keskiviikko 6. heinäkuuta 2016

Loma ja treenit jatkuvat.. :)
Loma jatkuu. Tämä viikko on ollut vaihteeksi sateinen ja tuulinen. H. on vielä tämän viikon töissä ja ensi viikolla päästään koko poppoo mökille. Toivottavasti ilmatkin siihen mennessä paranevat. Möksälle pakataan perinteisesti jälki- ja esineruutukamat, josko siellä ainakin jotain pientä janatreeniä tulisi ainakin tehtyä. Paljon onkin nyt treenattu kun aikaa on ja tekeminen tuntuu hyvältä.

Lauantaina oli vielä helteiset hakutreenit. Syötiin ensin Myyn tarjoamaa kakkua Koirakorvessa ja sitten treenattiin. Kuuma oli, joten ei tehty pitkää rataa.

Tiistaina hakuiltiin Toivakassa. Tällä kertaa reippaassa vesisateessa ja melko kovassa tuulessa. Koirille ilma oli mukavan raikas ja ne selvästi nauttivat tekemisestä. Läpimärkänä - neljä tuntia metsässä kyykkimistä, ei tuntunut itsestä ihan niin kivalta. Varsinkaan kun vanha sadeasu ei pitänyt yhtään vettä. Treenien jälkeen sai istua pitkään saunassa (joskus klo 24. yöllä...) jotta alkoi tuntea itsensä edes vähän lämpimäksi...

Myylle pitkä rata, jossa neljä löytöä ja muuten tyhjiä. Kolme löytöä oli sijoitettu loppuun ja yksi alueen keskivaiheille. Myy työskenteli hyvin aluetta eteenpäin tehden pääosin kelvollisia laatikoita. Tyhjät olisivat kauttaaltaan saaneet olla syvempiä. Myyn tietäessä, ettei maastossa ole ketään, se ei uppoa yhtä hyvin ja riittävän syvälle kuin löydöille, vaikka innokkaana se tyhjille lähteekin. Otin parissa kohtaa takaisin vaatien lisää syvyyttä. Jatkossa mm. saavat olla tosi syvällä, eli ihan alueen takarajalla, josko sitä syvyyttä saisi sitäkin kautta. Muuten kelpo työskentelyä ja löydöissä ei huomautettavaa.

Tottiksessa tehty eteenmenoja läpijuoksuna, jotta Myy saisi varmuutta hommaan. Lähtee ja etenee täysillä kentän päähän, joten toimii hyvin. Myy on kuitenkin niin kiltti, ettei noita maahanmenoja kannata paljoa tehdä, ettei syö vauhtia. Luulen, että menee tarvittaessa maahan, vaikka läpijuoksuja tehdäänkin nyt paljon. Noudot saaneet selvää ryhtiä kun heittojen kanssa ei tarvitse säätää. Noudoissa aloitettu pidon rakentaminen. Tuoli, koira jalkojen väliin ja naksuttamalla palkka kun ottaa kapulasta kiinni. Tässäkin huomaa miten vierasta Myylle on rauha kapulan pidossa. Koko ajan pitää säätää ja tarjota kapulaa työntämällä sitä syliin eikä rauhasta tietoakaan. Niin selkeä koulutusvirhe, jota ei olisi saanut päästää näin pitkälle! Nyt säännöllistä treeniä, josko se rauha sieltä vielä löytyy. Seuraamisessa ammuttu. Ekaan reagoi aina vaan, mutta niin vähän ettei tuosta ole haittaa. Palkka tullut seuratesssa milloin missäkin kohtaa kun kontakti on super. Jäävät ihan hyvät. Myös seisominen. Asia mihin pitää kiinnittää huomiota on, että heti jos Myyllä on jonkinasteisia jumeja, maahanmenossa se näkyy heti. Maahanmeno on silloin läjähtämisen sijaan hidas ja haluton. Paarmat ovat iso ongelma. Ne saavat Myyn raivon partaalle, joten keski kesän kokeista ei kannata meidän haaveilla. Oisko sitten jotain hyttyskarkotetta, jotta voisi koiralle laittaa?

Alkuviikosta käytiin tekemässä aksaa M.n ja Caran kanssa kuvan viikkoradalla. Päästin koirat autosta ulos lämppäämään hallin pihan ollessa tyhjä. Samalla kun käännyin, vasikan kokoinen jänis pujahti juuri sopivasti esille hallin hiekkakentälle. Sit mentiin hetki kuin vieheen perässä pusikkoon ja läheiseen metsään. En tiedä eksyttikö jänis tyypit lähes heti, mutta pienen pyörähdyksen jälkeen sankarit palasivat molemmat takaisin. Palkkasin Myyn taisteluleikin, vaikka luulen, ettei se ollutkaan välttämättä se huutoni, joka koirien riemun noin lyhyeen keskeytti...

Myyn kanssa radan haastavin kohta oli alkuun muurilta kepeille vienti. En uskonut, että saan Myytä kääntymään tuossa kulmassa millään kepeille oikein, mutta pari superhienoa onnistumista saatiin ja palkkaus keppejen jälkeen. Aika pitkälle tuli saatella kulman ollessa noin kinkkinen. Sama oli myös Sm-tason koirakolla.

2-hypyllä kokeilin myös niistoa, mutta Myy ei osannut koota hyvin itseään (rima jäi heilumaan), joten vastakäännöksellä mentiin. Pituus myös haastava kun piti hyppäyttää tyhjään nurkkaan. Saatiin kuitenkin onnistuminen tähänkin. 14-hypylle päälle juoksu, muurin jälkeen valssi. Vähän kiire välistä vedolle (18-19), mutta meni kuitenkin.

Puomille haettiin lisää vauhtia ja M. palkkasi alastulossa. Kerran sai juosta vähän vahingossa läpikin, mutta seuraavilla vaadin alastulon, jotta pysyy kontakteilla kuten tähänkin asti. Selvää kehitystä on tullut vauhdin suhteen. Erittäin hyvältä tuntui taas treenata Myytä!

Keskiviikkona agin ohjatuissa tehtiin sitten toisenlaista viikkorataa, jossa teemana keppikulmat ja putki-kontaktierottelut.

Ihan sairaan hienosti Myy teki vaikeistakin kulmista kepit! Aika huikeeta edistymistä on tullut kepeille vienteihin ja keppi kulmiin. Myös putki-kontaktierottelut sujuivat ilman ongelmia. Puomia tehtiin muutama lisäkerta, jotta saataisiin vauhtia. Ylösmeno ei ainakaan vielä näyttäisi kärsineen vauhdin lisäyksestä. Alastulon kanssa tulee olla tarkkana, että ottaa kontaktin, vaikka onkin saanut nyt paljon nopeaa pallopalkkaa. Toistaiseksi ei ongelmaa tässä. Oli kyllä hyvät treenit.
Lämppälenkille saatiin mukaan tämmöinen kaveri. Romeon kanssa tehty kaikenmoista. Hakutreeneissä Rompsu tallaa ryhmän kanssa aluetta. Tykkää kun saa ns. paimentaa ihmisiä, jotka kulkevat pitkässä rivistössä. Nakkiakin joilta kuilta ropisee... :) Agissa Roo väläytti taas tekemällä hienot ja vauhdikkaat kepit pariinkin kertaan. Lentokeinussa ei onneksi käynyt pahemmin. Aika omapäinen juntti se on ja menee esteet siinä järjestyksessä miten parhaaksi näkee... : D . Parasta sille on, että joku jaksaa potkia palloa. Sen ilme on vaan niin mainio. Pallo tuodaan jalkoihin ja sitten alkaa kyttäys ja peruutus. Tätä se jakasaisi maailman tappiin asti.

Vanhempieni luona Romeo on vieraillut tänä kesänä paljon. Äitini syöttää herkkuja ja heistä onkin tullut ihan bestikset. Hauskaa kun Romeohan ei kotona koskaan kerjää tai oleile edes ruokapöydän äärellä. Mummolassa varasti pöydältä munkinkin vappuna!
Kuva-arkistosta löytyi tämmöinen vähän vanhempi kuva meidän laumasta. Myyn pää näyttää kuvassa jotenkin hirveän isolle ja Moore taas varsin tyylikkäältä. :) Moore mennä porsukuttaa sekin, eikä voinnissa ole tapahtunut muutoksia suuntaan tai toiseen. Tällä hetkellä runsaat sateet vähän masentavat vanhaa herraa (ketä eivät?), eikä ulkona viitsi nyt liikkua kun pakolliset pissa- ja kakkakuviot.  

Mutta joo, meidän jengi suuntaa seuraavaksi mökille... Ps. Hakukokeen tulokset ovat nyt virallisia. Tässä vielä osa-alueet eriytettynä. Onhan tuossa vielä paljon parannettavaa, mutta jostain on aloitettava. :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti