sunnuntai 20. maaliskuuta 2016

Työn alle..


Loma on ohi ja huomenna paluu arkeen. Tauon jälkeen Myyn kanssa treenattavia asioita on tsiljoona - tai siltä ainakin nyt tuntuu. Agissa lisää tekniikkaa ja treeneissäkin osa rimoista 60 cm. jotta Myy oppii arvioimaan yhä paremmin korkeuksia. Sylkkäreitä, takaaleikkauksia, vastakäännöksiä jne. siis luvassa. Koirasta en ole huolissani, se kyllä osaa.. ;)

Tottikseen keväällä tehokuuri.
  • Eteentuloon suoruutta on tehty iltaruokanappuloiden kanssa, jotta saadaan toistoja säännöllisesti ja paljon. En lähde hakemaan korjausta peruuttamalla, vaan otetaan usein alusta. Tehty tätä paljon myös niin, että koira makaa maassa tassut jalkojeni edessä ja pyydän suoraan eteen istumaan. Pääsee vahvistamaan paljon oikeata paikkaa ja palkkaamaan. Jos tästä sitten pikku hiljaa kasvattaa tuota matkaa? Pyrin siihen, että koira olisi mahdollisimman aktiivinen ja onhan se sitä. Ihmeen vähän nyt turhautuukin, vaikka joutuu korjaamaan ja tekemään toistoja. 
  • Jäävejä harjoitellaan myös nappuloilla lähes päivittäin. Lähinnä pidetään mielessä mikä oli mitäkin. 
  • Paikkamakuuta on treenattu hallissa viikottain talven ajan. Tunnetila on enimmän aikaa hyvä ja luotto koiraan on tällä hetkellä vahva. Ennen kesää bayvanticit kaulaan pitämään hyttyset loitolla, koska ainakin viime kesänä noista lentävistä ötököistä oli harmia paikkamakuussa. 
  • Seuraaminen on hyvää, käännöksissä löytyy parannettavaa. Täyskäännökseen olisi pitänyt jo heti alkuun opettaa ohjaajan selän takaa pyörähdys. Pitkärunkoisella koiralla olisi varmasti näyttänyt ainakin paremmalta kuin mitä tuo käännös nyt on. Vieläköhän se vaihtaisi? 
  • Noudoissa jännitettä on lisätty ja luovutus on nyt sitten mitä on. Välillä hyvää, välillä vähän huonompaa. Ote voisi olla tiukempi, mutta koko noutoa ei tulla hajottamaan siihen pyrkimällä ainakaan vielä tässä vaiheessa. Metristä on tehty talvellakin hyvällä menestyksellä. Pk-estettä ei, joten sitä heti kun ulkokentät sulavat.
  • Eteenmenoja ei olla tehty talven aikana yhtään, joten niitäkin ohjelmaan heti kunhan kentät sulavat ja liike on turvallinen tehdä. Lelun häivytys siinä työn alle. 
Muuten treeneihin yritän saada mahdollisimman paljon vaihtelevuutta, yllätyksiä mm. palkkaa ja palkkaustapaa vaihdellen. Toukokuussa päästään Offileirillä Jari Kantoluodon oppiin, josko sieltä saataisiin jotain hyvää ja uutta meille.

Tänään, eli viimeisellä halli kerralla treenattiin yllä mainittuja ja tehtiin myös henkilöryhmää. Muuten Myyltä ihan kohtuu mukavaa tekemistä, mutta nuo eteentulot menevät aika arvalla osuuko suoraan vai jääkö vähän vinoon. Treeniä lisää, jospa se siitä. :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti