keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Rantaleijona ja hakuilua

Kesä tulee! Vielä muutama viikko töitä ja sitten alkaisi se kovasti odotettu viiden viikon kesäloma. Uimatouhut ovat jo tämän kesän osalta täydessä käynnissä.Kesä tuo vähän muutoksia ja jonkinmoista treeni-/kesätaukoa pukkaa lähiaikoina. Näistä lisää kunhan jonkinmoisia päätöksiä asiantiimoilta on tehty.

Parin viikon aikana ollaan käyty pari kertaa hakumetsässä.

Viime viikon tiistaina Myylle viisi maalimiestä. Etukulmista löydöt (toinen etukulma umppari), umppari, tyhjä ja lopuksi löytö. Umpparit menivät kohtuu mukavasti. Pieni epäily oli, että käykö tarkastamassa kunnolla piilon ennen kuin ottaa rullan, mutta maalimiesten mukaan käy tutkimassa piilon huolella. Näytölle vei kerran ohi, joten palautin keskilinjalle ja homma alusta. Nyt suora ja nopea pisto. Tyhjän otin paikkaan, jossa koiran työskentelyä oli helppo seurata. Teki riittävän syvän ja hyvän piston ja tuli ilman rullaa. Palkkasin keskilinjalla kehuin ja herkuin. Viimeinen löytö myös hyvä. Tasapainoiset ja hyvät reenit.

Eilen myös hakumetsässä. Tällä kertaa etukulmista löydöt, väliin yksi tyhjä, jonka jälkeen kaksi umpparia. Molemmat etukulmat hyvät. Suorat ja nopeat pistot. Tyhjälle motivaatio laski välittömästi. Selvästi tietää, ettei siellä ketään ole, eikä tyhjä kiinnosta samalla tavalla. Lähti aavistuksen haluttomasti ja jo parin metrin päässä otti kokeeksi rullan. Koutsi pyysi Myytä irrottamaan rullasta, pyysin takaisin keskilinjalle ja lähetin rauhallisesti uudelleen. Nyt lähti hyvin kun huomasi, ettei hommasta voi luistaa ja tekikin kelvollisen piston. Keskilinjalla palkkaus ja reipas kehuminen. Seuraavalle lähti taas kuin tykin suusta. Onpa muuten suuri ero kummalle lähettää! Umpparilla maalimies ei ehtinyt riittävän ajoissa piilolle... Myy meni auki olevalle piilolle (maalimies jossain lähellä, mutta ei kuitenkaan piilossa), otti rullan tuoden sitä vähän matkaa keskilinjaa kohti. Pudotti kuitenkin itse rullan ja tuli vähän hämillään keskilinjalle ilman rullaa. Lähetin uudelleen. Nyt hyvä ja suora pisto umpparille. Näytölle vei taas umpparin takaseinälle, josta piilo ei aukea. Söpöä. :) Toinen umppari kaikkinensa hyvä. Näytölläkin meni tällä kertaa piilon avatun oven kohdalle.

Vähän on myös toteltu sunnuntaisin. Tehty lähinnä bh:n jäävejä, -ilmoittautumisia, luoksetuloa, seuraamista ja paikkamakuuta. Hyvä häiriökoirakin saatiin mukaan reenilöihin. :) Jäävät, seuraaminen ja luoksetulo ovat sujuneet hyvin. Luoksetulossa tulee ehkä aavistuksen vinoon, vauhti on kuitenkin hyvä, eikä törmää, joten menettelee. Pääsääntöisesti paikkamakuut ovat menneet hyvin. Viimeksi paikkamakuussa kuitenkin pientä levottomuutta, joka näkyi pienenä ääntämisenä. Tiedä sitten vaikuttiko tuohon osaltaan kova puuskittainen tuuli (oksiakin lenteli) ja vieras koira kentällä samaan aikaan? Kahdeksan minuuttia makasi, joten ei kuitenkaan noussut. Tässä todistusaineistoa viime viikolta. Romeo sai myös jäätävän kesätukan. ;) Yli 114 tykkäystä fb:n holskufoorumilla alle vuorokaudessa ja aika monet jopa kehuivatkin tätä meidän uljasta rantaleijonaa. Karva oli juuri lähtövaiheessa, koira irtotukkoja täynnä ja pohjavilla tosi tukkoinen. Sai päivittäin harjailla muutenkin niin mikä ettei vetää samalla koko turkki alas. Karvaa jätettiin reilu pari senttiä, jotta karva suojaa ihoa auringolta. Kaulus herätti ihmetystä, mutta se oli puhtaasti minun valinta. Koira ei ole ihan alaston ja tietynlainen tuttuus säilyy. Ei siitä tietty viitsi nyt hetkeen laittaa kuvia mihinkään Jalostukseen-osioon. : D Eipä sillä, hyvä rakennehan tuolta turkin alta paljastui ja aika makeat raidat, vai mitäs sanotte!?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti