lauantai 9. tammikuuta 2016

Tauolla


Pakkaset tulivat ja parhaimmillaan/pahimillaan elohopea on pudonnut lähelle - 30. Pakkasövereistäkin varoitellaan ihan aiheellisesti. Maltti on pidettävä nyt koirienkin ulkoilussa. Takein ja töppösin on hyvä varautua kylmimmille keleille. Vanha armeijan viisaus - Vaikka on kylmä, ei jäädytä. 

Moore on kuitenkin skottimaiseen tapaan päättänyt pitää oman päänsä. Uutta käsikudottua ja lämmintä villaneuletta ei pueta Mooren päälle, ei sitten millään. Eikä sitä sillä kiusata. Kaunis villaneule pääsee kuitenkin muuttamaan skottikotiin ja jatkossa se saa luvan lämmittää skottineitoja. Vanhalla fleecemanttelilla mennään lyhyet lenkit. Mooren turkki on onneksi hyvin tiivis ja tuntuu, ettei Moorea onneksi ihan heti palele.   

Romeoltahan ajeltiin turkki pois kesäksi. Loppukesästä poika pudotti vielä kaiken pohjavillakin, joten kiirettä piti, että turkki ehti kasvamaan takaisin talveksi. Nyt on kuitenkin tiivis aluskarva kasvamassa ja karvakin tuntuu uusiutuvan hyvää vauhtia. Se on nyt tuommoinen puolipitkäkarvainen hollanninpaimenkoira. :) Järvi on saanut jääkantensa ja sen verran paukkupakkaset hellittivät, että päästiin tekemään vuoden ensimmäinen jäälenkki. 


Treenitauko jatkuu yhä. Oman seuran kylmä halli ei houkuttele ja ohjatut vuorot ovat pakkasten takia peruttuja. Tottisvuorot alkavat pian lämpimissä halleissa, joten josko sitä kohta taas aktivoidutaan... 

 Koirille kunnon evästä ja ajanvietettä, jotta jaksavat pidellä pakkasia.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti