sunnuntai 24. elokuuta 2014

Hakuilua ja vieraat esineet-treeniä

Lauantaina parin tunnin metsälenkki koko lauman kanssa. Siitä olikin jo aikaa kun Myy on päässyt kunnolla vapaana juokseaan ja irrottelemaan! Myylle lauantaina myös metsäjälki. Ei mennyt hyvin. Teki tarpeensa, jonka jälkeen kadotti jäljen ja pari keppiä jäi nostamatta....

Sunnuntaina hakutreenit. Myylle kolme ukkoa; kaksi ilmaisua peräkkäin ja viimeisellä suorapalkka. Eka ukko hyvä. Toi hyvin rullan ja lähti lujaa näytölle. Toinen ukko hakkuisessa vesakkorinteessä. Yksi pyörähdys, ei irronnut riittävän syvälle. Lähetin uudelleen ja nyt meni perille asti. Toi rullaa rinnettä lähes alas asti, kunnes rulla putosi... tuli ilman rullaa ja kun levittelin käsiäni missä rulla, pyörähti ympäri ja haki rullan. Näytölle hyvin. Kolmas pisto hyvä.

Hakuilujen jälkeen tehtiin porukalla esineruutua. Myyn esineruutu on hyvällä mallilla - tai niin olin kuvitellut tähän päivään asti. ;) Todellisuus iski kun käytössä olivatkin vieraat esineet. Myy löysi helposti esineet ja ilmaisi ne, mutta ei tuonut. Pyöri vaan päättäväisesti alueella, että kyllä täällä ne mammalta tuoksuvat esineetkin täytyy jossain olla... Koira pois ruudusta. Hetsattiin vierasta esinettä, jonka jälkeen taas nosti ja toi varmasti. Paljon nyt treeniä vierailla esineillä ja omat esineet pois käytöstä!

3 kommenttia:

  1. Mun koirille ei koskaan ole ollut väliä onko omat vai vieraat esineet (tai jälki tms), mutta joillekin on, se on kai yksilökysymys. Nyt kun kerta se oli Myyn mielestä ihan eri juttu, niin kun treenaat vierailla esineillä, treenaapa samalla ainakin pari kertaa kokeeksi niin ettei siellä ole sun hajua lainkaan eli et ole ollut tallomassakaan. Voi olla että sekin on sitten outoa niin saat samalla sen yli siitä :)

    VastaaPoista
  2. En ollut tuolla tallomassakaan. Vieraat teki ja viskeli esineet ruutuun. Esineetkin oli vähän outoja noin ekoiksi vieraiksi esineiksi; coctail-tikkuja pussissa, kosketusalusta ja yksi taisi olla kyllä sitten ihan hanskakin... Jotenkin oletin, että se kuitenkin osaa "ihan tosta vaan", mutta ei sitten ihan noin mennytkään. :D Jäljen on tehnyt nyt aika usein Hannu ja esim. leirillä meni vieraankin tekemää tosi hyvin, joten siinä ei mitään ongelmaa. Keppejen kanssa en sitten tiiä, nehän haisee multa. Täytyy pyrkiä nyt pois omilta esineiltä ja jäljiltäkin mahdollisuuksien mukaan. :) Sovittiinkin, että yritetään jatkossa hakutreenien yhteyteen tehdä myös esineruutuharkkaa toisten esineillä. Myy toi kyllä sit nuo vieraat esineet tosi hyvin kun tajusi ensin, että ne on niitä mitä halutaan.

    VastaaPoista
  3. Joo en uskokaan että Myy olisi siellä "hyi, ei haise äitiltä, en ota!" :D Mutta se tottumuksen voima on suuri ja ihan tavallista että koira ei suorita ihan samalla tavalla kun ennen jos joku osa muuttuu. Hämmennyksestä toki pääsee yli, ja sen takia tosiaan on varmasti hyvä aika joka lajissa tehdä ainakin välillä sellainen harjoitus kun se kokeessakin tulee olemaan, eli sinä, Hannu tai kukaan muukaan tuttu ei ole hajustanut jälkeä/hakualuetta/esineruutualuetta ennen kuin menette sinne.

    VastaaPoista