lauantai 2. helmikuuta 2013

Kohti parempaa luovutusta

Rullan tuonti on nyt edistynyt hienosti kun otin sen joka iltaiseksi treeniksi. Toivottavasti myös pysyy tuommoisena jatkossakin ja saan sen siirrettyä yhtä hyvänä myös tuonne maastoon. Enää rulla ei putoa matkalla tai luovutuksen yhteydessä. Pää pysyy tuodessa koko ajan ylhäällä ja ote rullasta varsin hyvänä. Rulla tarjotaan käteen niin, että Romeo irrottaa otteen vasta kun rulla on hyvin mun kädessä. Toistoja tulee joka päivä säännöllisesti ruokailun yhteydessä ja mitään sinne päin suoritusta ei hyväksytä. Jos rulla putoaa, se viedään mitään sanomatta aina suoraan takaisin kepolle ja homma alkaa alusta. Jos se putoaa luovutuksen yhteydessä, sitä ei noukita maasta ja nosteta uudelleen käteen, vaan silloinkin homma alkaa alusta. Kriiteriä on nyt tiukennettu niin, että rulla on tarjottava hyvin käteen asti ja pidettävä siitä kiinni loppuun asti, jotta se ei pääse luovutuksessa tippumaan. Jos koira tarjoaa rullan huonosti, päästän tahallani rullan putoamaan, jotta R yrittää seuraavalla kerralla paremmin.

Palkkana iltaruoka, joka motivoi hyvin koiraa tekemään. Romeo on oppinut tällä tavoin varsin pian tuon hyvän luovutuksen. :) Kun tietää ihan varmasti, että koira kuitenkin osaa homman, niin miksipä siltä ei sitten voisi myös vaatia asioita, kun vaan katsella sen loputonta pelleilyä rullan kanssa? Ennen se tuntui ajattelevan, "mitä sitten jos rulla muutaman kerran tipahtaa. Ainahan sen voi nostaa ja tuoda uudelleen ja tää muuten lentääkin hyvin... " Vaatimalla sitä tekemään homman kunnolla alusta loppuun, se nyt selvästi tietää, ettei rullaa kannatakaan pudotella, koska palkka tulee vasta kun homma hoidetaan ilman yhtään mitään ylimääräistä härdelliä.

3 kommenttia:

 1. No nyt vaan oot tarkkana, ettet itse ala lipsua, niin ei se siitä mihinkään huonone :) Mä kiristäisin sääntöjä sen verta, että esim. kerran saa uuden haun kepolta, sen jälkeen se on game over ja ens kerralla uus yritys. Myös maastossa! (Mutta mun holsku onkin ihan paskajamassa että ehkä en tiedä mitä puhun... no hakua se sentään tekee ;P)

  VastaaPoista
 2. Alkuun annoin yrittää useammin,jotta virheiden kautta tajusi mitä siltä halutaan ja ettei huonoa suoritusta hyväksytä. Nyt viimeistään kolmennella tuo tosi kauniisti ja yleensä jo eka on hyvä.

  Höpö, höpö Laura sun holskus missään paskajamassa ole. :D Joka puolelta (myös allekirjoittaneelta...) tulee neuvoja: tee niin, tee noin, mutta älä ainakaan tee näin- kommentteja, joten kai sitä vähemmästäkin saa pään pyörälle. Ei taida kuitenkaan kenenkään meidän "neuvojien" taidot ja oikea osaaminen olla ihan noin pitkälle kuin mitä sulla, joten kyllä sinä itse tiedät mitä olet tekemässä ja varmasti teet kaiken oikein, eiköstä joo? :)

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa hyvältä tuo teidän rullailu!

  VastaaPoista