sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Hakua & epiksiä - ei enää möllejä! :)

Myyn tiistain ohjatut agitreenit ovat nyt joulutauolla. Rentouttavan ja pitkän metsälenkin jälkeen kävin kuitenkin hallilla paimenten kanssa tekemässä lyhyesti kontakteja ja keinua... Hyvin meni, joten voipi olla, että kokeilen sunnuntaina Myyllä kisaavien rataa epiksissä, jotta saadaan vähän lisäjännitystä ja haastetta.

Lauantaina hakutreenit. Myylle viisi löytöä ja kaksi tyhjää. Ensimmäinen etukulma tyhjä, toisesta etukulmasta löytö, umpparista löytö, toiselle puolelle tyhjä, jonka jälkeen vielä kolme löytöä. Myy teki hyvät tyhjät - irtosi lähes takakulmaan asti - ja muutenkin teki hyvää rataa aina toiseksi viimeiselle ukolle asti. Tälle maalimiehelle lähetin liikaa oikealta ja maalilmies jäi sopivasti tuulen katvealueelle. Koira ei saanut ukosta hajua ja palasi keskilinjalle ilman rullaa. Lähetin uudelleen. Lähti hyvin, mutta palasi yhä ilman rullaa. Lähetin muutaman kerran samalla lopputuloksella, kunnes vaihdoin lähteyspaikkaa reilusti vasemmalle. Nyt sai hajun ja tuli heti rullan kanssa. Maalimies sanoi nähneensä Myyn tehneen koko ajan kovasti töitä piilon läheisyydessä, vaikka ei ollut saanutkaan hajua maalimiehestä, joka oli ryteikköisessä notkelmassa... Onneksi ei hätiköity äänille, vaan annettiin koiran rauhassa työskennellä ja selvitä.

Video Myyn tämän päivän työskentelystä.Eka etukulma on tyhjä. Koira tekee hienon laatikon. Toisesta etukulmasta tulee löytö. Videolla ei näy sitä, että maalimiehen luona on selkeä ja melko pitkä rauhavaihe, jolloin koira makaa maassa rauhassa ja odottaa ruokapalkkaa, jonka saa maalimieheltä kun saavun piilolle ja irrotan liinan. Tämän jälkeen mm. vapauttaa koiran ja leikittää sitä keskilinjalle saakka, josta otan koiran haltuun seuraavaa lähetystä varten. 

Keskilinjalle saakka tapahtuvan leikin ideana on koko ajan vahvistaa maalimiesmotivaatiota ja saada koiran tekemisestä määrätietoista ja pistoista suoria. Kun maalimiehen kanssa on super kivaa - jokaisen koirien erikoistarpeita tarkasti mukaillen - sinne myös mennään suurella halulla. Meidän ryhmässä maalimiehet eivät todellakaan pääse helpolla! : D  Hyvät ja opettavaiset treenit siis taas tänään! Laji jäänee ainakin hetkellisesti talvitauolle.

***
Sunnuntaina oli seuramme epäviralliset agilitykisat. Ilmoitin Myynkin Romeon tavoin kilpailevien luokkaan. Melkein kadutti kun näin kiemuraisen radan kontakteineen. Rata oli helpohko 1-2-luokan rata, jolla ei ollut keinua. Romeon eka startti meni harakoille ja toisenkin lähdön sössi varastamalla... muuten olisi tullutkin hyvä rata. Myyn eka rata oli rataan tutustumista ja oikein hyvä rata sekin. Uusinnalla Myy veti hienosti ja sai 5 vp. yhden riman tullessa alas. Kontakteja ei olla tehty Myyn kanssa oikeastaan vielä ollenkaan osana rataa, joten tämänpäiväinen oli iso juttu Myylle. Raakilehan Myy vielä on mitä kisaamiseen tulee, vaikka rajoja on nyt muutaman kerran kisoissa kokeiltukin. Hyvin Myy ohjautuu, irtoaa ja mm. kepit ovat todella hyvät. Kontaktit nyt vaan rauhassa työn alle, mutta sitä ennen ansaitulle joulutauolle.

Tässä radat

Romeo (varasti alkuun hyppäämällä ekan hypyn, josta hylky, otin takaisin ja kuvaaminen alkaa tästä.)MyyKisakuvia:

Ilmava hyppy!Puomille ekaa kertaa kisassa... 

Tiukka kurvi  


Näinkö?

Myyn hienot kepit!

Maaliin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti