sunnuntai 21. helmikuuta 2016

Lenkkiä, treeniä ja terveyshuolia..


Päivittäin ollaan taas lenkkeilty pitkiä jäälenkkejä ja mukaan on mahtunut myös jokunen aurinkoinenkin päivä. Keväisin on kyllä niin helppoa olla koiran omistaja. Voi ulkoiluttaa koiria lähes joka päivä jäällä ja saavat juosta vapaana kilometrikaupalla. Aika ihanaa se on aina vaan! Lunta on jäällä sen verran vähän, että Moorekin on päässyt nauttimaan jäällä olosta olemalla mukana lyhyimmillä iltalenkeillä.

Torstaina paimenet kävivät eläinlääkärissä rokotuksilla ja samalla muutenkin terveystarkissa. Romeon paino oli 27,8 kg ja Myyn 24 kg... Romeo on onneksi saanut taas edes vähän lihaa luidensa ympärille, vaikka narttujen juoksut sen päätä sotkevatkin näin keväisin. Romeon yleisvointia on nyt muutenkin seurattu viime aikoina tarkasti (laihtuminen, ajoittainen ontuminen, väsymys, huono turkki, -kynnet ja -hampaat) ja mm. uudet kilpparikokeet otetaan ensi viikolla. Aika vahva epäily itsellä myös siitä, että jotain ei niin kivaa-tullaan löytämään. Asiasta lisää kunhan jotain ensin selvinnee.

Myy sen sijaan alkaa olla täyttä lihasta ja ruokaakin on vähän lisätty kun liikuntaa tulee tähän aikaan vuodesta paljon.

Keskiviikon Myyn agin ohjatuissa vauhdikas ja kiva rata. Rytmittäminen ja irtoaminen olivat radan juttu. Piti löytyä malttia jäädä odottelemaan koiraa ennen keppejä ja 15-putken jälkeen. Myy teki hyvää ja ehjää rataa ja nollalla mentiin. Toisella kierroksella piti miettiä ne hyvät kohdat, jossa kehua/palkata koiraa. Puomin ylösmenolla kehuin kun otti hyvin kontaktin ja Myystä näki jo korvien heilahduksesta miten kehu tässä kohtaa toimi hyvin. Ihan huikeen hyvä fiilis näiden (-kin) treenejen jälkeen.Sunnuntai olikin oikea aktiivipäivä. Aamulla paimenten kanssa jäälenkki lumituiskussa. Päivällä korvaavat agitreenit hallilla, joista matka jatkui suoraan tottistelemaan toiselle hallille.

Agissa jokainen ryhmäläinen sai kertoa omista kehittämiskohteistaan ja rata rakennettiin näiden pohjalta. Meille haastavaa on ollut keppejen avokulma, joten sellainen saatiin radalle. Vieläpä lähes samanlainen kulma kuin mihin meillä kisassa kosahti. Alku vaikutti hankalalta, mutta niin vaan saatiin kun saatiinkin työstettyä tämäkin kulma kuntoon. Pointti tässä kaikessa oli, ettei koiraa saateltu vaan annettiin sen rauhassa hakea oikea aloituskohta. Vähän yllättäin pompahti esiin uudenlainenkin haaste. Putkierottelu A.n kanssa! Aika helposti Myy lipsahti putkeen A.n sijaan, vaikka pariakin eri ohjausta kokeilin... Myyn kurvit ovat tosi tiukat, joten tämä tulee ottaa huomioon ohjauksessa. Äänenkäyttöön myös rauhallisuutta, ettei Myy koe paineistavana A-lle menoa. Ehdottomasti asia, jota täytyy treenata enemmän!

Lumituiskussa porhallettiin kaupungin läpi toiselle hallille, jossa sitten vielä sitä tottista.

  • Ilmo toisen koiran parina ja tästä paikkamakuuseen.  Ilmo aika Myymäinen. Vilkaisi taas nopeasti miltä toinen näyttää, jonka jälkeen kontakti pysyi. Ensi kerralla voisi palkata taas vaihteen vuoksi ilmossa. 
  • Paikkamakuu ihan ok. Tällä kertaa tehtiin lyhyempi makuu (reilut viisi minuuttia) kun viimeksi paikkis oli yli 15 minuuttia. Paikkista on tehty nyt useamman kerran treenejen alkuun ja tämä ei tunnu ainakaan huonontavan tunnetilaa. Ihan pientä ääntelyä taas oli, mutta onneksi niin pientä, ettei tuota tuomarikaan kuule. Tarkkaavaisuus minua kohtaan on lisääntynyt, vaikka edelleenkin seurailee mitä ympärillä tapahtuu. Vilkuiluihin olen pyrkinyt puuttumaan ja vastaavasti saatan kehua kun katsoo tarkkaavaisesti eteen ja suu on kiinni. 
  • 2 x noudot. Tasamaanouto ihan ok. Jännitettä luovutuksessa ja tällä on saatu kestoa jo aika kivasti. Metrisessä ensin varasti reilun metrin, mutta pompahti heti takaisin kun asiasta sanoin... Oli itsekin ihan sen näköinen, että miten tässä näin pääsikään käymään. Kapula jäi heitossa vähän vinoon. En kuitenkaan tarkoituksellakaan uusinut heittoa, koska noinhan voi kokeessakin käydä... Itseni tuntien niin myös käy. Päätin katsoa miten Myy tuo kapulan kun kiertämistä oikein tarjoillaan sille. Hyvä menohyppy, otti kapulan suuhunsa tehden hyvän paluuhypyn tuoden kapulan nätisti eteen. Jes! Aika hyvä fiilis tästä. 
  • Tehtiin vähän seuraamista ja täyskäännöksiä. Käännökset ainakin tuntuvat, että olisivat parantuneet ja käännöspomput vähentyneet. Täytyisi saada videota tästä niin näkisi todellisuuden, joka voi olla sitten ihan jotain muuta. 

Nyt pari lepopäivää koirille. Itse pitäisi jaksaa vielä jokunen viikko ennen kuin alkaa kovasti odotettu loma... 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti