torstai 20. marraskuuta 2014

"Kummallista, miten kätevästi sitä aina selviää, jos on Myy"

Tänään paimenten kanssa hallilla. Romeon kanssa keppejä eri kulmista, loppusuoraa sekä syynäsin tarkemmin noita meidän kontaktiesteitä, joihin meidän nollaradat näemmä kisoissa kaatuu. Enkä ollenkaan suotta, koska korjailtavaahan sieltä suunnalta selvästi löytyi!

 • Kepit saatiin taas kutakuinkin kasaan ja hyvin toimimaan, mutta edelleen kepeille tuonti on Romeon kanssa tarkkaa puuhaa... Yhtään en saa mennä koirasta edelle ja koiralle on annettava työrauha.
 • Keinulle hain vauhtia vapauttamalla lelulle heti alastullessa. Tekniikka on kunnossa, mutta nopeutta saisi tulla lisää. 
 • Kontaktit siis tänään erityissyyniin ja erityisesti puomin osalta. Romeo kun on ottanut kaksi vitosta kisaradoilta (muuten molemmat radat olisivat olleet nollia) kontaktivirheistä. Viime kisassa tuomarin käsi nousi puomin ylösmenokontaktilla ja tarkempi tarkastelu osoittikin, että ylösnousussa on paranneltavaa! Vauhdin lisääntyessä Romeo usein jopa lähes loikkaa ylösmenolle mennen helposti kontaktin yli ja varsinkin jos tulee puomille yhtään sivusta! Eli tarkkana oltava, että ohjaa keskeltä puomille, jarruttaa ehkä vähän vauhtia ja on itse tässä riittävän huolellinen. Nyt olen juossut varmistamaan alastuloa ja ylösmeno on jäänyt melko lailla kokonaan huomiotta. Tiina tästä joskus jotain treeneissä mainitsikin, mutta tähän ei ole juuri palailtu sen jälkeen. Varsinaista ylösmenokontaktikäskyä Romeolle ei ole koskaan opetettu. Hitaalle koirallehan se ei ole ollut niin merkityksellinen, mutta nyt kun nopeus on kasvanut, asia on alkanut olemaan ongelmallinen. Pitää vaan olla nyt tarkkana tuon kanssa, koska tänäänkin tätä sattui. Vähän ärsyttääkin kun aina jokin kohta hajoaa, mutta toisaalta nyt maksellaan niitä alkuopetuksessa tehtyjä virheitä... 
 • Loppusuora on edelleen Romeolla vähän niin ja näin. Tulee kisassa yhä helposti esteiden välistä vastaan, jos en pysy vauhdissa. Etupalkalla sain tehtyä Romeolle hyviä loppusuoria. Irtoaa paremmin kun ei ole kisatilanne, eikä maalialue niin kuormita.
Romeo teki kyllä kivalla fiiliksellä. Leikki innolla, vauhtia oli ja lopuksi "karkasi" hallin takanurkkaan lelua mussuttamaan kun sanoin, että lähdetään. On se jotenkin vaan niin hauska otus. :)

Myyn kanssa vauvakeinua, keppejä, loppusuoraa, A.ta, rengasta, pussia ja muuria. 
 • Vauvakeinun harjoittelu alkaa sujua pikku hiljaa ilman apparia ja välillä on nähtävissä jo melko hallittujakin suorituksia! Mielentila kuitenkin keinun aikana vaihtelee ja välillä keskittyminen herpaantuu. Keinahdus tai keinun ääni ei Myytä pelota, joten jalat lipusuvat laudalta sinne tänne melko huolettomasti. :) Sujuu paremmin kun istuttaa rauhoittumaan kunnolla ennen keinulle menoa. Edistystä kuitenkin havaittavissa. 
 • Kepeillä hienoa menoa! Hitsi mikä vauhti ja rytmi! Ohjureita ei ole enää ollut käytössä aikoihin, eikä niitä tarvitakaan. Otin hyppy-putki-kepit tyyppistä rallattelua ja ihan uskomattoman hyvin Myy hakee keppejen aloitusvälin, jos vertaa vaikkapa Romeoon, jolle se on yhä vieläkin kovin vaikeaa... Toisaalta Myyn oppimishistoriakin on alusta asti ollut se, että kepeille tullaan lujaa ja koko ajan eri kulmista, joten se on oppinut itse aktiivisesti hakemaan keppejä. Kiitos tästä opista kuuluu kyllä ehdottomasti Jatin alkeisryhmälle. Romeo on opetettu kepeille lähettämällä se keppejen edessä seisoen ja lähetyskulmiakaan ei ole alkuun paljoa vaihdeltu... 
 • Loppusuora toimii sekin Myyllä varsin hyvin ja tätä vahvistin etulelupalkalla. 
 • A:lla hyvä alastulokontakti. Kiipeää koko ajan vähän vinosti ylös...
 • Rengas, pussi ja muuri peräkkäin, eikä näissä ongelmaa. 
Myyn kanssa toinen kierros vedettiin tottista. Kapulalla noutoa, täyskäännöstä, bh:n jääviä sekä seisomista.
 • Nouto sujui hienosti ja ote kapulasta on voimakas. Vapautin lelulle, kun tuli laukalla kapula suussa. Edelleen pitoharjoitukset eivät ota onnistuakseen. Kestoa ei ole saatu yrityksistä huolimatta. Sylkee kapulaa ja luulee, että juttu on tämä... 
 • Täyskäännökset tuntuivat paremmilta kuin aikoihin. Ollaan molemmat ehkä opittu jaloistamme jotain... :)  
 • Bh:n jäävät hyvät. Varsinkin maahanmeno oli hienon nopea! Seisomista tehtiin erikseen ja jostain syystä se on se, joka on eniten vielä alkutekijöissä... 

Lelun häivytys on sujunut Myyn kanssa melko lailla itsestään. Ei ole ollut moksiskaan, vaikka lelu on ollut taskussa piilossa. Kotona on tehty iltaruoan kanssa paikkamakuuta useampana iltana. Aika on vaihdellut 2 minuutista reiluun 10 minuuttiin. Hyvässä mielentilassa on makoillut. Tarkkana ja keskittyen. Jätän makaamaan ja teen samalla muita juttuja. Talven aikana tehdään kestoa sisällä ja lisätään sitten sitä häiriötä vähitellen. Mukavat treenit taas tänään ja pääasia tänäänkin oli tehdä isolla ilolla hommia. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti