sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Viikon treenikooste

Torstaina oli kisaryhmän treenit. Myyn kanssa pentuhömppää ja Romeon kanssa vireen nostoa.

Romeolla eka setti leikkiä ja kun leikki hyvin ja innokkaasti niin sitten autoon. Seuraavaksi niin, että hetsasin pallolla, pallo kainaloon ja odoteltiin, että tarjoaisi jotain... sitä saatiinkin sitten odotella tovi jos toinenkin. Lopulta alkoi tarjota maahanmenoa, josta kehut. Kovalla työllä ja hetsauksella mottori alkoi pikku hiljaa käynnistyä, vaikka ei ihan täysillä vielä käynytkään. Anna oli sitä mieltä, että "heitä ne nakit v****n"... : - p, eli että lelua, lelua...

Sunnuntaina Saviolla holskuporukan hakutreenit. Nyt oltiin eri alueella kuin viime kerralla. Porukkaa oli ihan kivasti paikalla vesisateesta huolimatta. Holskuista mukana peräti viisi pitkätukkaa (Ruka, Rio, Pinja, Tara ja Romeo) ja lyhytkarvoista Älli.... sekalaista seurakuntaa edustivat Tohti-aussie ja Myy.

Romeolle hain motivaatiota ja intoa lajiin talven jälkeen, joten tehtiin risteilyä kuudella ukolla. Romeo olikin tästä kovasti innoissaan ja juoksi tosi kovaa, mutta mukavan hallitusti. Pistot pysyivät suorina, eikä homma mennyt liikaa kaahottamiseksi. Vauhti ei kuitenkaan hyytynyt missään vaiheessa. Näytti kyllä erittäin kivalta Romeon tekeminen, eikä kuseskeluunkaan jäänyt nyt aikaa... Viimeisellä ukolla oli wubba-palkkana. Leikki hyvin ja tarjoili wubbaa kaikille muillekin leikitettäväksi. Toista kierrosta en sitten ottanut, kun eka meni toivotunlaisesti. Mitä sitä hinkkaamaan kun homma näyttää hyvältä ja koira tykkää. :)

Myyn kanssa ekalla kierroksella tuulitreenejä. Otin koiran autosta hihnalla, enkä päästänyt sitä pusuttelemaan vielä tässä vaiheessa ketään ja kielsin myös treenikavereita palluttamasta sitä ennen treenejä. Ihan hyvin tämä toimi, koska näin ensikontakti Myyn mielestä vastustamattoman ihaniin ihmisiin tuli vasta etsinnän tuloksena, eli samalla myös hyvänä palkkana Myylle.

Myy näki maalimiehen lähdön, sitten ukko piiloutui ja laskin koiran perään. Näitä tehtiin kolmella ukolla. Kaksi ekaa vähän hapuilevaa etsintää, mutta sitten selvästi jokin lamppu syttyi ja pentu paineli piilolle suoraviivaisesti ja lujaa.


Toisella kierroksella Myy näki keskilinjalta maalimiehen poistumisen metsään. Ukot valmiina piilossa. Pennulle idea oli jo tässä vaiheessa varsin selvä. Se huusi ja veti innosta katoavan ukon perään. :) Koko matkan keskilinjaa kuljettaessa, ajatus ukosta näytti säilyvän hyvin pennun mielessä. Sillä oli koko ajan kova into metsään. Heti kun irrotin otteen pannasta, Myy lähti lujaa ja sukelsi reippaasti tiheikköön. Mammaa ei tullut missään vaiheessa ikävä, vaikka metsä oli hyvin peitteinen. :) Maalimiehen mukaan oli tullut lujaa piilolle, mennyt vauhdilla vähän ohi ja sitten nenulla paikallistanut piilon. Ryteikkö ei ollut myöskään pennun vauhtia hidastanut, vaan se oli tullut aina sen pahimman läpi... kuinkas muutenkaan. :p

Erittäin hyvät treenit siis molemmilta koirilta! Hienoa oli nähdä, kuinka Myy oivalsi tänään homman idean ja kuinka sillä selvästi syttyi intohimo etsimiseen. Myystä oli hauskaa etsiä metsään piiloutuneita ihmisiä! Jotenkin tuli kyllä sellainen kutina, että taitaa olla haku ainakin yksi Myyn lajeista. Tästä on hyvä jatkaa treenejä.

Illalla Romeon agit. Rata näytti tältä:


Aika paljon tulee Romeota mollattua, joten pakko hehkuttaa välillä kunnolla kun kerran siihen aihetta on. Tänään Romeo oli taas aivan loistava agitreeneissä! Kaisa-koutsi sanoi, että Romeolla lähtee moottori siinä vaiheessa vasta kunnolla käyntiin kun minäkin alan juosta kovaa. Se tykkää tehdä rataa ja varsinkin siitä, että se saa paukuttaa menemään ihan kunnolla... kyllä siitä vähintäänkin kisakoiran saisi, jos ohjaaja vaan osaa...

Romeo meni siis lujaa, mutta koko radan hyvin kuunnellen! 2:esteellä pakkovalssi (hyvä), 6:lla saksalainen (tämäkin onnistui!) ja 9:n jälkeen valssi A.lle. A:lta kontaktilta sivuaskeleita ja peruutus josta kääntö 11:sta. (tämä vähän yllättäinkin radan vaikein kohta).

Agility on kyllä mukava laji. Ihan hirveän hyvät fiilikset molemmista sunnuntaitreeneistä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti