maanantai 10. kesäkuuta 2013

Hyvän mielen treenit!

Sunnuntaina lähdettiin maalta kaupunkiin paimenten kanssa. Suuntana siis Jatin halli, jossa ohjatut agitreenit ja omat tokottelut. Moore jäi suuren ja lihaisan luun kanssa kotiin, joten tyytyväinen sekin taisi olla. Mentiin jo hyvissä ajoin ennen ohjattuja treenejä, jotta oli aikaa touhuta molemman koiran kanssa.

Ensin Myyn kanssa tottista; perusasentoa, seuraamista, maahanmenoa ja paikalla oloa. Pentu oli kovasti innoissaan yhdessä tekemisestä, eikä hallin äänet ja ihmiset sitä häirinneet, vaikka viime päivinä se ei ole vieraita juuri nähnytkään. Kiva oli sen kanssa taas tehdä ja paikallaolokin onnistuu jo hienosti lyhyellä matkalla. Ekaa kertaa tehtiin myös putkea, jonne Myy pujahti pienellä houkuttelulla. :)

Tässä videokoostetta Mymmelin touhuista: (Lumialla kuvattu, joten kuvanlaatu huono)



Seuraavaksi sitten Romeon kanssa keppejä ja keinua. Kepit rytmikkäästi ja hyvällä vauhdilla aina loppuun asti. Keinu meni myös hienosti, vaikka tyynykään ei ollut pehmentämässä töhmähdystä. Selvästi pieni tauko agista on taas hauduttanut asioita koiran päässä ja hyvin se nuo osaa. Oma korvien väli pitää vaan saada kuntoon siltä osin, ettei koko aikaa tarvii arpoo, osaako se muka vai ei...

***

Ohjatuissa meillä oli rata, jossa oli muutamia tosi kinkkisiä ohjauskuvioita. Helpompikin tapa olisi ollut viedä, mutta Kaisa ehdotti käytettäväksi vähän eri kuviota, kun sitä tuttua ja turvallista. Kuvaa radasta ei nyt ole, enkä jaksa sitä niin tarkkaan alkaa muistelemaan. Vaikea selittää, joten en edes yritä. : P Joka tapuksessa pointti kuitenkin siinä, että en jotenkin uskonut selviäväni tuosta ohjaustavasta mitenkään. Kaisa sanoi, että ei kiirettä ja kun kerran olin viimeinen koirakko, sainkin sitten erittäin hyvää yksityisopetusta lähes kädestä pitäen. Tein useita kertoja kuivaharjoitellen ohjauskuvion ilman koiraa ja vasta kun tämä sujui hyvin, otin koiran mukaan ja menihän se sitten yhtä hyvin koirankin kanssa! Tuli kyllä niin voittajafiilis tämän jälkeen. Sitähän jumatsuikka ihan kehittyykin tässä lajissa!

Kaisa pyysi saada kokeilla ohjausta Romeon kanssa. Heti tuli ensimmäisenä mieleen, että eihän Romeo lähde vieraan ohjattavaksi, ei tietenkään, sehän on se herkkis... ;) mutta mitä vielä. Romeo lähti yhtään epäröimättä Kaisan mukaan ja teki tosi innoissaan töitä hänelle. Hyvällä vireellä ja vauhdikkaasti. Romeo varmaan nautti kun sai osaavan SM-tason kartturin ohjaajakseen minun tilaan. Kiva oli katsoa sivusta omaa koiraa osaavissa käsissä ja nähdä miten paljon se kuitenkin on minun kanssa agista oppinut. :) Voi kun olisikin tuo Kaisan hiento taito vielä viedä koiraa radalla.

Selvää on, että koira on taitavampi ja osaavampi koira kuin mitä olen luullut ja se lukee erittäin hyvin ohjausta, eikä juuri virheitä tee. Toinen asia on, mistä joskus on puhuttu on tuo Romeon vauhti. Kaisan mukaan se suhteuttaa paljon vauhtia minun mukaan (eli hidastaa, koska olen hidas) kun yrittää pysyä mukana ohjauksessa. Ois kyllä muuten niin hienoa, jos tuolle saisi joskus lainakartturin jonnekin kisaan... Kuka haluu?? :D

Kaisa antoi muutenkin taas hyviä vinkkejä mm. omaan sijoittumiseen radalla ja sanoi, ettei Romeo esimerkiksi mene väärään putkeen, jos olen itse sijoittunut radalla oikein ja annan koiralle hyvän tilan mennä oikeeseen putkeen. Kyllä oli taas hyvät treenit kaikkinensa. Myyn kanssa tehtiin vielä toinenkin tottissetti ja pentuhan teki ihan yhtä täysillä kuin ekankin. :) Se on kyllä kerrassaan niin upea tyttö!

4 kommenttia:

  1. Minä voin käydä sen kaa juoksee parit radat! :) Mutta en todellakaan ole mikään sm-tason ohjaaja sitten :D :D

    VastaaPoista
  2. Ilosta hihkuen kelpuuttaisin sut Laura tuota viemään! :) Pitäisi varmaan tavata treenien merkeissä jossain, niin saisit vähän tuntumaa tuohon. Heinäkuussa mulla on loma, joten viimeistään sillon mulla olisi paljon AIKAA! :)

    VastaaPoista
  3. Mulle sanottiin viimeksi, että koira on todella taitava! Mutta ei sekään ihmeisiin tai ajatusten lukuun pysty, vaikka todella paljon pelasteleekin. Kun ohjaus on taas sekavaa niin se on sekavaa... Onneksi Omppa ei koskaan sano, että en mä enää viitti sun kanssa jauhaa :D

    Anna

    VastaaPoista
  4. Joo, kokeillaan ilman muuta joskus! :D

    VastaaPoista