torstai 19. toukokuuta 2016

säätöä

Tiistaina hakuiltiin. Myyltä tasapainoista ja ehjää tekemistä. Kiva tempo koko radan. Meni nyt suoremmin myös tyhjille.

Tottiksessa yritetty nyt sitten parantaa noutojen luovutuksessa otetta. Ongelma on siis tämä. Myy noutaa hyvin ja liikkeessä ote kapulaan on yleensä hyvä. Ei koskaan esim. pudottele kapulaa. Ote kuitenkin luovutuksessa huononee kun alkaa valmistautua irroitukseen. Heti kun vien kädet kapulalle lähes sylkäisee kapulan. Taistelee mielellään kapulasta ja silloin ote on voimakas. On yritetty nyt sitä, että saisin kapulasta kiinni ennen kun höllentää otetta ja alkaisin suoraan taistella. Tässäkin ehtii irrotaa hetkeksi (kiltti kun on) ennen kuin tajuaa, että saa taistella ja puree taas vahvasti. Miten kertoa koiralle, ettei tarvitse irrottaa vaan saa suoraan alkaa taistella? Videolla tämä näkyy hyvin.

Keskiviikkona hyppynoudot Jattilassa ja ote-teema jatkui. Jonkinlaista edistymistäkin on tullut. Myy alkaa ymmärtää etten toivo ennen aikaista otteen irrottamista ja ota-sanakin merkitsee sille jotakin. Tein niiailua ja vein käsiä lähelle kapulaa ottamatta kuitenkaan kapulaa. Kun piti hyvin, kehuin. Kokeilin myös työntää sormella kapulaa vähän sivuun ja ote piti tässäkin.

Agissa tehtiin itsenäiset treenit ryhmän kanssa.

Viikkorataa tein osissa. Kepeille lähetystä niin, että jään koirasta jälkeen. Apparilta palkka. Edelleen on vähän nihkeää kun en tule mukana, mutta paranee. Tehtiin paljon takaakiertoja niin, että toinen rima oli nojaamassa siivekkeeseen, jotta Myy malttaisi kiertää hypyn kunnolla ja hypätä hyvin. Takaakierrossa Myy hyppää tosi läheltä siivekettä ja rima tulee vähän turhan helposti alas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti