lauantai 30. marraskuuta 2013

Romeon agilitydebyytti

Tänään olimme Romeon kanssa oikein tosi, tosi rohkeita ja aloitettiin meidän virallinen agilityura. :) Perusrata jännitti pirusti - eniten se muistanko radan ja tutut katsomossa - mutta hyppyradalla jännitys oli jo ohi ja radasta taisi jopa jo ihan pikkuisen nauttiakin...

Tulihan siellä virheitä ja hylsyt molemmilta radoilta niin, että heilahti. Päälimmäiseksi jäi kuitenkin ihan kiva tunne kisoista. Tsemppi oli hyvä ja tietääpähän mitä harjoitella. Paljon omaan piikkiin meneviä virheitä, suurimpana käskyjen myöhäisyys. Romeolle iso kenttä ja kenttähenkilöt olivat uutta, joten pientä keskittymisen herpaantumista silläkin oli. Oli siellä paljon myös hyvääkin, siihen nähden, että tämä oli se meidän avaus.

Perusradalla alku hyvin - koira lähti hyvin seisaaltaan - (kuvaaminen ei ala ihan alusta) käsky kepeille myöhästyi pahasti ja koira meni keppejen toisesta välistä sisään. Annoin mennä loppun korjaamatta, koska tuomari tuntui olevan "treeneissä harjoitellaan, kisassa ei" -tyyppi... Nurkassa Romeo kävi moikkaamassa ratahenkilöä pituus-esteen sijaan... Tästä pituuden jälkeen sitten hurja lentokeinu... Romeo ei tainut asiaa edes ihmetellä, vaan jatkoi innoissaan eteenpäin. Pituus-esteen jälkeen keinulle vienti oli erittäin haastavaa ja hyvin monelle koiralle tulikin lentokeinu. Keinua taidettiin tuomarin pyynnöstä punnitakin välillä. Sain ohjeeksi kokeneemmilta (huomista varten) kääntää vaikkapa rintamasuunnaan koiraan päin ja pysähtyä, jotta vauhti pysähtyy keinulle. Saas nähdä onnistuuko, eli ehdinkö ennen koiraa...

Hyppyradalla kosahti mm. siihen, että ohjasin mielestäni ihan hyvin kepeille, mutta äijä halusi kuulla selvästi mielummin sanan "putkeen"... Se on kattokaas nääs siis holsku. ;) Kepit tämän jälkeen hyvin loppuun asti. Persjätöt radalla toimivat hienosti ja siitä oikein iloinen. Rimoja pudotti muutamassa kohtaa, joten täytyypä miettiä treeneissä mistä johtunee.

Tässä >> VIDEO

Huomenna uusi päivä ja uusi kisa. :)

5 kommenttia:

 1. Onnea debyytistä! Iloisen näköistä menoa Romeolta, tuosta on hyvä jatkaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Kivaa oli. :) Päivitystä odotellessa ja onnea taasen nollasta. :)

  VastaaPoista
 3. Onnea aksa-uran avauksesta! Kuinkas kauan te ootte nyt agilityä treenannut?

  VastaaPoista
 4. Jes! Hienolta näyttää! :) (Ja vaikka tuomari kuinka sanoo, ettei saa kisoissa treenata, niin kyllä se silti tarkoittaa sitä, että kepit saa korjata! Onhan se aina eri asia, saatko sieltä vitosen vai hylyn - vaikka ehkä itse saatan kyllä niitä hylkyjä tehdä ennemmin. :D Romeon kannalta kyllä ehkä parempi, ettei keppejä tullut uusittua tuohon väliin, vauhti pysyi hyvänä!!) Huomenna samalla draivilla! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 5. Kata, me aloitettiin Jatissa, eli nykyisessä agiseurassa helmikuussa 2012. Sitä ennen käyty muutama yksittäinen kurssi. Perhe, työ ja muut treenit vievät niin paljon aikaa, ettei itsenäisesti olla ehditty hallilla treenaamaan ja on käyty lähinnä ohjatuissa kerran viikossa. Jos kisata kuitenkin tosissaan mielii, pitäisi treenata useita kertoja viikossa ja tehdä kotiläksyjä. Hallille on kuitenkin se 16 km. meiltä ja töiden jälkeen, ei jaksa lähteä kattomaan onko jonku kenttä vapaa, kuin mitä todennäköisemmin se ei sitä kuitenkaan ole, eikä harjoittelemaan pääse. Agi oli pitkään meillä "lopetusuhan" alla, mutta nyt olen jotenkin taas tosi innostunut lajista.

  Tiina: mun täytyy noloudekseni myöntää, etten tunnen puoliakaan agisäännöistä vielä. :D Tuomari huomautti yhdelle, kun palautti koiran takaisin kontaktille "että treenit ovat harjoittelua varten", joten tuo jäi mieleen. Tosin kuten sanoitkin. Romeon vauhti olisi tyssännyt tuohon ja toisella radalla kepit menivät hienosti, joten ihan hyvä noin, mutta pidetään jatkossa mielessä.

  Mukavaa kuitenkin oli ja saas nähdä miten tänään jaksetaan sama uudelleen! :)

  VastaaPoista