keskiviikko 27. marraskuuta 2013

Kontaktisulkeiset

Tiistaina Romeon ohjatuissa oli vuorossa kontaktisulkeiset. Palkkasin jokaisella kontaktilla. Rata näytti tältä:


Kontaktit ihan kohtalaisen hyvin kokonaisuuten, tosin muutama valuminen tuli A:lla vauhdin takia.

Pari huolestuttavaa seikkaa nousi esiin viikonloppua ajatellen... Romeon vauhdin lisääntymisen myötä oltava nyt tosi tarkkana, että Romeo ottaa ylösmenokontaktit! A:lle meni niin lujaa, että hyppäsi lähes kontaktin yli... Sama tapahtui puomilla, tosin siinä jyrkkä kurvi putkelta vaikutti varmaan tähän ja oma ohjaus... mutta tarkkana saa olla.

Keinulla tapahtui "jotain", mikä ketuttaa jotenkin vietävästi, koska aikaa ei ole tehdä mitään. En tiedä heilahtiko keinu Romeon mennessä sille - siitä puuttuivat painot alta - vai mikä oli lopulta syynä siihen, että Romeo alkoi yllättäin varoa keinua. Keinuhan on ollut sillä jo pitkään varma este. No, saatiin muutama reipas keinulle meno heti epäröintejen jälkeen, mutta vähän jotenkin nihkeetä oli. Suas nähdä miten herran käy...

Persjätöt toimivat radalla hyvin. Esim. tuossa kohdassa josta tullaan putkesta (8) 9-esteelle ja tarkoitus on saada koiran putkeen, eikä karkaamaan Aa:lle. Otin myös seisaaltaan lähdön ja se toimi juuri kuten toivoinkin, eli Romeo lähtee huomattavasti paremmin ja nopeammin kuin istuaaltaan.

Ilman tuota keinuhässäkkää ihan luottavaisin mielin kohti viikonloppua ja meidän virallista kisauran avausta. Hui, jännää! :)

4 kommenttia: