sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Agilityn Rotumestaruuspronssia!

Tapaninpäivänä ajeltiin hallille treenaan vielä "viime hetken" agikuvioita lauantaita varten. Osa tiistain treeniryhmäämme oli myös paikalla koirineen, joten saatiin oikein hyvät treenit aikaiseksi. Teimme mm. kepeille lähetyksiä eri kulmista. (kuva) Romeolle hankaluutta tuottaa oikealta puolelta kepeille tulo, eli niin, että se joutuu hakemaan kepit avokulmasta. Romeo ei hahmota tästä kulmasta keppejen ekaa väliä ja yrittää toisesta välistä sisään. Vasemmalta puolelta tultaessa, sen sijaan hakee hyvin ekan keppivälin ja suoraan lähetettynä kepeille tulo ei myöskään ole ongelma. Kepit kokonaisuutena kuitenkin ihan ok. Keinu myös hyvin ja kontaktit sujuivat, joten oikein tyytyväinen päivän treeneihin.

***
Lauantaina sitten oli Hollanninpaimenkoirien agilityn Rotumestaruuskisat Lahdessa. Meille oli luvassa kaksi starttia, joista toinen oli siis holskujen rotumestaruuskisarata ja toinen tavallinen kisarata. Osallistujamäärä oli Lahden kisoissa suuri. Holskujärjestäjät kertoivat, että "viimeisessä kahdessa tunnissa tuli yli 400 ilmoittautumista, mikä vielä kaatoi Sagin ohjelman...." 

Eipä paljoa naurattanut lähteä ajelemaan Jyväskylästä Lahteen pimeällä kello 15 jälkeen iltapäivällä, kun jo luokkien aloitusajatkin olivat kuuleman mukaan jo tunnin verran myöhässä ja viimeinen lähtökin oli merkattu alkujaan alkavaksi vasta kello 19.30...Vettä satoi koko reissun enemmän tai vähemmän. Tie oli pimeä ja märkä ja jokapuolella hirvivaarasta kertovat merkit vilisivät silmien ohi ja vastaantulevien ajovalot häikäisivät...

Kannatti kuitenkin herätä Ansan kaveria Oivaa lainatakseni. (Pahoittelut niille ei lapsenmielisille, jotka eivät kyseisiä tyyppejä tunne.) ;)




Lahdessa sen sijaan tunnelma oli jo lähes heti varsin korkealla. :) Oli mukava nähdä tuttuja holskuihmisiä ja myös uusia naamoja nimien takaa. Tälle päivälle oli ilmoitettu yhdeksän holskua, joista kaksi oli jäänyt pois. Karvalaadut kisasivat kaikki samassa, joten ihan hienoa, että kaksi pitkätukkaa seisoi lopulta palkintokorokkeella! Muutenkin holskut edustivat kokonaiskisassa hienosti rotuaan. Lyhytkarva Täppä pesi koko porukan (38 koirakkoa) ja Nelli oli kokonaistuloksissa viides ja Romeo kuudes.

Maksiykkösissä osallistujia oli siis kaikkiaan 38 ja rataan tutustuminen tehtiin yhtenä porukkana. Radalla oli melko ahdasta, varsinkin kun halli on reilusti pienempi kuin esim. mitä Jatin halli on. Kello oli kuitenkin tässä vaiheessa jo noin kello 20.30, joten tuomarin ja muiden kisatyöntekijöiden toiveena oli päästä jo joskus kotiinkin... ihan ymmärrettävää sekin.

Jälkimmäisellä radalla en saanut rataan tutustuessa yksinkertaisesti hahmotettua rataa minkäänlaiseen muotoon - joka puolella vaan tungeksi valtava määrä ihmisiä - enkä muistanut enää miten rata menee, kun menin radalle Romeon kanssa. Aika painajaismainen tunne lähteä radalle diipailemaan. Muillakin kuului olevan samaa ongelmaa. Oma epävarmuus näkyi koirassa heti, kun mietin radan kulkua mm. kepeiltä tultaessa. Molemmat radat tuntuivat rataa tutustuessa yllättävän vaikeilta, eikä ollenkaan niin suoraviivaisilta kuin mitä etukäteen toivoin ja odotin niiden olevan. Nollia tulikin kaikkiaan vaan kolme B-radalta, joten Romeon saamalla vitosella oltiinkin tuloslistoilla tänään varsin korkealla.

Ekana mentiin Holskujen rotumestaruusrata, eli B-rata. Alun otin varmistellen ja rauhassa, koska heti ensimmäisen hypyn jälkeen tuli jarruttaa keinulle. Kepeille vienti oli juuri siitä oikeasta kulmasta, jota en olisi Romeolle toivonut (avokulma), mutta rataan tutustuessa päätin luottaa siihen, että Romeo hyppää hypyn vähän pitkäksi ja saan sen ohjattua suoraa linjaa kepeille. Tämä onnistuikin sitten sunnitelmani mukaan. Parasta kuitenkin olivat ne kamalat ihanat putket, joiden kanssa aina enemmän tai vähemmän väännetään! Kertaakaan Romeo ei ollut aikeissa mennä putkien väärään päähän. Se meni juuri sinne minne sen halusinkin menevän. Takaaleikkaus muurille oli toimiva ratkaisu, vaikka tätä pidin ennalta radan vaikempana paikkana, koska putken suuaukko oli houkuttelevana muurin vieressä. A:lla kontaktikäsky vähän myöhästyi - oisko Romeo vähän kompuroinutkin Aalla? - ja se kostautui alastulossa kontaktivirheenä... Harmitti paljonkin, koska siihen kaatui se meidän eka luva. Lohtua toi kuitenkin hieno kokonaissijoitus 6/38 koirakosta ja samalla Hollanninpaimenkoirien agilityn Rotumestaruuspronssia 2013! Ihanneaikakin alittui reilulla 5 sekunnilla. Joten ei ollenkaan huonompi päivä. :)

Romeo palkintopussukan kanssa. Mitali tulee kuulema vielä perässä. :)

Tässä B-rata:



Ja A:rata:



Kiitos Sauli Tialalle videokuvaamisesta ja vielä suuret onnittelut treeniryhmämme >> Veeralle ja Nooalle siirrosta kakkosiin! Taas me saamme treeneissä Veeran leipomaa pullaa! :)

4 kommenttia:

  1. Onnittelut hienosta menestyksestä :).

    VastaaPoista
  2. Onnea rotumestaruuspronssista ja eihän tuo toinenkaan sijoitus huono ollut!

    - Tanja

    VastaaPoista
  3. Kiitos Tanja. Ihan tyytyväinen olen meidän suoritukseen. Nolla oli kuitenkin niin lähellä ja Romeo oli ihana :) Tästä on mukava jatkaa.

    VastaaPoista