sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Pitkästä aikaa hakutreeneissä

Kahdet hakukokeet melko lailla peräkkäin ilman, että välissä on vedetty yksiäkään hakutreenejä... Lauantaina tehtiin kivat palauttavat treenit irtorullilla ja näytöltä suorapalkka. Maalimiehet leikittivät aina keskilinjalle asti. Myy oli selvästi tästä hyvin innoissaan. Näytöille annoin juosta liina perässä. Irtorullilla mennään nyt siksi, että Myy saisi vielä lisää tarkkuutta piilojen tarkastamiseen, eikä voi ilmaista tyhjiä umppareita, joissa on edellisellä koiralla ollut maalimies. Kuumia piiloja voi tulla siis kokeissakin, (kuten meille kokeessa kävi) jos tuuli on suotuisa suoraan alueelta päin ja koira nappaa jo etukulmasta kaukana alueella olevasta maalimiehestä hajun. Mitään eroa ei näkynyt siinä, että koira työskenteli pitkän tauon jälkeen irtorullilla. Otti maalimiesten mukaan rullat hyvin määrätietoisesti ja toi joka kerta perille asti. Taidetaan ajaa lopputalvi irtorullilla ja katsotaan, josko tarkentaa näin paremmin piiloja jatkossa.

Myyn rata oli seuraavanlainen. Etukulmiin löydöt. Tarkisti nopeasti oikean etukulman tyhjän umpparin jatkaen sitten etsimistä. Hyvä löytö avopiilosta ja hieno näyttö päälle. Toinen etukulma myös suora ja hyvä löytö näyttöineen. Oikealle puolelle aikalailla täydellinen tyhjä, suora ja upposi syvälle. Pääsin kehumaan tästä ja palkkasin. Vasemmalta umpparista hyvä löytö näyttöineen. Oikealle tyhjä, joka ei ollut ihan niin mallikas kuin eka tyhjä. Alkuun tuli pientä pyörimistä, jonka jälkeen kuitenkin upposi riittävän syvälle. Lopuksi löytö suoraan umpparin (kuuma piilo) takaa. Oli tarkistanut nopeasti myös piilon ennen maalimiehen löytämistä. Näytölle lujaa umpparin ohi. Aika talviset treenit. Toivotaan, että ilmat vielä tästä lämpenevät, jotta hakukausi vielä jatkuu.

Puhelimesta löytyikin sitten L:n keskiviikon Jatpailurata ja kertomani vitosen sijaan hylkyhän tuolta radalta tuli. Hieno rata kuitenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti