lauantai 5. joulukuuta 2015

Agimietteitä


Myyn kisavideoita on analysoitu ja kontaktien ylösmenot puhuttavat. Treeneissä virheitä ei saada helposti esiin, kun taas kisoissa kontaktit paukkuu ainakin vielä Aalla. Aalle tullessa päästän kuulema Myytä usein vähän edelle, jolloin sen laukka muuttuu samalla pystymmäksi. Kiihdytysvaihe, joka laskee koiran matalammaksi jää uupumaan. Myy yrittää saada vauhtia loikkaamalla voimalla A.lle. Tärkeää olisi kiihdyttää silloin kun haluaa koirankin kiihdyttävän. En ole vedättänyt juuri A-lle, koska jossain vaiheessa alastulo ei pitänyt vauhdin ollessa kova... Nyt hallinta on varmempaa, joten tätä voisi taas kokeilla. Harjoituksen alle otetaan siis A-lle kiihdyttäminen. On ehdotettu myös pientä suhina-jarrua, joka rikkoisi Myyn askellusta juuri ennen A-lle kiipeämistä.

Vauhti on meille toistaiseksi sopivaa. En edes yritä ryysiä radalla kovemmin, koska hosuminen kostautuu helposti. Rytmittämistä olen harjoitellut viime aikoina paljon ja tämä alkaa toivottavasti pikku hiljaa näkyä myös ohjauksessa. Onhan tuo vähän varovaista ohjaamista, mutta aika tuntuu riittävän Myyllä vielä vallan mainiosti ja kontakteilta saa halutessaan lisää nopeutta.

Agin suhteen on nyt hyvä fiilis. Tehty työ tuottaa tulosta. Treenataan nyt säännöllisesti, eli vähintään kaksi kertaa viikossa käydään hallilla. Mikään ei ole mukavampaa kun haastaa reippaasti itsensä. Pysytään siis pääosin koko ajan oman mukavauusalueen ulkopuolella, mutta ei haittaa vaikka tekeekin vähän kipeää. :)


Pari kertaa ollaan käyty hallilla juoksemassa viikkorataa. (valkoiset numerot)

Viikkotreeneissä lisättiin Myylle haastetta tekemällä poispäinkäännöksiä (keppejen jälkeen 14-hyppy), jotka ovat olleet Myylle vaikeita. Nyt on aika alkaa harjoitella näitäkin, koska toive olisi joskus käyttää tätä ohjausta. Samalla vaikeutettiin myös keppikulmaa. Aalta tyrkky hypylle ja oma sijoittuminen keppejen vasemmalle puolelle. Ekalla yrittämällä väärästä välistä sisään, mutta sitten Myy nappasi idean ja vaikeuskerroin oli tältä erää voitettu.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti