sunnuntai 11. joulukuuta 2016

vuosi 2016Paljon on vuoden aikana tapahtunut ja on aika tehdä taas jonkinlainen vuosikatsaus.
Vuosi sitten kirjoittelin tähän tapaan:
Vuodelle 2016 toivommekin ennen kaikkea juurikin sitä terveyttä koko laumalle ja Moorelle erityisesti pitkää ikää ja hyviä päiviä. Terveys on loppujen lopuksi se kaikkein tärkein. Ilman sitä ei ole mitään. Kuntoilua (kikkarit, kickpark, hiihto..) myös lisää ohjelmistoon erityisesti Myylle, jotta ensi kaudella olisi fyysisestikin hyvin jaksava pk-koira. Jos nyt jotain ns. oikeita tavoitteita kuitenkin heittäisi, niin Myylle pk-puolelta HK1. Agista luokkanousuja jos saataisiin puristettua A-este jotenkin kuntoon. Katsotaan mihin lähinnä nuo omat rahkeet riittävät ja mikä on tilanne vuoden päästä. Joka tapauksessa erittäin mielenkiintoinen kisavuosi tulossa.
Vuosi 2016 on ollut meille kokonaisuudessaan melko hyvä. Ennen kaikkea se on ollut opettavainen. Ollaan päästy sinne harrastamisen/kisaamisen ytimeen, jonne olen haaveillut joskus pääseväni. Aina ei olla onnistuttu, mutta olen voittanut vuoden aikana moneen kertaan itseni ja siitä olen ylpeä!

Vuodelle asetetut tavoitteet onkin saavutettu kirkkaasti. Mikä tärkeintä - terveyspuoli on ollut koiruleilla ja meillä ihmisilläkin melko lailla kunnossa. Moore voi niin hyvin kun tuon ikäinen vanheneva koira nyt vaan voi voida. Vuoteen on mahtunut myös notkahduksia, mutta niistä on selvitty. Romeonkaan vointi ei ole huonommaksi mennyt kilpirauhasen vajaatoiminnasta huolimatta. Molemmat pojat ovat nyt jatkuvalla lääkityksellä. Romeolle menee ruoan ja lääkkeiden lisäksi myös öljyä ja vitamiineja. Moorellekin menisi, jos ne vaan jotenkin saisi sen kurkusta alas... Romeon hampaat ovat kuluneet iän myötä voimakkaasti ja niistä keskustellaan pian ell. kanssa. Jalostushaavet kuopattiin Romeon diagnoosin myötä lopullisesti. Pikku Romeota tai Juliaa en sitten koskaan tähän laumaan saanut. Myy on pysynyt onneksi terveenä. Jotain lihashuoltoa sille pitäisi lähiaikoina tarjota. Lauman välit ovat myös todella hyvät. Pojilla suhde on vielä entisestäänkin lujittunut. Kuuleman mukaan silloin kun Myy harrastaa, pojat leikkivät kotona keskenään. Usein juuri Mooren aloitteesta. 💓Myy on iloinen tättähäärä ja mukavan mutkaton laumassa. Välillä Romeo komentaa, mutta Myy ei ota koskaan mitään vakavasti, eikä tilanteitakaan synny. On ne mainio porukka.Kuntoilua on yritetty harrastaa aina kun aikaa ja jaksavuutta löytyy. Aamuiset tunnin arkilenkit pitävät mielen virkeänä. Belgin ottaminen jo sinällään on lisännyt reilusti liikuntaa meidän perheessä. Kikkarointi on ylivoimaisesti mukavinta ja toivottavasti sitä saisi taas tehdä taas ensi vuonna mahdollisimman paljon. Kelkka odottaa kanssa täydessä valmiudessa mukavia potkuttelukelejä. :) Jääkansi on jo tätä kirjoittaessa peittänyt järven selän. Toivotaan hyviä ja pitkään kestäviä jääkelejä kunhan jäät tuosta ensin vahvistuvat.

Kisaaminen on ollut tänä vuonna ainoastaan Myyn hommia ja se on suoriutunut urakastaan hienosti. HK1 ja AGI3 on vuoden aikana saavutettu, joten olen tyytyväinen, vaikka vähän hampaankoloonkin asioita jäi. HK1 oli tämän vuoden tavoite ja se saavutettiin. Kakkosta käytiin kokeilemassa - josko koulari sieltäkin, mutta ei ylletty tulokseen. Kotiintuomisina kuitenkin paljon hyvää kokemusta.


Agissa noustiin kun noustiinkin vuoden aikana kolmosiin. 24 starttia. Vuoden saldona 2 sertiä, 3 luvaa, 2 nollaa kolmosista, 7 x 5 vp., 3 x 10 vp. ja 7 hylky rataa. Sijoituksiakin tuli. Palkintopallilla oltiin vuoden aikana yksitoista kertaa. 1-sij. x 1, 2-sij. x 4, 3-sij. x 6. Ensimmäiset kolmosten kisat olivat marraskuussa. Kaksi nollarataa ja kivat sijoitukset innostavat jatkamaan lajia. En olisi uskonut, että agivuodestamme tulee ihan tämänkaltainen, koska pidän itseäni hitaana ja kömpelönä ohjaajana. Myy on kuitenkin paikannut parhaansa mukaan. Sillä on agikoiralle paljon hyviä ja tärkeitä ominaisuuksia kuten kompakti koko, yritteliäisyys, koko ajan kuulolla olevat korvat ja suuri reaktionopeus. Myy on myös hyvin taitava lukemaan ohjaajan epämääräisetkin huitaisut ja onhan se myös nopea. Myy on aina ollut vähän tosikko, joka ei halua tehdä virheitä. Epäselvä-/myöhässä oleva ohjaus suututtaa sitä ja se saattaa jopa näykkiä hihansuita kiukuspäissään. Vahva mielyttämisenhalu tekeekin siitä tosi kivan harrastuskaverin. Kolmosissa Myyn hyvät ja tiukat käännökset pääsevät kunnolla esiin. Pyöritykset sopivat sille selvästi vauhtisuoria paremmin ja Myytä on itsenikin helpompi viedä. Agilityn on pitänyt olla meille koko ajan sellainen sivu-/talvilaji, mutta sehän tuntuu valtaavan alaa koko ajan enemmän. Agi jos mikä koukuttaa kyllä ihan totaalisesti! 😁

