lauantai 30. heinäkuuta 2016

Loppuloman kuulumisiaHeinäkuu lähenee loppuaan ja arkinen aherrus häämöttää jo nurkan takana. Loma on tehnyt todella hyvää ja taas jaksaa painaa uudella tarmolla. Kotona on tehty tänä kesänä pientä remonttia. Maalattiin terassi ja vaihdettiin terassin päälle uudet kattolevyt. Saatiin aikaiseksi ihan kiva kesäolkkari, jossa tuleekin vietettyä paljon aikaa.Niilo-westie on käynyt myös kyläilemässä ja tutustumassa meidän koiriin. Tällä kertaa oli aika esitellä koiristamme Moore. Mooresta ja Niilosta tuli heti parhaat kaverit. Moore on sellainen Muumipappamainen isähahmo, joka on turvallinen ja reilu pentujen kanssa. Pari minuuttia Niilo tarkkaili Moorea kauhunsekaisesti, mutta Mooren sivulta toiselle vimmatusti vispaava häntä ja suuri lempeys sulatti pienen koiran jännityksen. Hetken päästä mentiin jo hepulirinkiä yhdessä pitkin pihaa. Moorekin innostui oikein tosissaan leikkimään ja juoksemaan! Pitkään aikaan en ole nähnyt sitä noin iloisena. Muistuiko Mooren mieleen jostain kaukaisuudesta jopa Nono? Näitä kun ei voi tietää. Kiva, että Moorellakin on (lähes) kokoistansa seuraa.Sohvan alle oli pienen hyvä pujahtaa.


Nurmikollamme viilettää taas tällainen pari. Black and White. 

Ennen siirtymistä mökille, käytiin Myyn kanssa pari kertaa hallilla tekemässä aksaa. Ennen varsinaisia agitreenejä Myy poseerasi Tiinalle Jatin koirien valokuvaussessiossa. Ryhmäposessa oli useita koiria hallin edustalla ilman ohjaajia. Tällaista koirien keskellä oloa ei olla koskaan harjoiteltu, mutta hienosti Myy oli. Tehtiin myös muutamia esteitä Tiinan ottaessa kuvia.

Kuva Tiina Karvonen 
Treeneissä harjoiteltiin sylkkäriä ja jonkinmoinen läpimurtokin siinä saavutettiin. Tähän astihan sylkkäri ei ole toiminut, mutta nyt Myy luki hyvin ohjausta ja omatkin askeeleet olivat sinne päin. Hyvät treenit, joten hyvillä mielin elokuussa kisataan.

Kesälahjamme on tässä. Tuli hankittua uusi objetiivi Nikonin järkkäriin. 200-500 mm. Painoa putkella on 2,3 kg, joten ihan joka lenkille tuota tuskin tulee mukaan otettua. Tällä on nyt sitten otettu testikuvia ja ollaan oikein tyytyväisiä, vaikka painavahan tuo on ja aika helposti tärähtää kuvatessa.Mutta joo. Treenejen jälkeen suunnattiin loppulomaksi mökille nauttimaan kesästä. Hellettäkin saatiin, vaikka en sitä varsinaisesti koskaan toivo. Oli ihana vaan olla ja laiskotella. Lukea, syödä hyvin, nukkua päikkäreitä, uida... Miettimättä edes treenejä tms.
Romeon kanssa vietettiin laatuaikaa ja yritettiin ottaa joku kaveriselfiekin. :) Tuo raitapaita on vaan niin ihana murunen. Varjoni ja oma höpsö nallekarhuni. Uitiin paljon koko porukka ja varsinkin Romeo oli melkoinen vesipeto. :)
Romeolta katoavat korvat kun se ui... jörrikästähän tulee varsin suloinen. :) 


Silmät kiinni ja menoksi...  


- Kaikki pois järvestä...! 


Ne vit** tottele! Hullut vesipelastajat.  : ) Romeo näykkii ja Myy raapii......plumps!  Mitä ei kepin eteen tekisi?

Kameraakin testailtiin: 
Lomaviikko oli siis aika täydellinen. Jos nyt vähän pitää nurista, niin ilmalämpöpumppu oli ainoa mitä mökillä kaipasin. Hirsimökki lämpeni nopeasti helteellä. Koirat ovat tottuneet 19 asteen sisälämpötilaan ympäri vuoden, joten tuntui, että 22-25 mökin sisällä oli ihan liian kuuma ja varsinkin yöllä. Kuolisin varmaan, jos joutuisin asumaan kuumassa kerrostalossa. 

Tuli taas todettua mökilläkin todeksi lause, jonka olen kuullut joskus holskuista sanottavan, eli että ne paranevat vanhetessaan. Jotenkin Romeosta on tullut iän myötä kuin ihmisen mieli. Tuntuu, että se ymmärtää ihan hirveästi arkisia asioita ja sanoja. Sanoin sille yhtenä päivänä, että R. tulee sun kanssa kohta uimaan. En mitenkään niin - tuleekohan kohta joku- voimakkaammalla äänenpainolla, vaan sillai neutraalisti tokaisten kuten olisin ihmiselle puhunut. Mitä tekee Romeo? Se menee ikkunaan katsomaan mökkitielle ja alkaa odottamaan... (Tietenkin belgikin tekee saman, koska tietää jotain tapahtuvan ja se riittää sille... ) Romeo istui tuossa niin kauan kunnes auto ajoi pihaan. Aika liikkis. Sit joskus kun se juoksee metsässä kauaksi saatan sanoa, että ootas vähän, niin heti se tulee luo. Siitä on tullut sellainen mun vahva luottoeläin ja se on vaan jotenkin niin helppo. Valtavan viisas se on, vaikka tekeytyykin halutessaan vähän juntiksi... 

Mooren vointi on myös hieman askarruttanut. Pari kertaa kävi niin, että Moore oli loikkaamassa Romeon päälle sen nukkuessa sohvalla. Jotenkin se ei nähnyt/hahmottanut Romeota ja sitä, että sohva oli varattu. Romeo on resurssiagressiivinen ja sama temppu Myyltä, niin härreguud. Molemmat koirat olivat nyt vaan kovin hämillään sattuneesta vahingosta. Mooreltahan Romeo sietää mitä vaan, koska ystävyys nyt vaan on niin vahvalla pohjalla.

Moorea rasittivat myös mökin rappuset (Moore keventää etujalkojaan rappusissa liikkuessaan) ja se kalvoi jalkojaan sen verran, että jouduin antamaan parina päivänä särkylääkkettä. Oli puhetta, että pitää tehdä jokinmoinen luiska Moorelle, jotta rappusten nousu olisi jatkossa helpompaa. Tietysti lämmin ilma toi lisärasituksen Moorelle. Järveenhän se ei vapaaehtoisesti mene. Kuumimpana hellepäivänä R. kantoi Mooren veteen niin, että mahanalus kastui hyvin ja se sai kahlata rantaan. Loukkaantui reppana tästäkin niin syvästi, että pysytteli loppuajan R.stä kaukana. 

Metsässä riitti herkkuja mitä kerätä.  
Kuvassa uiskenteleva isokoskeloperhe oli seuranamme koko viikon. Linnut eivät pelänneet rannassa melskaavia koiria ja pysyttelivät rannan tuntumassa. Emo kaakatti varoitusääntä poikasilleen, mutta eivät juuri siirtyneet kauemmaksi. Kalastuskoulun ohella käytiin varmaan myös jotain - Varokaa tuollaisia otuksia-koulua.   

Helteen vähän hellittäessä loppuviikosta tehtiin paimenille esineruudut. Molemmille kolme esinettä. Romeo teki omanlaisensa kelpo suorituksen ja totuttuun tapaan nosti kaikki esineet. Myy samoin ja voi vitsi millä itsevarmuudella se taas työskenteli! Nosti esineet tosi nopeasti, eikä ruudussa tapahtunut yhtään mitään turhaa. Oli kyllä hieno!Loppuviikosta H. teki Myylle n. 400 metrin jäljen neljällä kepillä. Janallakin oli jo pituutta. Jälkeä ajaessa tuntui, että Myy meni ihan hyvää vauhtia, mutta videolla näyttää sitten kuitenkin aika kaahottamiselta, joten rauhaa pitäisi saada lisää. Nosti janalta hyvin jäljen. Mukavampi oli ajaa kun ei ollut ihan liinan päässä (kymmenessä metrissä) niin kuin viimeksi. Kepit nousivat taas varman oloisesti ja kulmatkin Myy meni tarkasti. Paitsi yhden, jossa marjastaja oli käynyt paskalla... piti käydä haistelemassa ja lähes maistelemassa. :/ Koevalmis alkaisi olla jäljen osalta. Tämä kausi taidetaan pysytellä kuitenkin hakuilun puolella, mutta ensi keväänä viimeistään voisi yrittää. 


Ei auta. Loma loppuu ja arki alkaa, vaikka ei niin haluaisikaan. Haikein mielin hyvästeltiin mökki. 


>> kuvia

3 kommenttia:

 1. Heippa putkesta, onko Nikonin oma, kuolaan pitempää putkea :D
  Nikon on vaan paras kamera ainaskin mulle :) Entä hinta jos
  saa kysyä?

  VastaaPoista
 2. On Nikonin oma, eli tuo 200-500 mm. Hinta 1500. Ollaan oltu tuohon tosi tyytyväisiä. Ainoa miinus on tuo paino. Se siis oikeesti on hirveän painava ja jos kuvaa ottaessa vähänkin heilahtaa, kuvasta tulee tärähtänyt. Ei ole oikein sellainen mukana kannettava putki (varsinkaan naisen), mutta jalustan kanssa lyömätön kyllä. Netti pilaa paljon kuvien laatua, joka on kyllä tuolla putkella erinomainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos joo ehkä mä tyydyn tohon nikonin 300 sataseen :D Kolme koiraa ja
   ja noin iso ei taida onnistuu ja harvoin kuvaan jalustalla :) Ehkä jokin muu :)

   Poista