lauantai 20. huhtikuuta 2013

Pieksämäki 20.4

Nyt on kotiuduttu Pieksämäeltä tokokokeesta. Myyltä leikattiin eilen kulmahammas ja pieni on ollut levoton koko viime yön, joten lähes nukkumatta lähdettiin aamulla kohti Pieksämäkeä. Koe ei mennyt hyvin, mutta en missään tapauksessa ole ihan niin huonolla fiiliksellä, kuin mitä tulokseen nähden voisi olla. Romeo ei ollut läheskään niin huono, kuin mitä etukäteen oletin sen olevan viime aikaisten treenien perusteella. Tämän päivän tokokoe oli ehdottomasti meidän tähän astisista tokokokeista haastavin. Tuomarillakin (Mauri Pehkonen) näytti olevan varsin tiukka linja ja esim. ihan huippu hienolla riisenin seuraamisellakin napsahti vaan 8, joten mikään 10-automaatti Pehkonen ei todellakaan ollut. Joka tapauksessa ihan selkeä ja hyvä tuomarilinja. Alokkaita ei tänään armahdettu. :)

Päivä oli erittäin tuulinen ja koepaikalla selvisikin, että alokasluokka onkin ulkona hallin pihassa, eli vilskettä riitti alokkaille, kun vielä samaan aikaan hallin sisällä alkoi EVL-luokka. Ryhmät aloittivat samaan aikaan. Alokoirat tekivät koetta pihassa kun hallista kirmasti peräjälkeen innokkaita EVL:n koiria ohjaajinen pallojansa rekuilleen heitelleen ja ilosta hihkuen... Ei siinä sinällään mitään, mutta häiriö näille kokemattomille alokoirille oli kyllä varsin haastava ja aiheutti kovasti säpinää mm. paikkamakuurivissä. Muistaakseni kokeesta tuli ainoastaan 2-ykköstulosta. Nähtäväksi sitten jää vieläkö jatkossa järjestetään samaan aikaa Pieksämäellä kisoja hallissa ja hallin pihassa. Ainakaan tulokset eivät siihen luulisi järjestäjiä innostavan....

Kaikki paikkamakuut olivat siis levottomia ja vain muutama koira jaksoi olla paikalla koko tarvittavan ajan. Tuomari sanoi kokeen jälkeen kokeen huonon tulostason johtuvan vaativista olosuhteista toisen ryhmän ja kovan tuulen takia. Liikkurin käskyä ei meinannut aina edes kuulla ja kiire Einoon jo tottuneelle, naisliikkuri oli ihan liian hidas.... mutta selittelyt sikseen ja tässä meidän rivi:

Luoksepäästävyys 7 -Viereinen koira haukkua paukutti taukoamatta, joten Romeo matalasti murisi tälle ja tuomari luuli, että Romeo murisee hänelle... harmittavat - 3 p. tästä.

Paikalla makaaminen 10 .- Vieruskaverit levottomia ja kummaltakin puolelta koirat lähtivät omistajiensa luo. Lopulta riviin jäi vaan kaksi koiraa, jotka selvisivät täyden ajan ja toinen näistä oli Romeo. :) Tosi hyvä mieli tästä. Aavistuksen Romeo näytti hämmentyneeltä kun kaverit lähtivät vauhdikkaasti viereltä, mutta onneksi juuri näitä tilanteita oltiin aiemmin treenattu. 

Seuraaminen kytkettynä 7 - Romeo venyi tässä viime aikaiseen nähden hienosti, eikä ollut ollenkaan hullumpaa tekemistä. Oma huono kävely varmaan sai seuraamisen näyttämään surkeammalta kuin mitä se oli.

Seuraaminen taluttimetta 8 - Hyvä liikkeelle lähtö, ekalle kulmalle hyvin, mutta sitten alkoi jäädä aavistuksen jälkeen ja alkoi laahata aavistuksen perässä. Ei mielestäni kuitenkaan kovin pahasti.

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 5 - ei noussut ekalla perusasentoon, jolloin uusi käsky ja oisko häitäpäissäni ollut jopa käsiapuakin.... No, olisin voinut rauhassa odottaa ennen toista käskyä, koska olisi voinut nousta ilman sitä, mutta tätä se jännittäminen teettää. Hyi minua.

Luoksetulo 8 - Romeo tuli LAUKALLA ja suoraan kauniisti sivulle. Mistä ihmeestä lähti kaksi pistettä?! Ei hajuakaan. Olisin odottanut tästä ehdottomasti kymppiä.

Seisominen seuraamisen yhteydessä 0 - Romeo ennakoi liikkeen ja seisoi ennen käskyä....  pöh (osaa selvästi kaavion ulkoa) joten tämä koiran piikkiin.

Estehyppy 8 - pidin pannasta kiinni, mitä en ole koskaan aiemmin kokeissa tehnyt, syystä, että tokoeste oli hyvin levottomalla paikalla, jotta ei vahingossakaan hyppää ennen käskyä.

Kokonaisvaikutus 7 - Tuomari toivoi muistaakseni vielä enemmän innokkuutta tekemiseen. :)

ALO3 136 p.

Nyt sitten hetken tuumailen, että oliko se tässä, Romeon kisakoiran ura, vai vieläkö me jatketaan... ;)

5 kommenttia:

  1. Mekin ollaan muistaakseni oltu samalla tuomarilla ja silloin ei ollut kovin yhteneväinen linja.. Muistatko mitä koiria oli ne ykkösen saaneet? Pääasia, että paikallamakuu onnistui noin hienosti ja liikkeetkin se oikeasti osaa, eli virehommia sitten vaan. Onko tästä kokeesta videota?

    VastaaPoista
  2. Mitä teit seisomisessa kun koira ennakoi? Siitähän saa vielä pisteitä jos saat sen mukaasi... ja muutenkin kuulostaa että ohjaaja ei ole täysillä luottanut koiraan ja keskittynyt tekemiseen, soosoo sinulle ;) Ettekä mitään lopeta!

    VastaaPoista
  3. No, en muista tarkkaan mitä tuossa liikkeestä seisomisessa sössin... jotain kuitenkin. Oma epävarmuus ja jännitys näkyi varmasti tekemisessä, eikä ainakaan pisteitä nostavasti. Koko ajan oli takaraivossa, ettei koirasta ole tässä kunnossa mihinkään, mutta onneksi hyvin mennyt paikkamakuu pelasti paljon ja se näkyikin heti seuraamista parantavana asiana. Eli kaikki kyllä lähtee sieltä omien korvien välistä. ;)

    Kata, näin jälkeenpäin ajatellen. Riisenin tosi kauniiseen seuraamiseen (myös muiden mielestä) verrattuna, Romeon sama seuraamispistemäärä ei ole kyllä millään tavalla vertailukelpoinen keskenään. Kokeesta ei ole videota.

    VastaaPoista
  4. Hyvä että paikkamakuu onnistui torstai sähläyksen jälkeen. Täsmällistä viretreeniä, älä nyt vielä kirvestä kaivoon heitä.

    Heli

    VastaaPoista
  5. ^ :D Romeo varmaan mietti: "mitäs näistä koirista, kun täällä ei oo muuta outoo porukkaa...

    VastaaPoista