Tässä meidän tämän vuoden tulokset:
Myyn päälajeiksi ovatkin valikoituneet yhä selvemmin pk-haku ja agility. Muihin lajeihin ei olla täysipainoisesti vuoden aikana panostettu. Jälki on kyllä koekunnossa ja ehkä ensi vuonna kisojen aika voisi olla sen osalta.

Tässä vielä tarkemmin pilkottuina vuoden tapahtumat:

Tammikuu oli pakkaskuu. Pidettiin treenitaukoa ja ulkoiltiinkin maltillisesti. Myy juhli kolmevuotissynttäreitään ja kävi osteopaatilla huollossa ja kuulemassa hyviä uutisia. Puuhattiin sisähalleissa vähän tottista ja agia ja käytiin mm. Miia Kiviahon tottiskoulutuksessa.

Helmikuussa lenkkeiltiin paljon jäällä ja treenattiin agia. Käytiin yhdet agikisat. Tuloksena toinen luva (sij. 2/20) ja toiselta radalta hyvä vitonen. Romeolla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta, johon Romeo sai lääkityksen. Diagnoosi oli harmillinen, mutta toisaalta myös selitti paljon asioita.

Maaliskuussa Romeo täytti 7-vuotta. Moorelle tuli titteliksi Vuoden mejäskotti 2015 2. sija. Myylle agista serti ja luokkavoitto. (sij. 1/16) Tehtiin ainoa nollarata ja saatiin menolippu kakkosiin!

Huhtikuussa Myy kävi osteopaatilla, eikä mitään huolen aiheita edelleenkään ollut. Ensimmäisistä kakkosen kisoista saatiin peräti kaksi luvaa! Sijoitukset 2/12. ja 2/14.


kuva Tiina Karvonen
Toukokuussa Niilo-westie muutti R.n kotiin, ajeltiin paljon kikkarilla, mökkeiltiin ja käytiin perinteisesti Offileirillä. Agissa yritettiin kovasti jo nousua kolmosiin, mutta keppejen sisäänmenojen kanssa oli säätöä. Tottista ja hakua treenattiin ahkerasti.

Kesäkuussa treenattiin kovasti. Treenit tuottivatkin tulosta. Meidän ensimmäisestä pk-kokeesta saatiin ykköstulos. Tottis 83, maasto 189 p. yhteispistein 272 p. sekä koulutustunnus HK1!
Heinäkuu keskityttiin lomailemiseen ja tehtiin vaan jotain pientä treeniä. Oltiin paljon mökillä.

Elokuussa Mooren vointi romahti. Onneksi pikku mies saatiin taas kuntoon ja elämä vakaaksi. Treenatiin ja kisattiin agissa. Ongelmia oli yhä keppejen kanssa. Palkintopalleille päästiin kyllä, mutta sertiä ei vaan kuulunut. L. innostui kokeilemaan ensi kertaa agia Myyn kanssa seuramme Avoimissa ovissa. Agikärpänen taisi poikaa vähän puraista. 😉Kävin myös kuunteluoppilaana Esa Tapion tottispäivässä.

Syyskuussa L. voitti yllättäin Jatin möllit. Meillä edelleen hyviä ratoja ja "hälläväliäkepit" alkoivat tuottaa tulosta. Käytiin katsomassa belgien rotumestiksiä Uuraisilla.

Lokakuussa kahdet hakukokeet avoimessa luokassa. Yhteispisteet molemmista kokeista samat, eli 214 p. Ekassa kokeessa maastosta löytyivät kaikki ukot, mutta Myy mokasi harmittavasti yhden näytölle viennin. Toinen koe oli selkeästi huonompi maaston osalta nyt ohjaajan takia ja taaskin vaan kaksi maalimiestä saatiin ylös. Tottiksissa ei suurempia liikevirheitä tullut. Esineet jälkimmäisessä kokeessa todelle hyvät 28/30. Ekassa kokeessa löytyi vaan yksi esine. Paljon hyvää kokemusta saatiin ja samalla tuli otettua jonkinlainen niskalenkki kisoissa jännittämisestä. Agista saatiin viimeinkin se serti ja noustiin kolmosiin! Tämä oli kyllä huippua!Marraskuussa Moore vietti 10-vuotisjuhlia, joita juhlittiin isosti koko perheen voimin! Korkattiin myös kolmosluokan agikisat kahdella nollaradalla. Sijoitukset 3./27 ja 4. /28. Radat tuntuivat yllätävän mukavilta ja Myylle sopivilta. Oli myös hienoa päästä podiumille ensi kertaa kolmosissa. 😙
Joulukuu pidetään treenitaukoa ja nautitaan yhdessä ulkoilusta.


Vuodelle 2017 toivoisin TERVEYTTÄ jokaiselle, Moorelle erityis-👍. Paljon kuntoilua, hyvä laumadynamiikka edelleen. Hausta tavoitteena HK2, jäljeltä JK1, agista ainakin niitä hyviä 0-ratoja ja sitten joku näyttely Myyn kanssa, josta tavoitteena saada se H, eli hullun hyvä. 😉

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti