keskiviikko 28. elokuuta 2013

Syitä hymyyn ja käärme

Tiistai oli täynnä tapahtumia. Iltapäivälenkillä oli hiuskarvan varassa se, ettei Romeota pistänyt käärme. :( Paimenet juoksivat kyyn yli, ennen kuin ehdin kunnolla huomata käärmettä ja Romeon etutassu lähes hipaisi käärmeen päätä. Säikähdyksellä kuitenkin selvittiin, eikä käärme purrut kun sen päälle ei astuttu, vaikka hyvin lähellä oli.

Päivän paras juttu oli, että uskaltauduin viimeinkin kysymään naapuritalon isännältä läheistä peltoa jälkikäyttöön ja sain siihen luvan! Juhuu! Nyt on ihan mielettömän hyvä jälkipaikka ja ihan meidän talon vieressä. :)

***
Ennen ohjattuja agitreenejä tottista Killerillä. Myylle perusasentoon tuloja ja seuraamista. Myy tuli hienosti sivulle, eikä käsiapua enää juuri tarvitse. Seuraaminen sujui hienosti. Tempo tekemisessä oltava Myylle melko nopea, jotta turhautumista ei tule, eikä sen myötä myöskään ääntelyä. Maahanmeno ei edelleenkään kovin kummoinen... se vauhti. Olen ottanut maahanmenoa iltaruoan kanssa ja menee se, mutta ei niin vauhdikkaasti kun voisi mennä.

Romeon kanssa muutamia liikkeelle lähtöjä. Eipä mitään huomautettavaa. Hyvin teki.

***
Tiistaina alkoi myös ohjatut agit. Eka kerta oli varattu toisiimme tutustumiseen ja lähtötason selvittelyyn. Kouluttajana toimii Tiina ja täytyy sanoa, että kivalla otteella hän ryhmän vedon aloitti. On mukava olla ryhmässä, johon kouluttaja on todella paneutunut ja tehnyt myös töitä asioiden eteen. Tiina tuntee Romeon ja minut entuudestaan ja tietää myös meidän ongelmakohdat varsin hyvin, joten odotan jaksolta paljon.

Tiina pisti meidät miettimään mm. sitä, miltä tuntuu ja mikä hyöty on siitä, kun on lämmitellyt koiran lisäksi myös omat lihaksensa ennen omaa kisasuoritusta. "Jouduimme" tekemään vähän lämmittelytreeniä ja siirtymään ehkä jopa aavistuksen oman mukavuusalueen ulkopuolelle... Meillä oli mm. viestijuoksua, erilaisia juokstekniikoita hallia kiertäen, hyppyjä jne. Kyllähän se aika usein näin on, että koiran lämmittelee kisasuoritukseen, mutta itsensä sitä unohtaa...

Ratatreeniä tullaan tekemään ilmeisen paljon jakson aikana ja tämähän sopii meille. Jonkin verran tehdään myös hyppytekniikkaa, jota pidän erittäin tärkeänä agikoirille, joten tyytyväisin mielin jaksoa aloitellaan.

***
Keskiviikkona jälkeä (jälki nro 9) pellolla. Pellon toisessa päässä on ok-talo, jossa lapset leikkivät pihalla melko kovaäänisesti ja jossain vaiheessa talon koirakin alkoi haukkua meitä. Onneksi nämä häiriöt eivät vaikuttaneet Myyn jäljestämiseen haittaavasti, vaan pentu keskittyi jälkeen loppua lukuunottamatta. Seuraavan kerran teen jäljen pellon toiseen laitaan, jossa häiriötä ei ole.

Jälki oli vajaa 100 metriä. Alku pientä pyörimistä, sitten erittäin hyvää ja suoraa jäljestämistä lähes jäljen loppuun saakka. Vähän ennen jäljen loppua (muutama metri) Myy lopetti jostain syytä jäljestämisen ja istahti ihmettelemään ja loppu olikin vähän säätämistä... Liotettu ruokanappula alkaa tökkiä? Toinen mahdollinen syy voi olla liian pitkä jälki? Toisaalta Myy teki viime kerralla erittäin hyvin pidemmänkin jäljen. Seuraavalla jäljellä tulevat mukaan lihapullat/nakit ja ehkä voisi olla myös aavistuksen lyhyempi jälki. Joka tapauksessa niin paljon hyvää jäljestämisessä oli, että ihan iloinen tästä. :)

Elämä on...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti