sunnuntai 6. maaliskuuta 2016

Serti, luokkavoitto & kakkosluokan korkkaus!Viikonloppu kisailtiin oman seuramme kisoissa. Kahdelle agilityradalle olimme lauantaille ilmoittautuneet, mutta kuinkas sitten kävikään...


Lähtölistassa olimme lähtövuorossa viimeisinä ja se taas ei sovi tämmöisen hermorakenteen omaavalla ihmiselle. Ehtii kasata sitä turhaa jännitystä... tai näin etukäteen ajattelin.

Tuomarina tällä kertaa toimi Tomas Berglund. Radat olivat suoraviivaisia, vauhdikkaita ja niissä korostui hyvä esteosaaminen ja radan rytmittäminen. Ensi näkemältä molemmat agiradat näyttivät helpoilta, mutta radalle oli kätkettyinä pieniä ansoja, jotka saivat aikaan sen, että tuloksilla ei kuitenkaan juhlittu. Esim. A radalla toisena esteenä oleva vaikeassa kulmassa oleva muuri oli oikea pisterysä, johon monen mahdollisuudet nollarataan kariutuivat jo heti alkuunsa. Samoin B-radalla putkelta tulo viimeiselle hypylle tuotti monelle hankaluuksia ja esim. Myyn radalla kepeille ja keinulle tulossa sai jarrutella, ettei ylilyöntejä tule vauhdin takia. Olisi voinut päästää täysillä ja katsoa miten käy kuten moni teki, mutta en viitsinyt riskejä ottaa kun nollaa hain. Videolla ei näe noita esteiden vinokulmia ja niiden vinous asetti ohjaamiselle haasteensa kun ei voinut olettaa, että koira osaa.

Lähtöodotuksista huolimatta rata kulki kuitenkin ihmeen hyvin ja ohjaaminen tuntui paljon paremmalta miltä se videota katsottaessa näyttää. Serti, luokkavoitto (1/16) ja radan ainoa nolla! Toinen rata jäi sunnuntaille.  Myy oli taas ihan huikea, eikä agissa onneksi jaella tyylipisteitä ohjaajille, joten kai sitä itsekin jotenkin tuolla puikoissa pärjäilee. :DSunnuntaina korkattiin saman tuomarin kakkosluokka. Rata oli kuuleman mukaan erittäin vaikea kakkosluokan radaksi ja heti toinen este olikin melko mielenkiintoisessa kulmassa. Puomille asti mentiin hyvin. Sylkkäri ei toiminut ja Myy ajautuu esteen väärälle puolelle. Seuraavan esteen rima tuli alas. Putkilla olen reilusti myöhässä ja Myy menee putken väärään päähään. Loppurata onkin sitten oikein mallikasta työskentelyä ja loppu mentiin virheettä. Hyvä fiilis jäi tästäkin radasta. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti uusia kakkosen kisoja. Kiirettä kolmosiin ei todellaakaan ole, koska sinne ei olla vielä pitkään aikaan valmiita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti