torstai 17. huhtikuuta 2014

Hyviä irtoamisia!

Myyn tiistai ageissa tehtiin kepit-putkea, pussia yksittäisenä esteenä.ja kolmen esteen sarjaa hyppy-pituus-putki. 
  • neljää keppiä ohjureiden kanssa. Annettiin koiran olla aktiivinen ja keksiä itse mitä pitää tehdä. U:n muotoisesta putkesta haettiin kepeille vauhtia ja kun koira tuli putkesta vauhdilla, käsky "kepit" ja koira sai etsiä ekan välin ilman apuja. Alkuun Myy oli ihmeissään kun ohjeita ei tullut. Sitten alkoi belgin pää raksuttaa. Oikein näki kuinka se keskittyi. Mukava huomata miten Myy on kehittynyt tässä! Alkuun odotteli apuja, mutta nyt osaa jo tarjota asioita aktiivisemmin ja hienosti löysi muutaman yrityksen jälkeen oikean sisäänmenon vauhdistakin huolimatta! 
  • pussi ok.   
  • hyppy-pituus-putki sarja. Ekalla oli kädessä kiinni hypyn jälkeen. Otin pituus-putken kerran erillään ja sitten koko sarjan. Nyt irtosi hyvin ja meni hienosti. Ohjauksia molemmilta puolilta.
Viereisellä kentällä pallo vinkui ja muutenkin hallissa oli harvinaisen kova meteli.Välillä Myyn huomio meinasi karata (vinkupallo + iloinen kehu, puomilla juokseva koira), mutta hienosti se tsemppasi ja säilytti korvansa. Hyvää häiriötreeniä ja tykkään siitä, että koira oppii työskentelemään kovassakin häirössä nuoresta pitäen. 

Kontakittreeniä kotiläksyksi... edelleen.

***
Torstaina ei ollut ohjattuja treenejä. Käytiin yhden ryhmäläisen kanssa hallilla kun kenttä oli meille varattuna. Myykin pääsi mukaan. Tiina oli tehnyt meille irtoamisharjoitusradan ja se jos joku oli koirista hauskaa! 


Molempien paimenten kanssa saman tyyppistä treeniä, Myylle vähän helpotettuna. Palkka radan lopusta apparilta. Ensin kolme estettä - loppupalkka jne. Esteitä lisäämällä jatkettiin rataa ja lopuksi rata mentiin kaksi kertaa. Pyöriteltiin rataa molempiin suuntiin ja koirat tykkäsi kun sai juosta monta kertaa loppusuoraa. Romeo oli ihan super! Muistin myös kunnolla kehua ja kannustaa. Putkessa jo käsky "eteen" loppusuoraan varten, jolloin tuli mahtavalla ilmeellä putkesta ja juoksi täysillä loppusuoran...  Ei uskoisi, että siihen on saatu tuommoinen vauhti!! 

Muutamat kepeille tulot putkesta ja hypyn jälkeen ja siihen täydelliset kepit. :) Ihan loistava fiilis Romeon tekemisestä. Koira on kyllä hyvä ja innokas.  

Myyn eka kerta irtoamistreeniä oli opettelua, mutta pienen tauon jälkeen, Myy oli selvästi jo makustellut uutta asiaa. Myy irtosi nyt ihan huipusti myös suorat! Putkiin se on jo aiemminkin irronnut hyvin. Katse edessä se hyppäsi kaikki edessä olevat esteet ja oli kyllä hyvän näköistä menoa. Myös kuuden kepit ohjureiden kanssa meni hyvin, joskin vielä hitaasti.Varsinaiset hyvän mielen treenit molempien paimenten kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti