sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Jaksaa, jaksaa...


Viime päivinä on kohotettu kuntoa. H. on käynyt Myyn kanssa hiihtämässä kolmen päivän aikana yhteensä yli 50 km! Parhaimmillaan Sports trackerin mukaan vauhti kiihtyy 35,7 km/h, joten vauhtia ja vetoa riittää. Kerrankin Myyn vetämisestä on pelkästään iloa!Myyn ja H:n hiihto näytti videolta katsottuna niin mukavalta, että kokeilin myös Romeon kanssa hiihtoa, mutta melko pian tuli selväksi ettei hiihto ole meidän kummankaan laji. Romeo näykki nilkoista, pomppi kaikkialla muualla paitsi edessä ja oma tasapaino oli mennä heti kun Romeo nykäisi... Itsellä on sen verran vähän hiihtotaustaa, ettei koirahiihtoa kannata edes ajatella. Täytyy osata kunnolla hiihtää, jotta voi ottaa koiran mukaan lisämausteeksi hiihtolenkille. Mukavaa kuitenkin, että toisilta homma sujuu. On ollut ihana tulla töistä kotiin, kun kotona on jonkun muun väsyttämä belgi! : p

Tässä H.n ja Myyn viikonloppulenkit.

^kuvaa klikkaamalla, kuva suurenee...

H.n mielestä Myy on varsin täydellinen hiihtokaveri. Sillä kuin on vaan yksi suunta elämässä ja se on eteenpäin! Hauskaa sinällään, ettei pelki ole näidenkään lenkkien jälkeen mitenkään erityisen väsyneen oloinen. Lainaus fb:stä:

"Myyllä reilu 50 km lenkkiä takana perjantain jälkeen - luulisi väsyttävän. Mutta mitä tekeekään pelki takapihalla? Leikki itsekseen pallolla ja juoksee hirmuhepuleita! "
 — yllättynyt.

No, arki alkaa palauttavilla lepopäivillä ja se tietää Myylle sitä, ettei pissalenkkejä kummempaa ole ohjelmassa. 


Myyn ollessa hiihtolenkeillä, olen lenkkeillyt poikien kanssa jäällä heitellen Romeolle frisbeetä ja Moorelle frolicikeja, joita on saanut etsiä... Lenkit ovat jotenkin tosi paljon rennompia ilman Myytä, kun ei tarvitse olla koko aikaa tarkkana ympäristön suhteen. Pojat kun eivät välitä muista jäällä liikkujista tuon taivaallista. Romeo näkee ainoastaan frisbeensä ja on muutenkin tosi onnellinen kun lelurosvokaan ei ole ollut mukana. Moore on löytänyt keväiseen tapaan jäisiä ahvenia pilkkiavannon viereltä ja on niistä kovasti täpinöissään.


Jos ei hiihtoa, niin jotain kuitenkin. Arkiaamuja varten kaivoin vanhan Eslani varastosta ja sillä on nyt sitten ajeltu Myyn kanssa pitkin kylän raitteja. Myy vetää lähes koko ajan kevyttä ravia tai -laukkaa ja osaa jotenkin luontaisesti varoa potkurin jalaksia tulematta potkukelkan eteen... Myytä eivät myöskään tienvarren hajut kiinnosta, joten se on siinäkin mielessä mukava koira tähän touhuun. Kickspark-kelkka olisi tietty haaveissa, mutta ei tuo Eslakaan pöllömpi ole.

Tiistaina käytiin Myyn kanssa itsenäisesti treenaamassa hallilla kontakteja ja loppusuoraa. Yhtään kontaktia ei valunut läpi oman liikkeen jatkuessa nopeana juoksuna. Mitkään super nopeathan Myyn kontaktit eivät ole, mutta siitä en ole huolissani. Nopeus tulee ajan kanssa. Puomille meno on edelleen arpapeliä. Välillä askeleet sopivat hyvin kontaktille ja välillä mennään loikalla. Uusi jakso uusine kujeineen alkaa helmikuun lopussa. Päästiin Myyn kanssa Kilpailevien-ryhmään. :)

Sunnuntaina oli neljännet hallitreenit. Suunnitelma oli tehdä jotain "pientä kivaa" huomioiden Myyn viikonlopun kuntoilumäärä. Mutta joo. Kuka väittää, että Myy olisi väsynyt?! Nythän ne kermat vasta oli kuorittu. Myy veti hyvät treenit ja oli ihan liekeissä uudesta purutyynystään, jonka sille viikolla ostin. Ei olisi kyllä uskonut treenien perusteella, että tuo otus on tänäänkin juossut yli 20 km...

Tehtiin kentälle menoa, odottelua, seuraamista, henkilöryhmä ja kaksi kertaa paikkamakuut. Toinen paikkis beehoo-tyyppisesti toisen koiran tehdessä mm. luoksetuloja ja toinen paikkamakuu kaksi minuuttia tokotyyliin koirarivistössä. Molemmat paikkamakuut olivat hyviä. Koirarivistö on Myylle jotenkin helpomman oloinen, kuin että se joutuu katselemaan toisen koiran tekemisiä. Myy on ehdollistunut hyvin siihen kun sanon paikkamakuu. Kieli alkaa lipoa ja kuola valua kun tietää, että hyvä palkka on tulossa makuun jälkeen. Lisäkivana vaihteluna - hallin agiesteitä hyödyntäen, putken kautta A-lle, jossa hyvät kontaktit ja vapautus toiseen putkeen. Oli kyllä niin hyvä idea vuokrata halli talveksi. On niin luksusta reenailla lämpimässä tämmöisillä pakkasilla. :)

Järkkäiltiin holskuporukan kanssa "ipomies" H.N:n leikityspäivä maaliskuun alkuun. Molemmat paimenet pääsevät leikkimään ja varsinkin Romeon leikitys on mielenkiintoinen. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti