tiistai 25. helmikuuta 2014

Hallittavuustesti

Maanantaina tottisteltiin Myyn kanssa Killerillä ja palluteltiin taas yhtä holskun poikasta. Sarille palautunut "ihmisriippuvainen, luonneongelmainen, huutaja"-pentunen oli varsin mukava pieni koiran alku, jossa ei ollut muuta vikaa kuin se, että pissaa tulee huolestuttavan usein. Terveyttä tutkitaan, joten eiköhän pentunen löydä vielä itselleen arvoisensa kodin.


Myyn kanssa  seuraamista, perusasentoa, jäävejä ja otettiin myös pitkä luoksetulo. Ihan mukavaa tekemistä Myyltä. Ruka-holsku suoritti paikkamakuuta Myyn tehdessä ja saatiin samalla koirahäiriötä. 

***
Tänään lenkkeilin Muuramessa, koska saarella kaikkialla on vaan jäätä ja jäätä. Illalla ajoin hallille, jossa oli Jatin agin hallittavuustesti. Testi meni läpi ja saatiin alkeisryhmään paikka. :) 

Testissä katsottiin koiran luoksepäästävyyttä ja sosiaalisuutta, saatiin esittää joku temppu koiran kanssa (meillä se oli tylsästi seuraminen), pujoteltiin toisia koirakoita ja toisten pujotellessa yritettiin saada oma koira pitämään mahdollisimman hyvää kontaktia sekä lopuksi tehtiin luoksetulo niin, että koira jätettiin paikalleen istumaan. 

Myy pursui intoa toisista koirakoista ja häröili vähän joka suuntaan kun ei ollut käskyn alla. Teki kuitenkin kaiken tarvittavan ihan kohtuu hienosti. Malttia pitäisi saada kyllä "vähän" enemmän...  :) Testin läpäisivät kaikki mukana olleet, eli lähinnä tuossa katsottiin, ettei koira ole aggressiivinen toisille koirille tai ihmisille. Ensin viikolla on teoriakerta, jonka jälkeen varsinainen lysti alkaa. :)

4 kommenttia:

 1. Harvinaisen tervepäinen "viripääksi" tosiaankin tuo pentu. :) Onnittelut hallittavuustestin läpäisystä!

  VastaaPoista
 2. Voiko pennusta tulla oikeasti huolestuttavan usein pissaa, vai oliko se vitsi? :D Eikös kaikki ne tuppaa vuotamaan huolestuttavan usein..

  VastaaPoista
 3. Ihan käsittämätöntä jos pentu on noilla sanoilla palautettu !. Mun mielestä ihmisriippuvaisuus on vain hyvä ominaisuus, tosin joudut ehkä tekemään työtä yksinolon kanssa. Ja miten ihmeessä noin pienestä voi sanoa että on luonneongelmainen tai huutaja...Todellakin käsittämätöntä, ihmiset ovat kummallisia ja mä haluaisin elellä vain omassa kuplamaailmassani enkä kuulla tollasista mitään.

  Olen seuraillut aikuisia kodinvaihtajia yms. palsoja ja sivustoja. Mun mielestä sama meininki näyttää olevan sielläkin. Ihmiset ovat vieraantuneet vissiin luonnosta ja kaikenmoisista eläimistä...

  Kasvattajan osakin on mitä vaikein, yritä siinä nyt sitten nähdä kristallipallolla, että onko ihminen sellainen kun sanoo olevansa vai jutteleeko vaan lämpimikseen.

  Toivotaan että pentu saa arvoisensa kodin ja osoittautuu terveeksi, jos sillä nyt jotain häikkää sen suhteen on. Aika valuvaisiahan noi koiranpennut tuppaa olemaan...

  Pahoittelut Anne paatoksesta :) Mä vaan nii ihmettelen :).
  Teidän poppoolle mukavaa kevättä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos Sini ja Eija. :) Kaikkea ei voi ymmärtää. Pääasia, että pentu voi nyt hyvin. On reipas ja terveeksi todettu. :)

  VastaaPoista