keskiviikko 27. elokuuta 2014

Taitotaso

Kurkistus tämän hetkiseen taitotasoon kaikkien koirien osalta...

Romeon kanssa harrastusten osalta ollaan nyt siinä vaiheessa, että muutoksen tuulet ovat puhallelleet jo jonkin aikaa. Toko on jäänyt kisaamisen sijaan hömpöttelyasteelle ja lajeiksi ovat valikoituneet Romeon kohdalla agi ja mejä. Toko ei ole koskaan ollut SE Romeon juttu, joten en jaksa vääntää sitä tavoitteellisesti... Romeo on kuitenkin sen verran mukavuutta rakastava koira, ettei se kärsi millään tavalla harrastusten vähenemisestä - ehkäpä juuri päinvastoin.


Agi
  • Agia jatketaan käymällä hallilla säännöllisesti ja kisataan innon mukaan. Ohjatuista jäätiin pois, koska on sellainen fiilis, että kaikki ohjatuista saatava hyöty on jo otettu irti Romeon kohdalla. Mitään suurta, uutta tai kovin mullistavaa ole näköpiirissä sillä suunnalla... Romeolla on hyvä esteosaaminen, joten nyt lähinnä hiotaan pieniä juttuja ja pidetään hyppykuntoa yllä. 

Kuva Salla Kuikka
Mejä
  • Mejä on Romeolla vahva laji. Sille ei ole temppu eikä mikään löytää sorkkaa metsästä ja se tekee sen mielellään. Romeon aaltoileva jäljestystyyli ei kuitenkaan ole kaikkien mejätuomareiden mielestä niin hienoa kuin mitä se on koiralla, joka kulkee tarkasti jäljen päällä... Jäljestäessään Romeo siksakkaa aaltoilevasti jäljen molemmin puolin, eikä se koskaan tule yltämään samanlaisiin tyylipisteisiin mejässä kuin esim. mitä Moore parhaimmillaan. Silti se tekee hyvää jäljestystä omalla tyylillään... Lopputulos asiassa on sama. Siirrytään paikasta A paikkaan B. Tavoitteita lajin suhteen ei ole, joten käydään kokeissa huvin vuoksi.

Myyn kanssa lajivalikoimaan kuuluvat haku, pk-jälki, tottis, vepe ja agi. Näillä mennään ainakin toistaiseksi. Lajeja on monta, mutta katsotaan asioita kaikessa rauhassa. Ainakin pohjat on saatu rakenneltua jokaiseen lajiin.

Tässä Myyn tämänhetkinen osaaminen lajeittain.

Haku
  • Rullailmaisu oli Myyllä jo suhteellisen varma, mutta kun otettiin seuraava askel, eli yhdistettiin suorapalkka ja ilmaisu saamaan treeniin tuli mukaan pienoista epävarmuutta... sitä kautta myös rullan tiputtelua. Nyt työsteään ilmaisua varmemmaksi etenemällä pikku hiljaa. Ilmaisuja on ollut joka treeneissä ja nyt rullat ovat pysyneet paremmin suussa. Pistojen suoruuteen on käytetty tarvittaessa ääniä ja niillä mennään jatkossakin jos tarve sitä vaatii. Treeneissä laatu korvaa määrän. Hyvään on mukava lopettaa. 
Kuva Aino Luosa
Jälki
  • Peltoa ei nyt ole käytössä viime kesän tavoin, joten peltojälkiä tehty vähemmän kuin viime kesänä. Metsässä ollaan jälkeilty sitäkin enemmän. Myy jäljestää syvällä nenällä ja mielestäni hyvin kunhan pääsee alkuun, eli löydetään jarrun kautta sopiva vauhti. ;). Myy on motivoitunut jäljestäjä ja namit on jätetty kokonaan.jäljeltä keppejen tulon jälkeen. Kepeiltä tulee herkut. Keppi-ilmaisu alkaa sujua yhä varmemmin. Myy tuo nyt kepit käteen asti ja on asiasta kovasti innoissaan! Jotenkin sellainen kutina, että tästä voisi tulla se meidän ykkösjuttu! Janaharjoittelua on tehty vielä melko vähän, joten sitä jatkossa yhä enemmän.

Tottis
  • Seuraaminen vietikästä ja pitää hyvin paikkansa. Jäävät vielä pienillä avuilla, mutta edistyneet. Vihjeet alkavat erottua toisistaan. Maahanmeno nyt nopein ja varmin, istuminen vielä vähän hidas ja seisominen huonoin. Paikallaoloa tehty häiriössä ja ilman. Lyhyet makuut (minutti).häiriössä tokotyyliin koirarivistössä ok. Ilman häiriötä tehty pitkiäkin makuita. Nouto ihan vaiheessa vielä... eli ei osaa, kun en osaa sitä opettaa. Täytyy kysyä viisaammilta, koska en halua siitä samanlaista kuin mitä se on Romeolla... Eteenmeno ok ja on kovasti Myyn lemppari. :) Eteentulo ja luoksetulo melko sujuvaa. Välillä lyhyitä luoksetuloja eteentuloon asti. Paljon tehdään kuitenkin yhä vauhtiluoksetuloja. Myyn takapään käyttöä voisi harjoitella paljon enemmän, omasta kävelystä puhumattakaan. Paljon ennenmmän pitäisi vaan jaksaa treenata ja varmaan talvella aktivoidutaan taas enemmän tässä asiassa. 

Esineruutu

Esineruudussa löytää esineet (3-4 esinettä) melko helposti, mutta myös sitä juoksentelua on... Yllättäin vieraita esineitä ei osannutkaan tuoda ns. "tuosta vaan", vaan selvästi tuttu haju on se, joka vielä ratkaisee. Nyt treeniä vieraiden esineillä, jotta saadaan tuomaan esine kuin esine. Palkkauksessa välillä superpalkka jo yhden esineen jälkeen, välillä kolmannen. Kaavaa tässäkin rikottava, jotta homma ei mene tylsäksi.


Agility
  • Myy jatkaa Jatin agiseurassa viikottain ohjatuissa Jatko2-ryhmässä. Kaikkia esteitä tehty ja esteosaamista alkaa jo olla. Tosin keinu ja puomi vielä kovastikin vaiheessa kun niitä treenattu vähän. Kepit sujuvat hienosti jo ilman ohjureitakin ja Myy kestää hienosti vedätystä. Pientä rataakin tehty. (5 estettä) Irtoaminen ei vielä hyvää. Syöksyy vielä helposti jalkoihin tavoittelemaan palkkaa viimeistään parin esteen jälkeen, vaikka etupalkalla palkkaan treeneissä lähes aina... Myyn kanssa agi on kyllä ollut ihan tosi kivaa! Tumma pilvi leijuu valitettavasti lajin yllä - Myyn selkä. Agi kun tulee tippumaan lajeista ensimmäisenä, jos selkä alkaa enemmän oireilla.
Vepe
  • Paljon tullut varmuutta joka osa-alueella heinäkuun loppuun mennessä, jolloin Myy jäi sterkkatauolle. Hakee hyvin veneen, vie esineen veneenseen jo varmemmin, tuo hukkuneen rantaan ja hyppää veneestä... Uintisyvyydessä ei enää arvota mennäkö vai ei, joten edistytty on. 
Kuva Salla Kuikka
Ja lopuksi... vaan ei yhtään koirista vähäisempänä - Moore!

Mooren harrastuksiin kuuluu yhä vahvasti mejä, vaikka välissä on ollut kahden vuoden mejätaukokin. Kahdesta viime kokeesta voittajaluokan ykköstulokset pistein 46 ja toisesta kokeesta huimat 49 pistettä... Moore on hyvässä mejäkunnossa, joten laji jatkuu! Valitettavasti tänä vuonna (työasioista johtuen) ei päästä osallistumaan syyskuussa olevaan Terrierimejämestaruusotteluun kutsusta huolimatta. :(
  • Moore on mejässä koira, joka voi yltää mihin vaan! Se on hyvin jälkitarkka, kulkee jäljen päällä kuin juna ja vauhtikin on sopivaa. Moore on myös sisukas pirulainen, joka ei koskaan anna periksi.Ylistyssanoja ei ole edes keksitty riittävästi mitä Mooreen tulee. :) Moore on edelleen hienoin HARRASTUSkoirani. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti