perjantai 12. heinäkuuta 2013

Treenataan vaan sillon kun mua huvittaa

Reenilöt sen kun jatkuvat. Romeon kanssa on tehty liikkeelle lähtöjä narupallon kanssa ja etsitty kivaa virettä yhteiseen tekemiseen. Sehän löytyy kyllä kun pallo tai wubba on kainalossa... Kokeesta ei tule ihan helppo, veikkaisin...

Noutoa ja luovutuksia tehty Myyn kanssa eri esineillä. Naksuttelen luovutuksesta ja kriteerinä käteen tuonti. Hyvin Myy tuo ja putoamiset ovat yhä harvinaisempia. Ns. kivat esineet tuodaan yhtään epäröimättä (irtorullia, lussulehmä, patukat, pallo, käpyjä, halkoja (?) ) kun taas esimerkiksi nenäliinapakettiin Myy ei mielellään koske, haistelee sitä kyllä kiinnostuneena... Kuolleet esineet myös menettävät helposti Myyn mielenkiinnon.

***

Tänään tokoa Killerillä holskuporukassa. Paikalla olivat Sini ja Ruka, sekä Sari ja Carma. Ei ole tapana kommentoida toisten koirakoiden tekemisiä, mutta nyt täytyy tehdä poikkeus. Olipa nimittäin kiva katsella pitkästä aikaa Sinin ja Rukan tekemistä. Rukan seuraaminen ja paikallaolo näyttivät kyllä erittäin hyvältä. Sini on tehnyt hienoa työtä Rukan kanssa, kun muistaa varsinkin sen miten vilkas ja positiivisella tavalla hyvin eloisa koira on kyseessä... vaikka kuinka mietin, niin en taida vielä olla koskaan nähnyt yhdeltäkään holskulta noin iloista, hyvää seuraamista ja kontaktia, kuin mitä Rukalla oli tänään. Parasta tosiaan tuo suuri ilo, joka niin selvänä välittyi koirasta. Tuolta tekemisen pitäisi näyttää parhaimmillaan!

Sinin mukaan Ruka tykkää seurata. Jäin oikein miettimään kotimatkalla noita Sinin sanoja "Treenataan nykyisin vaan sillon kun mua huvittaa..."  ja näinhän se pitäisi aina ollakin. Ei niin, että tänään on sovittu treenipäivä ja tänään treenataan.

Tokossa tehtiin ensin porukalla paikkamakuu. Carma keskellä ja poitsut Ruka ja Romeo molemmin puolin. Ihan hienosti kaikki holskut paikkamakuun suorittivat. Romeo valahti taas jossain vaiheessa lonkalle, joten taitaa olla taas jonkin asteisia jumeja, kun maassaolo on noin vaikeaa...

Romeon kanssa otin muutamia liikkeelle lähtöjä, lyhyttä seuraamista, maahanmenoja, jäävistä seisominen ja tehtiin myös yksi luoksetulon stoppi. Sarilla oli uusi ja hieno tokoeste mukana, joten piti sitäkin sitten kerran kokeilla. :D Tekeminen ihan semmosta perusromeota. Ei tuo innosta hihkuen tokoa tee, mutta teknisesti kuitenkin ihan hyvää osaamista.

Myyn kanssa seuraamista, istumista + siitä luoksetuloa, maahanmenoja ja seisomista. Innokas ja yritteliäs kuten aina. :) Ihmiset sitä kiinnostavat kovasti, joten luoksepäästävyys tokossa tulee olemaan varmaan meille SE juttu. Ei kukaan voi tykätä noin paljoa kaikista ihmisistä... :D Tiedän mitä Nina (kasvattaja) tarkoitti, kun sanoi, että Myyn nimi tulee siitä, kun se vaan rakastaa niin kovasti kaikkia...



Ennen treenien alkua kävin vielä hallilla tekemässä Romeon kanssa keinua ja keppejä ja tokoestettä. Noissa ei sinällään mitään huomautettavaa. Keinulle mukavan  maltilla, joka parempi kuin rynnimällä. Erottaa keinun puomista. Wuballa palkkaus ja muutenkin pidettiin hauskaa tyhjässä hallissa riehumalla. :)

Kepit vasemmalta ohjatessa hyvin, oikalta ohjatessa tuli 10 välistä pois... Täytynee laittaa ohjurit loppuun vielä joku kerta, niin saa tuota varmuutta. Otin muutaman  kerran molemmilta puolin ohjaukset ja saatiin onnistumiset kummallekin puolelle, joihin lopetin.

Kiva päivä taas takana. :)

1 kommentti:

  1. Taisin punastua kun luin tätä tekstiä. :D Kiitos kehuista ja treeniseurasta! :) Huonona päivänä täytyy tulla lukemaan tää uudestaan. :)

    VastaaPoista