keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Hakuilut & Myyn agit

Sunnuntaina hakuiltiin holskuporukassa Metsolahdessa. Myylle kaksi kierrosta. Kummallakin kierroksella neljä valmista maalimiestä. Myylle toinen kerta kun maalimiehet olivat valmiina piiloissa. Tuulta oli jonkin verran ja pistot olivat melko syviä. Ideana on opettaa Myy alusta lähtien irtoamaan riittävän kauaksi.

Eka kierros Myyllä oli vähän hakemista. Ei uponnut riittävän syvälle, vaan haki ukkoa lähempää. Otettiin mukaan ääniavut, joilla meni helposti perille asti. Vastatuulen lähetykset onnistuivat paremmin, kun taas vastakkaiseen suuntaan tehdyt pistot olivat Myylle selkeästi vaikeampia, kun tuulelta ei apuja saanut.

Toinen kierros oli ekaa kierrosta selvästi parempi. Kolme ukkoa tuulen suunnalla ja neljäs vastakkaisella puolella. Tuulen suunnalle irtosi hyvin ilman apuja. Varsinkin kaksi viimeistä pistoa olivat hienot. Myy haki hyvin nenällä ja ajatuskin näytti olevan mukana. Tuulettomalle puolelle tarvitsi tässäkin edelleen ääniavun, koska ei irronut riittävän syvälle.

Hyvät ja opettavaiset treenit jälleen. :)

***
Tiistaina Myyn agit. Tehtiin hyppytekniikkaa perussarjalla, keppejä ohjureilla, hyppy-putki-hyppy-sarjaa, pituus-estettä sekä rengasta.

 • Tulevasta hyppytekniikasta on vielä tässä vaiheessa tietty mahdoton sanoa mitään. Koutsi Laura sanoi, että Myy vaihtoi askellusta kahdelle viimeiselle esteellä ja jotakin pompahtelua siellä tapahtui. Kiva oli kuulla, että hyppytekniikkaa on tiedossa enemmänkin jakson aikana! Pitää ottaa video mukaan joku kerta, jotta näkee Myyn hypyt sivusta. 
 • Kepeillä Myy alkaa selvästi hahmottaa sisäänmenon! Annettiin koiran oivaltaa itse ja kivasti Myy alkoi hakea oikeaa väliä ilman suurempia apuja. Hieno edistyminen ottaen huomioon, ettei olla toistaiseksi käyty kun kerta viikkoon ohjatuissa... 
 • Hyppy-putki-hyppy-sarja antoi vähän esimakua siitä, millaista Myyn kanssa varmasti vielä tulee jatkossa olemaan! Myy jäi hienosti ja keskittyneesti paikalleen istumaan ja suoritti toisella yrittämällä koko "sarjan". Ekalla käytin vaan pelkkää putki-sanaa kädellä ohjaamisen sijaan, jolloin Myy juoksi putken ohi hypäten ainoastaan molemmat esteet. Selvästi oli innoissaan kun sai tehdä ns. "rataa. :) 
 • Pituus este meni ihan ok, kun vaan ohjasin huolella.  
 • Renkaalla pientä hämminkiä. Eka kerta tehtiin eri tavalla kuin mitä aikaisemmin. Aiemmin olen jättänyt Myyn renkaan taaksen istumaan ja ns. "vetänyt" sen renkaan välistä lelusta välimatkaa pidentäen. Nyt annoin koutsille lelun renkaan toiselle puolelle, Myy hyppäsi huonosti osuen renkaaseen, jolloin rengas hajosi...  Myy oli vähän hämillään tästä, mutta saatiin heti muutama hyvä toisto alle ja homma toimi taas. 
Myy sai kehuja apparilta siitä miten nätisti se irrottaa lelusta käskyllä. Jotain on opittukin siis. ;) Myyn kanssa alkaa hallilla olokin pikku hiljaa sujua ja onhan sillä tuo oppimiskyky melkoista luokkaa! Jotenkin tosi hyvä fiilis taas treenejen jälkeen.

3 kommenttia:

 1. Jos oot lähettänyt koiran pistolle ilman mitään apuja, eikä se mene tarpeeksi syvälle tai syystä x, y tai z vaan löydä, niin mun mielestä siinä vaiheessa ei missään nimessä pitäisi pyytää maalimiestä auttamaan ja muuttumaan aktiiviseksi. Koirahan oppii vaan, että kun on vähän vaikeaa ja jää venaamaan, mm huutaa tai jotain. Olisin itse se auttava tekijä ja menisin vaan lähemmäs lähettämään uudestaan, vaikka pitäisi lähettää 10 kertaa ja koira lakkaisi irtoamasta enää kunnolla. Siirtyisin vaan joka kerta lähemmäs kunnes oltais lopulta vaikka naamakkain ukon kanssa. Tällainen vahvistaa paljon paremmin ja jatkon kannalta paremmin ajatusta "kun lähetin sut, kyllä siellä oli joku, usko vaan mua". Tietysti jos useassa treenissä tulee samaa ongelmaa, niin jatkaisin vielä hajunhakua ainakin sille väärälle puolelle. Sä oot opettanut perusteet niin hyvin nenälle eikä korville tai silmille, niin et nyt kyllä pilaa sitä työtä! Jos Myytä kutsutaan metsässä niin se varmaan unohtaa nenän ja sinkoaa vaan matkaan?

  Ja siis haustahan en mitään tiedä ja voin olla väärässä, mutta senhän säkin jo tiedät, että mulla on mielipide kaikkeen. :D

  VastaaPoista
 2. Keväällä on tulossa hakukoulutus (kasvattileiri) joten jos saataisiin sieltä vähän kaivattua päivitystä kuinka jatkossa edetään. :)

  ... ja saa Laura kommentoida. :D

  VastaaPoista
 3. Renkaalla ei ollut mitään mahdollisuutta onnistua, kun kykitte suoraan renkaan aukon edessä niin lähellä, että hyppää suoraan syliin ;) Hyvä koirakaan ei pysty ohjaajasta läpi hyppäämään.

  Anna

  VastaaPoista