tiistai 31. joulukuuta 2013

Vuoden viimeinen päivä

Romeo on nyt ansaitulla treenilomalla agikisojen jälkeen kaikesta treenailusta. :) Tehtiin Myyn kanssa maanantaina tottista Annan ja Ällin seurana. Myylle aiheena tällä kertaa oli takapäänkäyttöharjoituksia, seuraamista, maahanmenoa ja seisomista. Myös äänenkäyttö on nyt tapetilla. ;)

Myyn takapäänkäyttö on vielä huonoa ja tämä näkyy hyvin käännöksissä. Takapäätä olisi tarkoitus vahvistaa mm. peruuttamalla ja paikallaan pyörimällä, eli loivaa pyörimistä perusasentoon tullessa. Tätä tehtiin ja Anna katsoi millon koira on suorassa ja hyvässä asennossa, josta palkkasin. Täysin varmaa ei ole sekään, kuinka paljon juminen selkä vaikuttaa tähän, eli maltilla mennään tässäkin. Huomenna Erika tuleekin jo hoitamaan taas Myyn selkää.

Seuraaminen ihan ok ja paikka hyvä. Seisomista niin, että heitin namin kauemmaksi, jotta sain Myyn irtoamaan. Kutsu -> kädellä nopea pysäytyskäsky, "seiso"-käsky ja pysähdyksestä heitin namin. Myy oivalsi tämän nopeasti ja saatiin muutamia hyviä onnistumisia. Maahanmenossa selkäongelma näkyy yhä. Ranka on kiero, selkä pyöreä, eikä koira ole suorassa. Maahanmenoja ei tehty siis paljoa.

Pitoharjoituksista oli Annan kanssa puhetta. Myy noutaa kapulaa, mutta pitoharjoitukset eivät onnistu, koska suu ei aukea kapulalle. Voisihan sitä olla tiukempi ja vaatia vaan avaaman suun, mutta tarkoitus ei ole tehdä harjoituksesta epämielyttävää koiralle, jos jotenkin muuten saisi homman onnistumaan. Noutaessa ote kapulasta ei ole riittävän tiukka ja mälväys saadaan tuosta kyllä pian rakanneltua, jos asialle ei mitään tehdä. Anna ehdotti, että voisin kokeilla jotain lelua kapulan sijaan (ei sellaista mitä voi lussuttaa), jolla opettaisin pidon vähän niin kuin temppuna koiralle. Rauhallisessa mielentilassa lelu suuhun -> pito-käsky -> pieni vastustus kun puree hyvin (oma käsi leuan alla), koiran pyytäminen istumaan lelu suussa ja kun on rauhassa ja puree hyvin -> vapautus. Kun tämä onnistuu lelulla, vaihto kapulaan.

Lelusta luopumista harjoiteltiin myös tänään, kun härkkimistä on ollut vielä irrotuskäskyn jälkeenkin. Lelun olisi tarkoitus olla "pyhä" irrotuskäskyn jälkeen ja tiukka ei, jos sitä yhtään tämän jälkeen hamuaa. Idea menikin kyllä sisään melko pienellä vaivalla. ;)

Se mikä aiheuttaa eniten nyt päänvaivaa - ja hermojen kiristystä - on Myyn äänenkäyttö. Ongelma voi olla ehkä siinä, että olen tehnyt perusasentoon tuloa paljon iltaruoalla, joka luonnollisesti kiihdyttää koiraa. Ainahan Myy on myös äänestään tykännyt... Sivu-käsky  nostaa koiraa nyt niin paljon, että suu aukee turhankin helposti samalla kun Myy tulee sivulle... Saman tekee vihjesana "tottis", jota käytän kentälle tullessa. Olen kieltänyt tiukasti - laittanut kättä poskelle - mutta kovin on tiukassa nyt halu kommentoida... Palkkaa ei tietenkään tipu ennen kuin ollaan hiljaa ja tämäkään ei riitä, vaan ensin tehdään jotain suu kiinni ja tästä palkkaan. Nuorihan tuo on, mutta pakko saada tuo kitkettyä nyt pois, ennen kuin siitä muodostuu tapa... Autoon ääntelystä tms? Jos jollain hyviä vinkkejä, otan mielelläni vastaan. :)***
Tänään, eli uuden vuoden aattona Erika kävi täällä kotosalla käsittelemässä taas Myyn selkää. Ranka on edelleen melko vino ja käsittely teki kipeää. Myy oli sitä mieltä, että Erikalle ei kannata takapäätä kääntää ollenkaan, vaan turvallisempaa on pitää pusuyhteys ja naama puoli Erikaan päin... Kyljet sen sijaan tuntuivat paremmilta kuin mitä viime kerralla ja niitä Myy ei enää aristellut. Sovittiin, että kunhan kuvautan Myyn sen täyttäessä tammikuussa vuoden (lonkat, kyynärät, selkä; kallosta häntään), varaan samalla osteopaatille ajan kuvien kera. 

Koiria on liikutettu nyt oikein urakalla, jotta jaksavat olla paukutteluajan sisällä. Turvallista Uutta vuotta kaikille ja pitäkäähän ne koirat kiinni ja turvallisesti sisätiloissa. Koiran katoaminen kun on varsin ikävä juttu. Itsellänikin on siitä valitettavasti kokemusta. >>>> Mooren katoaminen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti