sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Romeolle kymppi, ohjaajalle vitonen...

Saviolle saatiin tänään järkättyä hakutreenit, vaikka suurta porukkaa ei paikalla ollut. Romeo edusti ainoana holskuja ja muina osallistujina olivat Tohti-aussie ja tervut Oona ja Myy. Moore oli myös mukana. Tällä kertaa tosin vaan tamppaamassa aluetta ja kerjäämässä Annalta herkkuja...

Romeo risteili neljän maalimiehen verran. Tuulen puolella olevat olivat kunnolla piilossa, koska tämä puoli oli koiralle helpompi. Toisella puolella olijat olivat vähän näkyvillä...  En tiedä mitä holskun päässä liikkui, mutta melkoista kaahottamista ja juoksua oli, eikä suorista pistoista ollut tietoakaan. Ei kyllä hallinnastakaan... Romeo on siitä haastellinen koira viedä, että jos keskilinjalla joutuu säätämään hallinnan kanssa, se pudottaa koiralta innon ja homma ns. lässähtää siihen. Romeo kun tykkäisi enemmän omaehtoisesta toiminnasta. Parasta olisi Romeon innon kannalta, saada koira mahdollisimman suoraan keskilinjan yli seuraavalle maalimiehelle, ilman keskilinjalla säätämistä.


Hyvää oli, että Romeo meni kaikille piilolle innokkaasti ja leikki wuballa maalimiesten kanssa. Haun suhteenhan Romeolla ei mitään tavoitteita ole, joten pääasia on, että sillä on mukavaa. :)

Tuulta oli jonkin verran, joten Myylle kummalllakin kierroksella tuulitreenejä. Vein Myyn hihnassa niin pitkälle kunnes sai maalimiehestä hajun, jonka jälkeen pentu irti. Ekalla kierroksella luin koiraa väärin, päästin irti liian aikaisin, jolloin oli vähän epämääräistä pyörimistä alueella, ennen kuin löysi...


Maalimiehellä luopumista, eli purkista palkka kun menee maahan. Myy menee hyvin kyllä maahan, mutta nousee ylös kun saa luvan syödä. :) Voisi pitää jatkossa kriteerinä, että myös pysyisi syödessä maassa.

Oli puhetta, että jos (.. ja kun) Myy rynnii innoissaan eteenpäin, että kannattaa pysäyttää koira, jotta keskittyy paremmin.

Toisella kierroksella Myyn molemmat lähetykset onnistuivat ihan nappiin ja Myyllekin homma tuntui auenneen oikein kunnolla. Valitettavasti luultu ampiaisen pisto keskeytti tässä kohtaa Myyn treenit. Tarkempi tarkastelu kuitenkin osoitti, ettei pisto ollut ampiaisen, koska Myy ei aristellut mitään kohtaa tai mikään paikka turvonnut. Joku sitä ikävästi tökkäsi, mutta onneksi selvisi siitä nopeasti.

***

Illalla ajelin vielä paimenten kanssa hallille. Romeolla siellä ohjatut agit ja Myylle oli tarkoitus ottaa hallissa tottista.

Noh... :/ Romeo kulki kauniisti nahkahihnassa lämmittelylenkin, kuten se yleensä tekeekin, kun taas Myy veti hihnassa kunnon etunojassa, lähes maha maata viistäen ja puuskuttaen kuin keuhkotautinen... :( saatiin ainakin muutama säälivä katse osaksemme tästä syystä. Tietää nyt varsinkin siis asuvansa maalla ja pitäneensä koiria hyvinkin pellossa. Hihnakäyttäytyminen olisi yksi asia mihin pitäisi OIKEASTI alkaa joskus panostamaan.

MUTTA. Nyt tulee sitten ne kuuluisat selittelyt. ;) Kun koiria on kolme ja ne lenkkeilevät usein laumana, sitä jotenkin kummasti laiskistuu tässä asiassa. Kysyinkin isännältä tässä yksi päivä, että huomaatko Moore ei muuten enää vedä? Moore täyttää marraskuussa seitsemän ja on vetänyt aina...

Tältä näyttää nykyään meidän lenkit, joten... :(


... ja sitten tuo otsikko, josta päästään sujuvasti illan agitreeneihin. Kaisan tekemä rata oli taas melko haastava. Ei saatu ratapiirrosta etukäteen, joten kuvaa ei radasta valitettavasti ole, enkä jaksa alkaa sitä tähän muistelemaan ja rustailemaan.

Aikaa oli reilu viisi minuuttia tutustua rataan. Kaisa ei ohjeistanut tällä kertaa meitä etukäteen mitenkään, vaan antoi vapaat kädet mennä miten halusi. Suunnittelin pakkovalssit kolmannelle ja neljännelle esteelle, sitten muutamat takaakierrot ja loppuun vielä persjätöt ja näillä mentiin. Sinällään ohjauskuviot olivat kuuleman mukaan hyvin valitut ja sopivat hyvin Romeolle, joten ehkä jotain on opittukin tässä matkan varrella.

Radalla oli paljon takaakiertoja ja vaikeita kulmia. mm. kepeille vienti oli vähän haastavaa. Romeo suoritti kepit osana rataa pari kertaa virheettömästi, kunhan sen muisti viedä aina ihan kunnolla loppuun asti. Loppuun vienti aiheutti itselle kiirettä, mutta jos tuon jätti tekemättä, keppejen toiseksi viimeinen väli tuotti ongelmaa.

Persjättö oli pirun vaikea tehdä tänään, vaikka ohjauksena tykkään siitä kovasti. Jotenkin pitää vaan luottaa koiraan ja juosta lujaa. Tätä hinkattiin tänään.

Jälleen kerran... Romeo oli hyvä. Lentävillä lähdöillä ja hyvällä tsempillä sen menee radalla lujaa ja pelastaa kovasti omia virheitäni. Kaisan yhteenveto oli tämän päivän treeneistä ihan ansaitusti: Romeolle 10, ohjaajalle vitonen... : p

Mölliryhmä loppuu elokuun lopussa, jonka jälkeen uusille jaksoille alkaa taas haut. Kilpaileviin emme hae, koska en ole valmis vielä. Romeo olisi kyllä, mutta mölleissä on tullut niin valtavasti uutta ja hyvää asiaa, että tahdon kerrata vielä tämän kurssin ja saada omaan ohjaamiseen enemmän varmuutta ja osaamista.

Mölliryhmään olen ollut todella tyytyväinen ja koulutus on ollut ihan huippua. Varsinkin Kaisan treenit ovat olleet kyllä ihan mahtavia. Kaisa opettaa hyvin ja näkee heti koirakoista missä he tarvitsevat apua ja tukea. Hyviä keinoja on varastossa vaikka kuinka. Meillä ei siis mitään kiirettä edetä ja kisata voidaan kuitenkin niin halutessa, vaikka heti. Laura on kanssa vähän lupaillut juosta Romeon kanssa jonkun kisan, joten se olisi kyllä hienoa.

***

Ennen ohjattuja otin Romeon kanssa muutaman kerran tokoestettä, sekä tein keinua ja keppejä. Tokoestettä paulauttelin lähinnä Romeon mieliin, kun ei olla sitä pitkään aikaan tehty. Hyvinhän tuo tuon muisti. :)

Keinu suoritettiin muutaman kerran tosi reippaasti. Ei jääty yhtään ihmettelemään tai varmistelemaan, että osaatko nyt varmasti ja tosi hienostihan se sitten myös meni. :)

Kepit myös olivat hyvät.

***
Myyn kanssa Romeon treenejen jälkeen seuraamista, perusasentoa, paikalla oloa ja maahanmenoja. Pentunen teki hyvin ja keskittyi taas hienosti muista treenajista välittämättä. Onneksi se ei ole tässä asiassa ainakaan yhtään maalaistunut. ;D

Paikalla olo sujuu Myyltä hyvin  ja kestoa on saatu siihen jo hyvin. Voin jättää Myyn jo useiden metrien päähän istumaan, sen nousematta tai lähtemättä perään. Myy istuu paikallaan hyvin varman ja keskittyneen oloisena. Paikalla oloon yhdistin tänään myös luoksetulon. Tuli vauhdikkaasti ja hyvin suoraan eteen. Hieno pieni.

Muutkin tehdyt asiat sujuivat, joten oikein tyytyväinen päivän treeneihin.

Keskiviikkona on tarkoitus tehdä pennulle jälki, jonka jälkeen lähdetään vielä Myyn kanssa tutustumaan VEPE-treeneihin. Hauskaa siis tiedossa. :)

Tuleva vepeilijä (?) jahtaa tässä päiväkorentoja ja vesikirppuja :D 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti