keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Jälkeä ja vepeä


Keskiviikko oli mukava monitoimipäivä harrastusten suhteen. Tupattiin kaikki koirat autoon iltapäivällä ja ajettiin Muurameen, käyden vielä sitä ennen pyörähtämässä kotona ja katsomassa miten remppa edistyy. Moore kävi ensimmäistä kertaa yli kuukauteen kotona ja seisoi kovin hämmentyneen näköisnä olohuoneessa, jossa oli nyt hiekkalattia, ympärillä pelkät seinät ja lattialla huristimet, joista puhalsi ilmaa Mooren partaan...

No, aika karulta tuolla tosiaan näytti, joten oli kiva lähteä pois. Talon kuivatus on parhaillaan menossa, jonka jälkeen tehdään vielä uudet kosteusmittaukset ja sen mukaan alkavat sitten tarvittavat jatkotoimenpiteet.

Anna teki Myylle jäljen (jälki nro 3), joka ajettiin heti teon jälkeen. Oli puhetta, että käyttäisin ajaessa Romeon vanhoja valjaita pannan sijaan, joita joo, oli kyllä joskus soviteltukin, mutta... :( Köyhä on köyhä, eikä osta uusia valjaita ennen kuin on ihan pakko ja odottaa tietenkin sitkeästi, että koira kasvaa täyteen kokoonsa ennen sitä ja ja ja....

Kaikki ei sitten mennyt ihan niinku Strömsössä... valjaat alkoivat kammeta Myytä hassusti vinoon ja hups, koira tupsahti valjaista kokonaan ulos. No, ei auttanut kun antaa koiran jäljestää loppu jälki valjaitta kun niitä kerran ei päällä enää ollut. Hyvin Myy jaksoi vielä jälkeen keskittyä, vaikka vapaana menikin. Olipa ihan hyvä, ettei jälkeä tällä kertaa ainakaan videoitu... ;)

Jäljestys sinällään oli ihan hyvä. Myyn kuono pysyi hyvin maassa ja koko ajan se työskenteli kovasti. Rutiinia vaan, niin homma alkaa näyttämään hyvältä. :)

Huomenna on tarkoitus tehdä uusi jälki ja josko nyt oisi paremmat vermeetkin päällä...

Myyn jäljen jälkeen vaihdettiin paikkaa ja käytiin seuraamassa Oona-tervun jälki, jonka Hannu teki sillä aikaa kun ajettiin Myyn jälkeä. Oonan jälki kuudella kepillä tehtiin "meidän" tuttuihin mejämaastoihin. Hienosti Oona jäljen selvitti ja hyvin tarkkaa työtä teki. Jännää sinällään, ettei metsäjälki eroa ajotavaltaan oikeastaan juuri yhtään mejästä, vaan koiran työskentely näyttää hyvin samankaltaiselta.

***
Jälkien ajon jälkeen ajeltiin Muuramen rantaan vepetreeneihin. Ennen treenien alkua Laku ja Moore flirttaili taas keskenään ja Moore nautti taas niin kovasti naisseurasta...



Romeo ja Myy uivat ensin kahdestaan ja homman idea oli se, että Romeo haki uiden patukan ja Myy varasti sen sitten siltä rannassa...

Romeokin pääsi polskimaan :)


Venettä ei tänään treeneihin poikkeuksellisesti saatu, koska toisella ohjaajalla oli aikatauluongelmia työkuvioidensa vuoksi, joten treeneissä tehtiin tänään hukkuvan pelastusta ja esineen vientiä. 

Hauskaa touhua. Myykin pääsi heti tositoimiin ja pentu selviytyi hommasta hienosti. Ensin oli esineen vientiä, eli meidän tapauksessa se oli esineen tuontia. Annalla oli esine, jonka Myy otti Annalta ja toi minulle. Muutamia oikein hyviä käteen tuonteja ja muutamia pudotuksia ennen aikojaan.

Vedestä hukkuvalta Myy haki useita kertoja patukkaa. Kerta kerralta se meni yhä varmemmin ja syvemmälle veteen. Patukan toi hienosti joka kerta käteen asti. Oli niin hieno pieni. Vepe (-kin) voisi hyvinkin olla Myyn laji. Tosin vedessä hukkuvan osa ei innostanut tämmöistä vilukinttua kuin minä.... Paleli jo pelkästään hukkuvaa katsellessa.

Oona menossa järveen :)

Treenien ja päivän jälkeen kotona olikin sitten hyvin väsy pikku pelki.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti