sunnuntai 17. maaliskuuta 2013

Holskutreenit ja agit

Tänään oli holskujen Cittaritreenit ja ensimmäistä kertaa paikalla pyörähti myös pikku Myy. Myy taisikin olla myös yksi hyvä syy siihen, että tänään saatiin paikalle kivasti myös holskuporukkaa. :D  Pitkiksistä mukana olivat Ruka, Rio ja Romeo, sekä lyhkäsistä Kirsikka ja Carma. "Väärärotuisia" edustivat Tohti-aussie sekä Myy. :)

Myylle riittikin paljon ihmeteltävää kun joka puolella oli paljon vilskettä; autoja, ihmisiä, ohi ajava juna ja toisia koiria... Rauhassa pikkuinen uusia asioita ihmetteli ja kovasti teki mieli mennä katsomaan kaikkea lähempää. Samalla saatiin muutama luoksetuloharjoituskin tehtyä, kun piti yrittää saada Myy kiinnostumaan minusta enemmän kuin kaikesta ympärillä olevasta... ei ollenkaan niin helppo tehtävä. 

Romeon kanssa tein henkilöryhmää. Vähän oli vaisua ja laiskanpuoleista tekeminen ja varsinkin Carman omistajan ohittaminen nuuskimatta tuotti vaikeuksia ja muitakin ryhmäläisiä piti nuuhkia. "Käynnistysongelmien" jälkeen saatiin kuitenkin hyvääkin aikaiseksi, joten toivotaan, että homma sujuu viikon päästä kokeessa. Nyt on myös Carman lisäksi naapurinkin nartulla juoksut, joten kovin on vaikeata Romeolla nyt oikeisiin asioihin keskittyminen ja vielä nyt kun pentukin tuli... 

Illalla oli hallilla agitreenit ja aiheena tänään oli jaakotus. Tänään oli kahdesta kouluttajasta Kaisan vuoro kouluttaa ja hän oli nyt ensimmäistä kertaa kouluttamassa meitä. Tykkäsin kyllä tosi paljon hänen yksinkertaisesta ja selvästä opetustavastaan. Kaisan omiin saavutuksiin agissa kuuluu mm. SM-hopea ja hän kilpailee omien bortsujensa kanssa.

Radalla oli kolme eri pistettä ja näissä tehtiin harjoitukset niin, että kaikki koirat olivat kentällä samaan aikaan ja toinen koira heti valmiina suoritusvuoroon.

Ylimmässä harjoituksessa (kuva) A-este oli laitettu suoraan esteen taakse pelkästään häiröksi, joten tiesin, että Romeolla on tässä kohtaa suuria vaikeuksia, kun käännöksestä tulee jyrkkä ja vielä varsinkin kun se on ihan älytön A-hullu. :D Sanoinkin kouluttajalle jo etukäteen, ettei tämä tule sujumaan, koska en saa koiraa haltuun hypyn jälkeen ja että koira lukitsee jo putkesta A.n ja yrittää sinne. Sain ohjeeksi ottaa Romeon putkesta suoraan ensin leluun kiinni jo ennen hyppyä. Tässä leikitin ja kehuin sitä. Rintamasuunta oli koiraan päin sen tullessa putkesta ja pidin molemmilla käsillä lelusta kiinni, mutta niin, etten ollut kuitenkaan esteen ja juoksulinjan edessä. Kun tämä sujui useita kertoja hyvin, siihen liitettiin jaakotus ensin lelun kanssa ja sitten sama ilman sitä ja a vot! Ensimmäistä kertaa koira ei sinkoillut hallitsemattomasti A:lle, vaan sain sen tekemään hyvin tiukan kurvin ja vielä useita kertoja ennen A.ta. Vähänkö olinkin innoissani tästä! Toivoa siis vielä on. :) Tätä täytyy nyt harjoitella paljon, koska viimeisissä mölleissä oli paljon näitä jyrkän käännöksen ongelmia, eli joissa esteitä oli suoraan edessä ja rata kääntyi jyrkästi eri suuntaan. Pääsin pyörittämään Romeota este-putki-este-tyyppisesti ja näytti, ettei se edes huomannut edessä olevaa A-ta, vaan luki hyvin tarkkaan ohjausta, eli jotain tänään ihan selvästi opittiin.

Sama hommaa harjoiteltiin myös alimmassa harjoituksessa. (kuva) Nyt houkuttimena oli edessä oleva putken väärä pää ja tässä ohjaus tuli tehdä toiseen päähän putkea. Tähän tehtiin pieni vekki ja koiran näkökulmaan saatiin putken haluttu pää, eikä koira mennyt putken väärään päähän. Hyvin sujui tämäkin.

Muutenkin tuo jaakotus tuntuu ohjauksena varsin hyvältä ja aion ottaa sen ohjauskuvioihin mukaan jatkossakin. Jäi jotenkin tosi hyvä fiilis tämän päivän treeneistä ja varsinkin kun viimeisten möllejen jälkeen, olo on ollut jotenkin agin suhteen vaisu. Jyrkät kurvit ovat olleet Romeolle jo pitkään ongelma ja tänään saatiin hyvää apua juuri tähän asiaan. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti