keskiviikko 25. joulukuuta 2013

Kinkun sulattelua

Joulu on aina ollut itselleni myös erittäin hyvää treeniaikaa koirien kanssa ja sitä se on ollut nytkin. Tässä kooste Joulunajan treeneistä tähän mennessä. Videokuvaajakin on saatu matkaan lähes joka treeneihin, joten kiitosta hänellekin. :)

Aatonaattona lenkin yhteyteen Myylle ja Romeolle esineruutu. Kummallakin paimenelle ihan kohtuu hyvät ruudut. Myyllä neljä esinettä ja Romeolla kolme. Sain Off Line`s fb-ryhmässä maininnan Myyn valjaista, joista voisin luopua kun niitä ei kuitenkaan esineruudussa käytetä. Lähinnä nuo ovat siis olleet Myyllä käytössä samasta syystä kuin pk-liivit, eli niiden tarkoitus on ollut kertoa koiralle, että nyt ollaan hommissa. Nykyään kun sanoo Myylle esine -  se repeää jo siitä - joten eihän tuo noita tarvitse. Myyllä palautukissa kuuleman mukaan hyvä asenne.

Myyn ruudusta kuvattu valitettavasti vain yksi esine (kameran temppuillessa) ja Romeon ruutua ei kuvattu ollenkaan syystä, ettei Myyn kiinni pitäminen ja samaan aikaan kuvaaminen ei vaan onnistu. Myyn mielestä kukaan EI vaan voi hakea metsästä SEN esineitä... 

>> Myyn esineruutuvideo

***
Jouluaattokaan ei ollut treeneistä välipäivä. Ensin pitkä lenkki tessujen kanssa ja sitten tehtiin Myyn kanssa tottista viereisellä kentällä. Tällä kertaa palkkana oli patukka namin sijaan ja selvästi korkeammalla vietillä mentiin mitä aiemmin. Yllättävän hyvältä tuntui kuitenkin ohjata koiraa, vaikka se melko erilainen onkin vietin noustessa. Jossain kohtaa vähän turhan nopeasti laitoin patukan kainaloon, koska nykäys (nopea liike) saa koiran tietty heti saalistamaan ja tästä syystä luopuminen oli Myystä välillä vaikeaa. Hyvä on sillä asenne tekemiseen, joten sen kanssa on kyllä ihan hitsin mukava treenata. :)



***
Joulupäivänä lähdettiin hallille paimenten kanssa. Romeon kanssa oli tarkoitus tehdä kuudella kepillä keppejä eri kulmista. Aika vaikeeta ja nihkeää oli pujottelu varsinkin aluksi... Lämmittelylenkki tehtiin kotona (Jatin piha ja lähialue on luistinrata, eikä siellä voi liikkua) ja virittelyt jäivät vähän huonolle ennen halliin menoa, joten isäntä piti ensin ns. saada käyntiin. Huomennakin käydään lyhyesti hallilla treeniryhmän kanssa ja lauantaina olisi sitten Holskujen rotumestikset Lahdessa. Kisat alkavat vasta kello 19.30, joten voipi olla ettei vireestä ole tietoakaan meillä molemmilla enää tuohon aikaan... :(

Romeon meno näytti tältä:



Myyn kanssa tehtiin hallilla tottista. Viereisellä kentällä haukkui koira agia tehdessään ja tämä vielä nosti entisestään Myytä. Hyvin se kuitenkin pysyy hallinnassa, vaikka melko kiihkeänä käykin. Käännökset vaativat harjoittelua ja tuossakin omaa kävelyä muuttamalla saadaan paljon parannusta aikaan. Seuraaminen tuntuu kuitenkin varsin hyvältä ja asenne on Myyllä huippu. On kyllä "hieman" erilainen ohjattava kuin mitä Romeo... :)



Treenejen jälkeen ajeltiin vanhempieni luo jouluherkuille. Onnellinen on aina se koira, joka pääsee ns. sisäkoiraksi. Tänään onnisti Romeota.

Mummola on kodin jälkeen paras paikka...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti