käyttää yhdessä tulehduskipulääkettä, joten kortisoni ajetaan alas heti jos koira vaikuttaa kivuliaalta.

Ruokavaliossa ei ole tapahtunut vuosiin mitään muutoksia, jotka nekään asiaa suoraan selittäisivät. Jätän varmuuden vuoksi raakaruoasta vielä lohen pois, jota on saanut viime aikoina enemmän. Jos oireet eivät helpota, niin seuraavaksi tutkitaan sisäelimet ultralla, josko sieltä löytyy jokin selittävä syy.
Tähän aikaa vuodesta on niin paljon tapahtumia ja treenejä, että aika vähän tulee pohdittua tännekään ajatuksiaan ja sitä missä nyt mennään. Nyt tehdään töitä, jotta voidaan ainakin sanoa, että on ainakin yritetty.

Kuva FB
Kikkari on kaivettu taas esille. Nyt luonnon ollessa herkimillään, ei koiria viitsi juoksuttaa metsässä, niin kuntoilut hoidetaan kätevästi tällä. Ihan sairaan hauskaa puuhaa, vaikka esim. videon lenkki on kuvattu kovassa vesisateessa. Luonto on kuitenkin kaunis, käki kukkuu ja suomen kesä on lyhyt. Nyt on nautittava. Satoi tai paistoi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti