torstai 3. heinäkuuta 2014

Viikon kootut selitykset

Maanantaina piti olla alkujaan tottistreenit, mutta porukkaa ei tullut, joten maanantai olikin sitten koirilla lepopäivä.

Elämä = PALLO

Tiistaina Myyn agit, joissa ei tällä kerralla kouluttajaa. Ryhmäläisiä oli kuitenkin mukavasti paikalla ja saatiiin tehtyä hyvät treenit toisiamme autellen. Tehtiin hyppytekniikkaa, keppejä ja kontakteja.
 • Kepeissä kaksi ohjuria alussa ja lopussa. Kepit ihan tosi hienosti! Rytmiä alkaa olla ja vauhti ja varmuus lisääntyneet selvästi! Kestää myös hyvin vedätystä ja myös sen että olen sivuttaissuunnassa reilusti kauempana. 
 • Hyppytekniikassa perussarjaa, joissa vähän pomputtelua ja loikkia välillä. Jotenkin sellainen fiilis, että selkä voi vaivata siinä vaiheessa kun rimoja aletaan nostamaan. Osteopaattiselle hierojalle on aika varauksessa. Toivotaan, että asia saadaan mitä pikemmin kuntoon. 
 • Puomilla ekaa kertaa ilman hihnaa. Alastulo ok, ylösmenokontaktilla saa olla tarkkana, ettei loikkaa puomille.Teki tätä muutaman kerran. 
 • A-este hyvä ja alastulokontaktit sujuivat. 
 • Keinulla keinahdus ei tunnu haittaavan. Muutaman kerran jalka vähän lipsui kun oli turhankin huoleton. Korjasi hyvin itse. Tässäkin alastulot ihan ok. 
***
Keskiviikkona tottistelut/tokot paimenten kanssa.

Romeolle noutoa, kaukoja, luoksetulon stoppia ja muutaman askeelen seuraamista.
 • Nouto alkaa olla suht hyvä. Haki ja palautti laukalla. Ei karkaa kapulalle. Sivulle tulee vähän vinoon. Kapula pysyy suussa jo paremmin.  
 • Kaukoista ensimmäiset maahan-istu hyvät. Sitten näki, että homma kävi mälsäksi, eikä viitsinyt kunnolla nousta... Kaukoja voisi treenata vähemmän. Romeo kuitenkin osaa ne, joten turha niitä on jankata koiran kanssa, joka ei jaksa toistoja...
 • Luoksetulon stoppi oli positiivinen yllätys! Pysähtyi kuin seinään ja ilme oli tosi kiva. Lentävällä pallolla taaksepäin palkkaus. 
 • Seuraamisessa palkka heti hyvästä kontaktista. Oli ihan innokas.
Avosta puuttuisi nyt hypyn treenaus, muuten liikkeet olisi aika lailla hanskassa. Tosin paikkamakuuta ryhmässä ei ole vähään aikaa tehty, mutta tuskin tuokaan suuri juttu olisi treenata kuntoon. Enemmän tuo on nyt siitä kiinni viitsinkö vielä Romeon kanssa lähteä kisaamaan. Tulos kun riiippuu ihan siitä millä tuulella se sattuu kokeessa olemaan. Tavoite olisi, että jos tässä kesän aikana saisi liikkeet koekuntoon niin sitten voisi miettiä mitä Romeon kanssa tekee. Toisaalta se TK 2 olisi kuitenkin ihan mukava ja ihan realistinen tavoite Romeolle...

Uudet kansainväliset tokosäännöt näyttävät aika mielenkiintoisilta ja ainakin vaikeuskerroin nykyiseen alokasluokkaan tulee lisääntymään roimasti. Luulen, että kilpailijamääriin tulee ainakin hetkellinen romahdus uusien sääntöjen myötä.

>> uudet KV-tokosäännöt

Myy paikkamakuussa odottamassa iltaruokaa. 
Ja sitten Myymyn tottikset:

Myyn kanssa seuraamista, jäävejä, eteentuloa, noutoa, luoksetulo ja paikkamakuu. (tauko välissä)
 • seuraaminen tosi kivaa. Pomputtelukin alkaa vähentyä. Pysähtelyjä, perusasentoa, rytmin vaihdoksia jne. 
 • jääveissä kävelyä eteenpäin ja palkkana tippuva cuz. Maahanmeno nopea ja voimakas, eikä apuja tarvittu. Samalla tavalla tehty istumista ja siihenkin tullut paljon parannusta. 
 • eteentuloa niin, että palkka leuan alta. Helposti meinaa tulla liian eteen, joten kädet vetskarin kohdalla edessä auttamassa tarvittaessa oikealle etäisyydelle ja palkkaus eteenpäin.
 • noutoa tehty niin, että vien kapulan kauemmaksi ja Myy hakee sen. Tuodessa (kiihdyttää kapula suussa + ote mahdollisimman hyvä) vapautan patukalle, jolloin sylkee kapulan maahan. Pitoharjoituksia tehty erikseen. Iltaruoalla kapulan pitoa ja vapautus ruokakupille. Ote kapulasta on löysä, eikä kestä kunnolla kapulan korjaamista eteenpäin (kulmahampaiden taakse) koska sylkee helposti kapulan. Pikku hiljaa saadaan toivottavasti sitä kestoa.
 • luoksetulo tällä kertaa eteenistumisen kanssa. Lujaa tuli ja tästä syystä jäi aavistuksen vinoon jarruttaessa, ei kuitenkaan törmännyt. Korjasin asennon suoraan ottamalla askeeleen taaksepäin. 
 • paikkamakuu itsetehdyssä häiriössä. Mikäpä sen parempi häiriö kun Myyn rakas cuzi! Ensin rauhallista kävelyä edestakaisin Myyn edessä. Sitten juoksupyrähtelyitä Myyn sivulla ja edessä ja viimeiseksi kaivoin taskusta cuzin. Cuzia pompottelin kädestä toiseen ja heittelin ilmaan... Cuzin heitto maahan olisi todennäköisesti ollut vielä liikaa tässä vaiheessa, joten siihen ei (vielä) menty. Myy kuitenkin pysyi hienosti paikallaan! Katse seurasi valppaana touhujani, mutta ei pienintäkään elettä siihen suuntaan, että aikoisi nousta. Superpalkka ruokana ja sai kantaa cuzin autoon. 
Keskiviikkona myös vepeiltiin Myyn kanssa. Esineen viennissä pientä haastettaCuz ei ole paras vaihtoesine, koska ei pysy hyvin kädessä, eikä koiran suussakaan märkänä. Korvaava (kelluva) esine mietinnän alla. Treenikaverin innoittamana kokeilin paremman puutteessa keppiä. Patukka suuhun ja veneestä sai vaihtarina kepin. Uimasyvyydessä alkoi epäröidä (veneestä hetsattiin kepillä) ja muutaman kerran kääntyi takaisin. Saatiin kuitenkin muutama hyvä ja onnistunut suoritus kun vaadin napakammin menemään

Veneestä hyppy ja veneen haku sujuivat molemmat hyvin. Jonkinlainen kynnys veneenkin haussa on uimasyvyyden ylittäminen. Sen jälkeen meno on varmaa ja suoraviivaista. Voihan se olla, että kun vedet viimein lämpenevät tuokin muuttuu. Kokeneillakin koirilla on ollut pientä epävarmuutta.

Vettä satoi koko treenien ajan enemmän tai vähemmän. Kyllä oli kiva päästä saunaan treenien jälkeen. :)

***
Torstaina Myyllä lepopäivä ja Romeolla agit, jossa päästiin tekemään Open Class-rataa! Rataa sai mennä kaksi kertaa. Rata oli erittäin kiva ja alkutahmeilun jälkeen homma alkoi tuntua ihan mukavaltakin. :) Tehtiin rata kolmessa osassa. Alusta renkaalle saakka, jossa Tiina palkkasi cuzilla. Keppejen jälkeen toinen palkkaus, jonka jälkeen posotettiin loppuosuus. Renkaalle asti meni hyvin, takaakierrossa jäin liikaa saattelemaan ja ottamaan koiraa vastaan, joka kostautui kiirenä 11-12-13-hypyillä, joka olikin radan haastavin paikka päällejuoksuineen ja 13-hypyn jälkeen tehtävine valsseineen. Ongelmana on, että saattelen Romeota turhan pitkälle ja siitä seuraa, että olen seuraavalla esteellä myöhässä... Etenemisestä tulee nykivää, eli oma liikkuminen pitäisi saada kuntoon niin koirakin kyllä kulkisi. Kepit hyvin ja loppuosuuskin sujui yllättävän hyvin. Kiva fiilis kaikkinensa radasta!


Loppukevennyksenä... 
Jonkin aikaa sitten Katia laittoi Fb:hen kuvan, jossa oli Rauhan modaamat Ainot. Sievä rinsessaversio a la Rauha, kun taas isällään on huomattavasti miehekkäämpi lopputulos... :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti