sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Viikkokatsaus


Maanantai on aina palautumispäivä viikonlopulta, joten viikko alkaa varsinaisesti treenien osalta Myyn tiistaitreeneillä. Myyn treeneissä rata näytti tällä kertaa tältä.


5-6 väli oli radan haastavin kohta ja oikea-aikaisten valssejen kanssa oli jälleen vaikeuksia. Puomia mentiin muutama toisto ja saatiin muutama hyvä alastulokontaktikin. Väliin mahtui myös yksi puomilta hyppäys...

***
Keskiviikkona hyppytekniikkaa molempien paimenten kanssa. Molemmille perussarjaa ja alastuloa. Molemmat palkkasin namilla. Oli puhetta, että Romeolle voisi lelukin toimia, koska on noinkin rauhallinen. Myyn selässä oli näkyvissä pientä elävyyttä sen hypätessä. Osteopaatin mukaan Myyllä voi olla luonnostaan jäykät ja huonosti liikkuvat si-nivelet ja tämä tuo pientä liikehdintää/aaltoilua selkään. Toivotaan, että säännöllinen hyppytekniikkatreenaus auttaa parantamaan tulevaisuudessa Myyn hyppyä. Myyhän on kaikkinensa hypännyt vasta hyvin vähän, koska rimat ovat olleet alakorkeuksissa aina viime aikoihin asti. Nyt on siinäkin mielessä hyvin otollinen aika alkaa tehdä säännöllisesti tekniikkatreenejä.

Romeolla sen sijaan oli - käsittääkseni on aina ollutkin - ihan ok hyppytekniikka. Hyppääminen on ollut aina vaivattoman näköistä ja äänetöntä. Sama ilo nähtävillä mikä viime kerrallakin. Romeo oli taas ihan innoissaan näistä treeneistä, joissa saa tehdä itsenäisesti helppoja hommia. :)

Ennen treenejä tein Myyn kanssa keinua, puomia ja A-ta.  Nyt tuli sellainen hyvä fiilis, että jonkinlainen läpimurto saavutettiin A:lla ja puomilla! Ainakaan ei tarvitse purra hampaita yhteen ja jännittää miten Myy tällä kertaa tehtävästä suoriututuu, kun osaamista ja hallittavuutta alkaa olla jo näilläkin esteillä. Alastulokontaktit myös toimivat! Vauvakeinu menee sekin hienosti, nyt vaan korkeampaa jalkaa alle ja samanlainen treenaus kuin tähänkin asti jatkukoon.

***
Perjantaina ja lauantaina metsälenkkeiltiin. Perjantai-iltana Myyn kuono turposi hassun näköiseksi. Olisiko saanut jonkun lintukirpun tms. pureman metsästä? Sai yhden kyytabletin ja aamuun mennessä kuono oli taas entisellään.


Lauantaina lenkin yhteyteen paimenille esineruutua. Myylle neljä esinettä, Romeolle kolme. Molemmat koirat olivat into piukeena päästessään hakemaan esineitä pitkästä aikaa! Saivat vielä ilon työskennellä hyvään vastatuuleen, joten esineistä sai helposti hajun. Myylle tämänpäiväinen harjoitus tuntui olevan lähes läpihuutojuttu. Kaikki neljä esinettä nousivat sellaisella varmuudella ja vauhdilla! Ei Romeokaan paljoa jälkeen jäännyt Myyn tekemisestä. Kaksi esineistä nousi tosi nopeasti, kolmannella joutui etsimään vähän enemmän. Hienoa työtä molemmilta. Jos jonkun asian olen noille saanut opetettua mielestäni kohtuu hyvin, niin se on kyllä ehdottomasti esineruutu.

***
Sunnuntaina piti alkujaan tehdä Myylle metsäjälki, joka sitten jäi kun oli muuta kiirettä "ei koiramaisissa"-asioissa. Sunnuntaistakin tuli sitten turrejen riemuksi metsälenkkipäivä. :)

Iltapäivällä puuhattiin Myyn kanssa vielä vähän noudon parissa. Tehtiin lähinnä vauhtinoutoja ja muutamaia kertoja yritin luoksetulokäskyllä saada Myyn kapulan kanssa eteen istumaan. Onnistuikin muutaman kerran, mutta paljon oli myös kapulan sylkemistä jalkoihin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti